Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Добро дај пример Ђуро, на који начин рецимо за град величине Обреновца, људи су евакуисани на разне начине, спасиоци дошли са разних страна ко има сазнање да особа икс није ни кући ни у евакуационом центру ни код родбине ни на узвишеном делу града? То се тек накнадно може сазнати, није брод који потоне па тачно знаш број посаде и број спасених

Posted

koliko ja znam, evidencija se pravila u prihvatnim centrima, zbog same situacije. Postoji procena da je oko 100 tona životinja uginulo.

Tumaranje u mraku je više rezultat patološke internetom raspirene gladi za informacijama i obaveštenošću™, nego realna znatiželja.

Au, koja lobotomija. Nije ni cudo da Vucic moze onako obesno da izjavi : "znam al necu da vam kazem"

Posted

koliko ja znam, evidencija se pravila u prihvatnim centrima, zbog same situacije. Postoji procena da je oko 100 tona životinja uginulo.

Tumaranje u mraku je više rezultat patološke internetom raspirene gladi za informacijama i obaveštenošću™, nego realna znatiželja.

Vidiš, to je ono što ti otprilike znaš. E, to je tumaranje u mraku, jer ne postoje zvanične informacije, koje moraju da postoje. A evidencija mora da bude dvostruka, onako kako sam napisao gore, jer šta ako neko ne ode u prihvatni centar, već ranije sidje sa busa i ode kod rodjaka?

Ja mogu i da se opkladim da uopšte ne postoje nikakva pravila postupanja u ovakvim slučajevima, a morala bi. To je neki playbook kojeg svi moraju da se pridržavaju, ako je tačno da imaju planove za ovakve situacije.

Posted

Добро дај пример Ђуро, на који начин рецимо за град величине Обреновца, људи су евакуисани на разне начине, спасиоци дошли са разних страна ко има сазнање да особа икс није ни кући ни у евакуационом центру ни код родбине ни на узвишеном делу града? То се тек накнадно може сазнати, није брод који потоне па тачно знаш број посаде и број спасених

ti se zajebavas, right?

Posted

Не зајебавам се. Катастрофа и даље траје. На таквим стварима падале су и велике нације код Катрине или Чернобиља. У малим местима би се лако утврдило, по селима и варошицама. Овако нема шансе, али, рекох, кажи како. 

Posted (edited)

Au, koja lobotomija. Nije ni cudo da Vucic moze onako obesno da izjavi : "znam al necu da vam kazem"

ne lupetaj. rešavanje ovakvih problema se bitno razlikuje od onog kako mali Perica zamišlja ....

ako ćeš već da teraš mak na konac - pa zvaničnu izjavu vlasti o broju mrtvih imaš.

Broj nestalih u ovom trenutku niko ne može da ti kaže pošto se to ne zna jer imaš masu ljudi koja je pobegla sama, masu koja je zarobljena, masu koja je po prihvatnim centrima - da te podsetim da su tek pre 2 dana počeli da ulaze u grad.

na kraju imamo i primer "transparentnog" informisanja kad je bila epidemija h1n1 - i cirkus koji je tada nastao.

e: sad na RTSu ide info da su 70% (?!) informacija koje call centri primaju - netačne ili zastarele - i sad treba neko prema ovome da formira zvanično saopštenje?!

Edited by steins
Posted

Jel ima jos neko problem sa Orion internetom, meni na poslu ne radi uopste?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted (edited)

Kod mene je ok.

ADSL

Edited by Sir Oliver
Posted

Postoji procena da je oko 100 tona životinja uginulo.

El ovo cifra samo za Obrenovac i okolna sela ili ukupno? Matematika je chudo od nauke, jedna krava cca pola tone. Znachi, 100 krava a ostatak svinje i sitna zhivina. Maestralno. :frust:

Aj shto lazhu za medalju nego ni to ne znaju.

Posted

Danas sam se slomio od viđenog, očaj, kad se isstrijeznim valjfda ću biti u stanju da objasnim zašto.

Sad me grdan mahmurluk drma ali malo sam bolji nego sinoć pa da probam.

Bio kod druga iz osnovne, klizište mu rascijepilo kuću, on i brat mu demontitraju ono što se može iskoristiti za ponovnu gradnju a pitanje je, prije sata nego dana, kad će se kuća skroz skroz srušiti. Ne da nikome da ulazi unutra, ni ženi ni djeci ni meni, samo on i brat rade.

Prije sedamnaest godina sam radio sa njima na toj kući, na zgarištu stare smo pravili novu i radili udarnički, nosio nas neki silni optimizam, čovjek se vratio na svoje pa kreće od nule, za mjesec dana je uselio u prizemlje, narednih godina je kompletno završena, fasada i oluci tek prošle godine. Sad ga ponovo čeka početak, ne od nule kao onda nego iz debelog minusa. Zemlju i usjeve, ono od čega živi, je odnijela ili pijeskom zatrpala rijeka. Većina uloženog u sjetvu je uzeto na veresiju, kako će od toga da se oporavi ne znam.

Sjedio sam u avliji sa njihovom majkom, u onaj posleratni vakat žena je bila zmaj, od mješalice do furune. Danas je zbog amputacije prstiju teško pokretna i leži na krevetu malo dalje od kuće, gleda u kuću i sinove sa kreveta ispod suncobrana i plače. Sve me podsjetilo na onu scenu iz Idi i smotri, ono kad njemački vojnici iznose staricu na krevetu i ostavljaju je da gleda kako selo oko nje gori. Jebiga, tu mi  je zlo došlo, baš sam tešku mučninu osjetio. Spuštajući se od njih sam nagazio na guju od bar metar i po. Ne plašim se nešto posebno guja ali sekunda horora kad se nagažena guja izvila je bila dovoljna da me svi zubi zabole.

Što se tiče ostalog, dobro je sad trenutno. Volja i iskrena namjera da se pomogne su tu, drago mi je kad vidim  npr. ovo, pomažu ljudi jedni druge i to je stvarno za svaku pohvalu.

Mene brine naredni period, mjeseci i godine koje dolaze, kad sami sebi ostanemo prepušteni. Cijelu Bosnu vidim kao onoga mog druga.

Drži se prijatelju, šta da ti pametno kažem, preživećemo svi nekako, štap i kanap, kao i uvek.

:thumbsup:

Posted

El ovo cifra samo za Obrenovac i okolna sela ili ukupno? Matematika je chudo od nauke, jedna krava cca pola tone. Znachi, 100 krava a ostatak svinje i sitna zhivina. Maestralno. :frust:

Aj shto lazhu za medalju nego ni to ne znaju.

nemam pojma. Rekla ona ministarka da je to procena u Obrenovcu. E sad, ako su seljaci čipovali, ko što nisu, domaće životinje onda bi trebalo da postoji neka manje više precizna evidencija

Posted (edited)

Uh, Fikrete, baš mi je žao, i nemam pojma šta da ti kažem, osim da će mnogi biti u situaciji poput ovog tvog prijatelja, i da će onda neko šire rešenje prosto morati da se nađe, otpis dugova, krediti, nešto. A i vi ćete mu se opet naći, pa ćete ponovo podići kuću, kao što ste i prvi put.

Edited by Turnbull
Posted

pickumaterinu!

mucena bosna ne moze da predahne ni po' veka bez nekog sranja...