Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

B92 :isuse:  u naslovu vesti napisao da je proglasena katastrofa u Vukovaru. :isuse:  Da li novinar koji je to pisao uopste zna gde je Vukovar, koje su se reke ovih dana izlivale i koja reka tamo protice??? Istina je da je katastrofa™ proglasena u Vukovarsko-sremskoj zupaniji, a ne gradu Vukovaru samom, u kome nije bilo problema sa Dunavom.

Edited by Rick.James
Posted (edited)

zar je b92 uopshte aktivan u poslovima izveshtavanja o poplavi :unsure:

mislim, znam da nije, zato i chudim...

Edited by gospa buba
Posted

to je na sajtu, za divno cudo sajt je dosta aktivan i ne bas sasvim uzasan, ako se izuzmu ovakvi idiotizmi.

Posted

Vidiš, to je ono što ti otprilike znaš. E, to je tumaranje u mraku, jer ne postoje zvanične informacije, koje moraju da postoje. A evidencija mora da bude dvostruka, onako kako sam napisao gore, jer šta ako neko ne ode u prihvatni centar, već ranije sidje sa busa i ode kod rodjaka?

Ja mogu i da se opkladim da uopšte ne postoje nikakva pravila postupanja u ovakvim slučajevima, a morala bi. To je neki playbook kojeg svi moraju da se pridržavaju, ako je tačno da imaju planove za ovakve situacije.

Ima Crveni Krst evidenciju, meni je sinoc pomoglo da nadjem neke ljude.

Posted

U ovom dokumentarnom filmu se tvrdi da su se posle 1981. godine sagradili nasipi za stogodisnje vode.

možda ali su ovo bile hiljadugodišnje vode

rekla je Mihajlovićeva za televiziju Pink

Ona je kazala da je od 17.000 kilometara puteva prvog i drugog reda, uništeno 3.500 kilometara.

Ministarka je ocenila da je veliki problem u železničkoj infrastrukturi, jer velikom delu, 30 odsto, ne može da se priđe.

samo ova šteta na putevima je 4-5 milijardi €, no verovatno je greška

Posted

U ovom dokumentarnom filmu se tvrdi da su se posle 1981. godine sagradili nasipi za stogodisnje vode.

https://www.youtube.com/watch?v=Xk0ukdnyScI

pa mozda i jesu izgradjene... problem je malo dublji.

zamisli ti da si izgradio kucu '81 i da do sada nisi cistio septicku jamu, na sta bi to licilo? ili da nisi usisao nijednom, sta mislis koliko nijasni crnog bi imao taj tvoj tepih?

kod nas nasipi nisu odrzavani, drzava je radila jedno veliko nista.

Posted

Ima Crveni Krst evidenciju, meni je sinoc pomoglo da nadjem neke ljude.

Sigurno da Crveni Krst ima, ali sramota je da državni organi nemaju evidenciju, a moraju da je imaju, oni na prvom mestu.

Posted (edited)

https://www.youtube.com/watch?v=Xk0ukdnyScI

Јесте, али и наводе да нису све могли да покрију.

Видео је бољи из једног другог разлога, показује како су се надлежни борили са поплавама 1981, погледати од 13. минуте.

Кад се види да су они пре 33 године, без рачунара, сателита, мобилних, са смешним возилима и још смешнијим оделима били способнији него ми данас, човек не може него да се осети потпуно поражено.

Овај њихов председник општине је био способнији него цела наша влада данас. Ужас.

Edited by vathra
Posted

me de je onaj link ka Lazanskom na RTSu što mi sinoc ostaviste?????????????

Posted (edited)

Јесте, али и наводе да нису све могли да покрију.

Видео је бољи из једног другог разлога, показује како су се надлежни борили са поплавама 1981, погледати од 13. минуте.

Кад се види да су они пре 33 године, без рачунара, сателита, мобилних, са смешним возилима и још смешнијим оделима били способнији него ми данас, човек не може него да се осети потпуно поражено.

Овај њихов председник општине је био способнији него цела наша влада данас. Ужас.

Ma koji crni predsednik opstine. Pola danasnje vlade ne bi naslo mesta ni u mesnim zajednicama s pocetka osamdesetih. Da im je neko tada ponudio Slinu za neku funkciju otresli bi sline njime. Bilo je i tada tusta i tma bahatih buzdovana i lokalnih serifa sa cetiri razreda osnovne ali je svako od njih bar ponesto znao, makar to bilo "stap i kanap" znanje s ulice ili iz zdravog razuma. Ovi danas znaju samo da poslusaju savetnike sta da obuku i koju kravatu da vezu s kojim sakoom i kojeg novinara da pozovu u kojoj redakciji da mu napise panegirik, ali zato unutra Silver City - kroz njih gorski vetar duva.

Meni je Slina paradigma danasnje vlasti. Jedan savrseno nepotreban covek na jos savrsenije neprilicnoj funkciji. Ako on moze da bude ministar, svako moze da bude ministar.

Edited by harper
Posted

Za ove što se čude tolikim brojkama... Prvo, pogledajte kada je sranje krenulo. Drugo, ja ne znam kako vi to zamišljate, i da li uopšte pojmite snagu koju ta voda nosi sa sobom. Nije se Obrenovac napunio kao kada, to se poplavilo dok si rekao keks. Pogledajte sada već čuveni klip ove bake Slavana, to je prevrtalo traktore, kidalo kuće, uništavalo sve pred sobom. Šta mislite šta uradi sa babom ili dedom od 60, 70 koje uvati u krevetu, na spavanju? 

Kada samo pomislim kako je to izgledalo, ne mogu da se ne naježim i zgrozim duž cele kičme i svakim atomom tela. Ne daj bože nikome jebote, pa to je horor neopisivi. Čitam i dalje (znam ludak) neku stranicu tj profil Obrenovačkih nekih novina, ljudi u komentarima 10 puta spomenuli "mi preživeli, mi preživeli..." Oni su srećni što su preživeli, eto tako je bilo. 

Tacno tako, caletov poznanik, posto je cuo sirene, je pokupio par najbitnijih stvarcica, a onda se setio psa i kaveza punog golubova u dvoristu. Namera mu je bila da odveze psa, koji bi mozda isplivao nekako, i da otvori kavez, ptice bi vec znale sta da rade... Epilog: nije ni stigao do psa, cuo je huk vode, i spasao se trceci koliko ga noge nose...

Posted

fmp se gasi

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Posted

Tacno tako, caletov poznanik, posto je cuo sirene, je pokupio par najbitnijih stvarcica, a onda se setio psa i kaveza punog golubova u dvoristu. Namera mu je bila da odveze psa, koji bi mozda isplivao nekako, i da otvori kavez, ptice bi vec znale sta da rade... Epilog: nije ni stigao do psa, cuo je huk vode, i spasao se trceci koliko ga noge nose...

Pa to je ono - misliš da živiš u 'ravnom' gradu... a zapravo u životu neprimetljivih par metara tamo-vamo od ćoška do ćoška znače razliku jel ćeš imati 5 ili 15 ili 150 minuta da se spaseš. Kad voda ima u sebi snagu čim naiđe na udolinu dobije strašnu brzinu.... oko onih po brdima i planinama i ne vredi pričati....