Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Sigurno da Crveni Krst ima, ali sramota je da državni organi nemaju evidenciju, a moraju da je imaju, oni na prvom mestu.

Pa od koga Crveni krst dobija informacije nego od nadležnih organa.

Pretpostavljam da samo oni koji su vršili evakuaciju i prijem u ovim sabirnim centrima su mogli imato imena, prezimena i brojke ( i to nakon provere).

Posted (edited)

:isuse:

Објављено је 15.05.2014.

Radio televizija MAG Obrenovac

hajde sad pogledaj datum i datum kada je Kolubara poplavila Obrenovac. ovo je bilo dan ranije i taj deo do Poljana je poplavljen zajedno sa poljanama ali ne od strane kolubare i ne u bujici i to je jedan deo drazevca. Cak je i toma dolazio da obidje taj kraj. Na kraju krajeva svi pisemo sta znamo ovde, izvinjavam se ako sam uneo neke dezinformacije.

i ne znam da li ste svesni da ovde u proseku ima po 20tak cm vode a da je u gradu kod moje zgrade bila 5m visine.

Edited by nick1986
Posted

Ma, to je verovatno wishful thinking Ilić Mr Velimira ili im je izjave prevodio Bačević  :lolol:

ma nije, ovo su izjavljivali nasi politicari, a mislim da i onda bugarka rekla nesto slicno, moracu da nadjem neku verziju bez naseg prevoda.

Posted

SKANDALOZNO: Beogradski kafić izbacio makedonske spasioce "jer su bili prljavi" od spasavanja ljudi!

Spasioci iz Makedonije, koji su prethodno spasavali živote ljudi iz Obrenovca, nisu mogli da uđu u jedan beogradski kafić i odmore se, jer su bili previše prljavi!

Grupa spasilaca iz Makedonije nije mogla da predahne i jede u jednom beogradskom kafiću, jer su bili previše prljavi!

TelegrafbannerSRB468x60px16052014.gif

Iako su spasioci bili u službenim odelima u kojima su prethodno spasavali žrtve uObrenovcu, prema priči jednog od ogorčenih čitalaca Telegrafa, nije im bio dozvoljen ulaz u kafić.

- Došli su u Beograd da predahnu posle nekoliko dana i hteli su da sednu u baštu kafića, pre nego što se vrate u jedan od hostela koji je privremeno adaptiran u prihvatilište. Nisam mogla da verujem kada sam videla da tim divnim, požrtvovanim momcima sa kojima sam razmenila par izuzetno prijatnih rečenica, vlasnici ne daju ni da sednu – priča uzbuđeno čitateljka Telegrafa.

I pored skandalozne odluke vlasnika beogradskog kafića, makedonski spasioci mirno su prihvatili da napuste objekat.

Nisu ulazili u raspravu. Nakon što su ih bezobzirno oterali uputili su se u “Mek Donalds”, potom u hostel na spavanje, a onda sutradan ponovo na radne zadatke u Obrenovac – objasnila je naša čitateljka.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

sms-srbin-i-balija.jpg

Posted

Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 200 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Otprilike kao sto je uvek i bilo (plus paraglajderisti - jer njih sada fakat ima vishe nego pre 30 godina). I sve kljucne reci su tu. :)

Hvala

Posted

Pa od koga Crveni krst dobija informacije nego od nadležnih organa.

Pretpostavljam da samo oni koji su vršili evakuaciju i prijem u ovim sabirnim centrima su mogli imato imena, prezimena i brojke ( i to nakon provere).

Crveni Krst ima svoju evidenciju, koja je nažalost mnogo bolja od evidencije koju kao vode državni organi u Srbiji, iako je samo na punktovima prijema u prinudni smeštaj.

Posted

To je prežvakano, ali ponovio bih beowlovu tezu da ovo deluje razumno u trenutku kada je poplavljivanje počelo a spasioci krenuli u evakuaciju. Koliko god dramatična bila situacija, navratnanos bežanija bi je učinila još dramatičnijom.

edit: daleko od toga da strukture vlasti treba amnestirati od odgovornosti, naprotiv. pričam isključivo o ovom konkretnom slučaju.

Објављено је 14.05.2014.

