Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Niče, da li ima informacija kad će ljudi moći da se vrate u svoje kuće?

I hvala, sve ovo što si okačio je dragoceno.

Posted

zaboravljate da je kisa lila 3 dana i da su vec sve fasade i zemlja i sve vec bili natopljeni bukvalno vodom verovatno toliko da dalje nisu ni mogli da prime vodu, 2m vode se zadrzalo nekih 10tak sati i onda lagano krenulo da otice. i ja sam u soku kako sve cisto izgleda. malo pre sam i dobio potvrdu iz gradaa da komunalci ciste sve punom parom, kako je po selima ne znam, ali ove slike i ono iz krupnj u nebo i zemlja. 

baric je preventivno evakuisan zvanicno zbog talasa Save, prakticno na pm, da forum i ja ne bi imali problema posto su to nezvanicne informacije i spekulacije.

Jesi siguran za Drazevac? Imam drugaricu odatle, kaze da su ih evakuisali i da joj je prizemlje bilo poplavljeno...bilo mi je cudno, jer mi se cini da je na nesto visem mestu od OB.

Posted (edited)

Nema na cemu, ja sam do sada koristio forum da se informisem, doslo je nazalost vreme da i ja budem izvor informacija. Stil pisanja mozda ima veze i sa strukom posto sam politikolog ali i time da ne volim senzacije i teorije zavere i da svuda trazim racionalna objasnjenja. Zaista ne znam sta je sa okolnim selima i koje su razmere katastrofe. Na licnom nivou najvise me brine sta je ostalo od babine i dedine kuce posto su neke kue pre njihove popustile pod bujicom i bile su razvaljene i da li mi je zgrada stabilna posle 24h bujicnog talasa koji udara u nju. Stan je suv hvala bogu. 

Za  drazevac mozda su neki nizi delovi bili malo pod vodom iz pravca velikog polja, zaista nisam siguran. Zanm da je onaj azil gde vode prse iz obrenovca koji se juce vrteo po tv-u ceo dan zapravo u Drazevcu. 

Z vracanje u kuce jos se ne zna, poslednji info je da komunalci ciste grad, radnici Tenta bi u subotu trebalo da krenu na posao tako da verujem da ce od ponedeljka polako moci da se udje da se cisti, sad kadad ce moci da se zivi tamo ne znam. 

Edited by nick1986
Posted

To je prežvakano, ali ponovio bih beowlovu tezu da ovo deluje razumno u trenutku kada je poplavljivanje počelo a spasioci krenuli u evakuaciju. Koliko god dramatična bila situacija, navratnanos bežanija bi je učinila još dramatičnijom.

edit: daleko od toga da strukture vlasti treba amnestirati od odgovornosti, naprotiv. pričam isključivo o ovom konkretnom slučaju.

Tako misle i zvaničnici Beograda, pa su uklonili obaveštenje sa web sajta Beograda.

Da li je uopšte bilo izdanje bilo kakvo upozorenje za opasnost prije nego što je voda prodrla u grad?

Posted

ne znam na kojoj temi ste pisali o pomoci eu.

delovalo mi je neverovatno da cemo dobiti milijardu evra pomoci ali sma se veoma obradovao posto su stete ogromne. ukoliko se ispostavi da je ona bugarka (bugari, a ko bi drugi) lupila glupost, a sve mi se cini da je tako, samo ce zacementirati moj evroskpeticizam. plus ono govedo dodaje da u 10 miliona moze da proracuna koliko cemo dobiti iz tog fonda "ali nece jer nije pristojno".

Posted

Hvala ti što nas informišeš, nick. A i zbog načina na koji pišeš, pošto je razložan i jasan, pa deluje umirujuće.

To je prežvakano, ali ponovio bih beowlovu tezu da ovo deluje razumno u trenutku kada je poplavljivanje počelo a spasioci krenuli u evakuaciju. Koliko god dramatična bila situacija, navratnanos bežanija bi je učinila još dramatičnijom.

edit: daleko od toga da strukture vlasti treba amnestirati od odgovornosti, naprotiv. pričam isključivo o ovom konkretnom slučaju.

+1

Posted

sirene su se oglasile u 5:15 u tom trenutku kod moje zgrade je bilo 1m vode, a daleko od toga da sam blizu mesta gde je nasip pukao

Posted

ne znam na kojoj temi ste pisali o pomoci eu.

delovalo mi je neverovatno da cemo dobiti milijardu evra pomoci ali sma se veoma obradovao posto su stete ogromne. ukoliko se ispostavi da je ona bugarka (bugari, a ko bi drugi) lupila glupost, a sve mi se cini da je tako, samo ce zacementirati moj evroskpeticizam. plus ono govedo dodaje da u 10 miliona moze da proracuna koliko cemo dobiti iz tog fonda "ali nece jer nije pristojno".

Ma ne, milijardu eura je iznosio ceo fond za celu EU. Sad je taj ceo fond 500 miliona. Srbija može da računa da će dobiti najviše 10 miliona eura.

Posted

Potpuno sam šokiran. Ladno se deo Obrenovca zove Rvati.

Posted

Ma ne, milijardu eura je iznosio ceo fond za celu EU. Sad je taj ceo fond 500 miliona. Srbija može da računa da će dobiti najviše 10 miliona eura.

Jbt, vise cemo sami skupiti... :o

Po poslu se govorka da je C. Ronaldo dao 6.5 miliona (valjda ganut jer je on odrastao u blatu i mulju) al' cenim i da je to neka "patka" ili sta vec..

Posted

drazevac je u brdu i suv je sve vreme,

:isuse:

Објављено је 15.05.2014.

Radio televizija MAG Obrenovac

Posted (edited)

.

Edited by gospa buba
Posted

pa to je sada jasno ali sve vreme su pricali da mozemo da racunamo na milijardu evra.

hvala nick, ali ja sam sokiranim ovim fotografijama. sve vreme pratim vesti, radio amatere, internet...bio sam ubedjen da je ceo obvrenovac jos uvek pod vodom.

Posted

pa to je sada jasno ali sve vreme su pricali da mozemo da racunamo na milijardu evra.

hvala nick, ali ja sam sokiranim ovim fotografijama. sve vreme pratim vesti, radio amatere, internet...bio sam ubedjen da je ceo obvrenovac jos uvek pod vodom.

Ma, to je verovatno wishful thinking Ilić Mr Velimira ili im je izjave prevodio Bačević  :lolol: