čekmeže Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 U najkraćem, Obrenovac je grad sa manje od 30 hiljada ljudi. Da ih umire 7 svaka četiri dana neko bi pomislio na epidemiju. In other news otvoren Iriški Venac, sajam može da počne.
Tinman Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Poznanik iz Obrenovca se juce usunjao u grad da obidje oca, rece da voda nije tolika koliko se govori u medijima, da nije video tela (bilo ljudska, bilo zivotinjska) i da ni jednog jedinog policajca video nije u gradu.
JozoMujica Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Mozes ti da se slazes ili ne slazes sa sa njima, to ne znaci da nisu legitimna humanitarna organizacija. Ne bi bili ako bi pare skupljali i metali sebi u dzep a ne tamo gde je i kome namenjeno. Ako tebe vredja to sto pomazu Srbe a ne Marsovce, a ti nemoj da dajes njima pare, ionako si postovao tebi drage i takodje legitimne organizacije. Pusti nas da preko njih pomazemo Srbima u Otadzbini. I Srbi su ljudi. Prilično si pogrešno shvatio suštinu onoga što sam hteo da kažem. Iskustvo mi govori da kada organizacija propagira takve ideje, ni trpanje u džepove im nije strano. Ali da ne gnjavimo ovaj topik time.
badenac Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Tokom ponedeljka,radiomamteri su bili ometani.Izmedju molbi i pretnji onome koji je to cinio,provukla se i recenica,parafraziram-"nemoj ometati,ljudi u Obrenovcu danas rade odgovoran i tuzan posao".Ako je signal skinut u ponoc (nedelja na ponedeljak )sa interneta,logicno je da su cenzori zeleli da se sakupljanje leseva ne prenosi uzivo. Usput ,ovde je receno da u ovoj nesreci nema nestalih,sto takodje upucuje na zataskavanje pravog broja poginulih.Tome "pomazu" i uvlakacki target-novinari RTS-a,Pink-a,B92 koji uopste ne prenose svedocenja prezivelih niti njihovih pokusaja da dodju u kontakt sa svojim dragim koji su ostali u poplavljenom podruciju.Uopste,ova poplava je odnela sve medijske kuce ,otkrivajuci novinarski mulj u Srbiji.
Dagmar Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 (edited) Ja samo da primetim da mislim da nije dobro pricati na ovaj nacin o tome. Cinjenica je da u ovom trenutku sto rece km znamo samo da nas lazu, ali ne i vise od toga. Ova svedocenja ocevidaca ja bih onako bas sa rezervom uzela, ljudi stvarno razlicito reaguju na ono sto vide. I sami kad smo uznemireni potpuno razlicito razmisljamo nego kad smo smireni, prosto nek ostane na tome da ne verujemo Vucicu, ali sacekajmo ipak jos koji dan da se voda povuce i neke proverenije informacije, ako ih bude, bar ja tako mislim. Edited May 21, 2014 by Dagmar
badenac Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Bilo bi mi mozda dobro da se otvori posebna tema-Poplave i novinarstvo.
steins Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 smanjen broj strana na sajtu nestali - sa 34 na 29. nisam siguran dal su nadjeni ili je šta drugo u pitanju, samo konstaturjem
morgana Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 (edited) zasto? pa valjda je bitno znati koliki je broj nestalih, gde bi se mogli nalaziti pa onda usmeriti sve snage na pretragu? kako se uopste evidentiraju evakuisani i prijavljuju nestali? sta od podataka daju? jel se uzimaju podaci od ostalih u obrenovcu? kako se ukrstaju nestali i trazitelji, u potragama tj podacima? a sto se tice 14 umrlih, 7 prirodno, to je skandalozno pogresan pravac obrade javnosti. zvuci toliko nevjerovatno da pobudjuje sumnju. cak i da je tacno, trebalo se zaustaviti na 'za sada je u obrenovcu zivot izgubilo 14 ljudi. tj tacka' svi bismo znali da je to ustaljena formulacija za potvrdjeno poginule/umrle, jer se brojem poginulih medju nestalima nikada ne spekulise i manje bismo sumnjali - koliko god je 14 nerealno mali broj zrtava. edit, samo 29 nestalih? pa ako je tako, dobro je da nije gore, s obzirom na dimenzije katastrofe. Edited May 21, 2014 by morgana
badenac Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Interesatan blog - Muzičkim urednicima, povodom dana žalosti http://blog.b92.net/text/24213/Muzickim-urednicima-povodom-dana-zalosti/
keitel Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 edit, samo 29 nestalih? pa ako je tako, dobro je da nije gore, s obzirom na dimenzije katastrofe. 29 strana nestalih, na svakoj ima po 10-ak ljudi. Nego, ja bih samo podsjetio na ono što je Marić rekao prvog dana, da su počeli da izvlače tijela, ali da neće otkrivati podatke dok se sve ne završi. Nakon 5 dana i 14 mrtvih rekao bih da se tu nešto ne poklapa.
frit Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=d2vxCDgO6oM interesantno resenje
steins Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 ama nemaju pojma još uvek koliko je mrtvih. zamislite situaciju u kojoj će neko da izadje pred kamere i kaže - grad Obrenovac ima 21000 stanovnika, opština 70000 - mi smo izvukli 5000. Nemamo pojma šta je sa ostalima. Pa to bi izazvalo haos i paniku nevidjeniih razmera. A taj bi završio svoju karijeru u politici i javnosti do trećeg kolena.
Recommended Posts