Radio televizija MAG Obrenovac

Posted

Znaci, sad sam sebi zvucim kao neka Srbenda 1999, ali sto se CNNa tice jebem im mater da im jebem. Poplave su prva vest na sajtu, ali sad je najvaznije sto se mine iz rata pomeraju (sto jeste strasno, ali o tome misliti kasnije). Ne mogu lesinari da napisu ljudsku vest, a da je ne stave u neki kontekst drag njihovom srcu. I onda, naravno, kako drugacije, svi komentari ispod su o ratu 90-tih, ne o poplavama. Ma fuj.

moram da dodam komentar svog ortaka bosanca (pitam ja njega za ta pomeranja mina i opasnost i sve) i kaže on - taj MAK što kod nas uklanja mine, to ti je najkriminalnija organizacija koju možeš zamisliti, koja je već izmuzla oromnu inostranu pomoć po osnovu mina. ovo je novi pokušaj za novu turu novca. ja pitam dobro a ljudi a sve. on kaže te mine su mahom u delovima gde niko ne živi.

(samo prepričavam, ako su lagali mene i ja lažem vas fazon. tog čoveka vrlo cenim, međutim nemam bekap-istraživanje verodostojnosti izjave)

Posted

sirene su se oglasile u 5:15 u tom trenutku kod moje zgrade je bilo 1m vode, a daleko od toga da sam blizu mesta gde je nasip pukao

aj lupi krstić gde je pukao nasip
Posted

Izvinjavam se što kačim ovo sa fb, zato ide u spojler, ima li ikakve šanse da ovde ima istine, naročito kada se radi o tome da je situacija različita u različitim delovima grada, kao što i nick1986 kaže?

10364077_530913243687001_161408188988228

Posted

E nazdravlje.

Pade mi danas napamet da vodostoj Save koji je prooglašen za istorijski maksimum u stvari to i nije. Kad čovek bolje razmisli koritto Save nije čišćeno decenijama, i sigurno ima bar metar više mulja i blata na dnu nego '81 kada je zabeležen onaj prošli istorijski.

Ne znam za Savu ali kod Morave se ta prica iskomplikovala u zadnjih 30-40 godina posto su sazidane grdne brane za vodosnabdevanje. Ono Celije i taj rad.

Posted

Večeras antologijska emisija (obratiti pažnju na kompetentne goste)...

Упитник

Како обновити Србију?

Специјално издање емисије Упитник посвећено поплавама у Србији биће емитовано у вечерас у ванредном термину у 21 час.

Како обновити пострадала подручја? На који начин нормализовати живот десетина хиљада људи који су напустили своје домове? 

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, 
Братислав Гашић, министар одбране и 
Александар Антић, министар енергетике и рударства.

Аутор и уредник емисије је Оливера Јовићевић.

Olivera-Jovicevic.jpg

Šteta što nije gost Đilas ili Živković da ga ova napadne...

Posted (edited)

Untitled.pngJesu dobili uloske i pelene, to je tacno, jedan deo zvecke je pod vodom jedan je na uzvisenju pa je bio suv sto ona kaze u svom drugom statusu, ovo za zrtve ne bih da komentarisem nemam nkakav dokaz ali opet kazem to bi znacilo da je 10% stanovnistva pogodjenih poplavom se udavilo a ja ne poznajem nikoga kome se neko utopio. za zakasnelu evakuaciju i da su znali sta se sprema to smo valjda shvatili da je tacno. a to sto su treci dan dobili pomoc je logicno posto je put iza njih relativno bio otvoren skoro ceo prvi dan. za tacno mesto ne znam ali cu okvirno probati da pronadjem gde je puklo. 

imate attachment, voda je isla u pravcu gerontoloskog centra odprilike i sirila sse ka gradu. imajte u vidu da su nasipi sa obe strane kolubare pa je poplavljen samo ovaj desni deo

Edited by nick1986
Posted (edited)

gledam na b92, covek izbeglica iz hrvatske, doselio se u obrenovac nakon oluje. sad uzeo kredit u svajcarcima, kupio stan i ovo sranje mu unistilo sve :(

@nick

sad gledam snimke iz helikoptera, deluje da je veci deo grada jos uvek pod vodom.

Edited by Кристофер Лумумбо
Posted

Bilo je danas organizovano skupljanje donacija u UN Vienna.

ima li smo dozvolu samo jedan dan ali smo namakli duplo vise od dosadasnjeg rekorda (koji su drzali filipinci). Mislim da ljudi definitivno gaje simpatije prema nasim prostorima.

Inace Doboj je u totalnom raspadu. Organizacija nula. Strani novinari ganjaju bilo koga ko prica engleski da da intervju.

U prilogu slika iz Doboja sa tragovima vode:

T0Zd2n3.jpg