Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

a sta je sa kategorijom 'nestali'?

Posted (edited)

nema svrhe sa licitiranjem, pored toliko ljudi u naseljenom mestu, uz danasnju tehnologiju (mobilni telefoni, internet), zvuci neverovatno da neko "sakrije" toliki broj zrtava. obrenovac nije prazan, jos ima stanovnika koji nisu evakuisani. ljudi koji iz njega izlaze su ocajni/pod stresom, ljigava vlast ce po svaku cenu smanjivati svoju odgovornost... sve zajedno ne deluje kao podloga za racionalnu raspravu. valjda ce narednih dana biti jasnije, kada se saberu informacije sa vise strana.

edit: poseban nivo odvratnosti je vucicevo razvrstavanje onih koji su se utopili, od onih koji su preminuli od drugih uzroka.

Edited by Takeshi
Posted

Ako žele da pomenuti broj žrtava vode kao nestali ni sami nisu svesni koliku količinu besa očajnika mogu da mobilišu protiv samih sebe. To neće moći da hendluju nikako.

U stvari, ja i dalje razmišljam zdravorazumski. Sad sam se stresao od same pomisli da oni u ovakvoj bezizlaznoj situaciji vuku ludačke poteze.

Posted

zasto? pa valjda je bitno znati koliki je broj nestalih, gde bi se mogli nalaziti pa onda usmeriti sve snage na pretragu?

Posted

edit: poseban nivo odvratnosti je vucicevo razvrstavanje onih koji su se utopili, od onih koji su preminuli od drugih uzroka.

da, cuo sam za to, ali nisam na srecu cuo njega. nadrealno. 

bolji patolog od vecine patologa.

Posted

Sad sam se stresao od same pomisli da oni u ovakvoj bezizlaznoj situaciji vuku ludačke poteze.

Imash zakasnelu reakciju. Vuku (ok, s posebnim naglaskom na Vrhovno Histerichno Derishte) ludachke poteze od prvog dana.

Posted

to pitanje i kazuje koliko je rasulo sistema. Kada se desilo potapanje Obrenovca, trebalo je zvanično objaviti koliki je broj stanovnika na ugroženom području, koliko je uspelo da se izvuče u prvom talasu još u petak i koliko je prethodnih dana evakuisano spasilačkim službama. Onda bi se znalo da li je ostalo njih hiljadu ili deset hiljada, kao i na kojim mestima u gradu. Kolikom broju njih koji danas ne žele da se evakuišu donose vodu i hranu. Liste nestalih bi se zvanično vodile u prihvatnim centrima i onda bi mogle da se rade neke procene kao što se i rade u takvim situacijama u svetu. Niko od nas ne zna ništa konkretno, državnim izveštajima niko ne veruje. Sve to ostavlja prostor za razne špekulacije. Ostale su samo glasine koje se prenose od ljudi koji su tamo na licu mesta. Još se jedino u njih ima poverenja, ali ljudi odbijaju da poveruju u razmere žrtava.

Znam ja da oni vuku ludačke poteze od samog početka, ali ako se glasine pokažu tačnim onda je ovo što rade ravno zločinu. Najpodlijem.

Posted

Za ove što se čude tolikim brojkama... Prvo, pogledajte kada je sranje krenulo. Drugo, ja ne znam kako vi to zamišljate, i da li uopšte pojmite snagu koju ta voda nosi sa sobom. Nije se Obrenovac napunio kao kada, to se poplavilo dok si rekao keks. Pogledajte sada već čuveni klip ove bake Slavana, to je prevrtalo traktore, kidalo kuće, uništavalo sve pred sobom. Šta mislite šta uradi sa babom ili dedom od 60, 70 koje uvati u krevetu, na spavanju? 

Kada samo pomislim kako je to izgledalo, ne mogu da se ne naježim i zgrozim duž cele kičme i svakim atomom tela. Ne daj bože nikome jebote, pa to je horor neopisivi. Čitam i dalje (znam ludak) neku stranicu tj profil Obrenovačkih nekih novina, ljudi u komentarima 10 puta spomenuli "mi preživeli, mi preživeli..." Oni su srećni što su preživeli, eto tako je bilo. 

Posted (edited)

..Mislim da sam prvi put u životu pomislio FOR REAL da odavde treba bežati što pre, glavom bez obzira.Slomio sam se ko čačkalica.

+1.

.vreme je da se uzme sannyas u Vrndavanu ili ode u bikkhue na Sri Lanku.

Kad bi vredelo.

Od karme se ne beži.

(Pozz™ za svetog Vasilija Grešnog. :)  )

Edited by Sir Oliver
Posted

zasto? pa valjda je bitno znati koliki je broj nestalih, gde bi se mogli nalaziti pa onda usmeriti sve snage na pretragu?

Vasa je lepo rekao juče ili prekjuče: ovakve katastrofe se najbolje hendluju transparentnošću. Nema boljeg pristupa. Država je trebalo da otvori call centar za nestala lica i da zaduži nekog da na dnevnoj bazi obaveštava javnost o tome koja naselja su najteže pogodjena, gde je bilo najmanje vremena da se pobegne, plus sve ono što je KnightLore naveo. Umesto toga, nama Gospodar Svega dozira informacije na onaj najgori žbirovski način i u sve to dodaje i svoje autentično ludilo sa ovim deljenjem mrtvih na utopljene i prirodne™. Koliko taj truli, kancerogeni državni aparat zazire od svake pa i najmanje transparentnosti, to je potpuno fascinantno. On čak i cifru od 14 poginulih, koja je realno premija u kataklizmi ovakvih razmera, mora da razvodnjava i predstavlja kao da bi se desila i ovako i onako, da slučajno njemu neko nešto ne zameri.

Ne sumnjam da bi on u slučaju većeg broja žrtava najradije posegnuo za masovnim grobnicama ali mu sreću kvari to što je ovo Srbija i što takve stvari ne mogu da se sakriju a njegov aparat poslušnika i idiota je suviše nesposoban da tako nešto čak i pokuša. Njihov krajnji domet je ignorisanje istine i kreiranje neke paralelne Pink stvarnosti.

Btw ovo bi možda moglo da se splituje u neki zaseban topik gde ćemo postovati isključivo u spoilerima.

Posted

E, da, zanimljivo je i to što u zvaničnim™ podacima ne postoji kategorija nestalih, što takodje ukazuje na nivo sposobnosti ove države da hendluje bilo šta.

Posted (edited)

pa naravno da te (svakog) zanimaju, licitacija™ se zato i desava

ja iskreno, ovako psiholoski, sta da radim, to mi posao, mislim da se pičkousti toliko usrao kad je otišao u obrenovac, da svi njegovi histerični pokušaji erekcije koje gledamo direktno izviru iz te jeze sa kojom je bio suočen. nesposoban je on za to, i on to zna.

+1

nema svrhe sa licitiranjem, pored toliko ljudi u naseljenom mestu, uz danasnju tehnologiju (mobilni telefoni, internet), zvuci neverovatno da neko "sakrije" toliki broj zrtava. obrenovac nije prazan, jos ima stanovnika koji nisu evakuisani. ljudi koji iz njega izlaze su ocajni/pod stresom, ljigava vlast ce po svaku cenu smanjivati svoju odgovornost... sve zajedno ne deluje kao podloga za racionalnu raspravu. valjda ce narednih dana biti jasnije, kada se saberu informacije sa vise strana.

oko tog rayvrstavanja / nisam siguran koliko je to namerno, pre bih rekao da je nespretno/ on je dobio iyve[taj sa terena i u tom izvestaju bas tako pise.

Drugo, zaboravite transparentnost u ovakvim situacijama. niti jedna vlada ne bi izašla na taj način - prvo zato što nisu imali dovoljno podataka da budu transparentni, drugo zato da bi mogli da sprovode demidž kontrol.

Edited by steins
Posted

Kao što rekoh, od burazera jedna od najboljih ortakinja iz Obrenovca. Od rođenog burazera mog... Muž i njegov rođeni brat NON STOP na vodi, spasavaju čamcem. Danas pričao sa njom opet... Kune se, garantuje životom, milion posto, šta god - hiljade. Dakle, valjda ih ima 14 ali im se ukazalo ovih 986.

Ne znam šta je pouzdana informacija? 1000 leševa na gomili, uslikano?

Edit: razmišljam čak i o bezbednosti foruma, o Malagurskom i svim tim sranjima koje mogu snađu forum eventualno. Ako mislite da postoji rizik tog tipa da se o tome priča, brišite, da je moj forum, ja bih mislio da je rizik vredan.

ja sam tu brojku cuo od pasenoga koji takodje veruje da je jedan americki oficir ginuo u vijetnamu svakih 6 sekundi te da su japanci i rusi ratovali do kraja 50tih i koji je covek bio, sa svojim drugarima, u obrenovcu za vikend. kapiram da je ljudska percepcija uzasno krhka. raskorok izmedju te brojke i ove koja je danas zvanicna je toliki da ne vidim kako se to moze sakriti. mislim da vucic ipak ne kontrolise svetske medije. s druge strane uzasno me je strah.

Sent from Bender's iPad using Tapatalk

Posted

+1

oko tog rayvrstavanja / nisam siguran koliko je to namerno, pre bih rekao da je nespretno/ on je dobio iyve[taj sa terena i u tom izvestaju bas tako pise.

Tako su i Baćeviću napisali 1000 milijardi i on pročitao šta piše, mukica. Potpuno je jasno da je to pokušaj umanjivanja broja poginulih/odgovornosti za unutrašnju upotrebu, svi strani mediji govore o brojci 14. Pošto kažeš pod dva da nemaju dovoljno podataka da budu transparentni, eto baš imaju taj podatak ko je umro prirodnom smrću. I naravno da bi neka vlada odmah izašla sa svim raspoloživim podacima, i ne moraju da imaju sve podatke, može da objavljuje onako kako ih dobija.

Posted (edited)

Tako su i Baćeviću napisali 1000 milijardi i on pročitao šta piše, mukica. Potpuno je jasno da je to pokušaj umanjivanja broja poginulih/odgovornosti za unutrašnju upotrebu, svi strani mediji govore o brojci 14. Pošto kažeš pod dva da nemaju dovoljno podataka da budu transparentni, eto baš imaju taj podatak ko je umro prirodnom smrću. I naravno da bi neka vlada odmah izašla sa svim raspoloživim podacima, i ne moraju da imaju sve podatke, može da objavljuje onako kako ih dobija.

ma ne, gledaj on kad dobije izveštaj sa terena, on to dobija u formi - trenutna situacija -  14 mrtvih, 7 uzrok davljenje, 7 uzrok prirodna smrt. I on to tako prenosi pošto je glup.

e: činjenica je da oni mogu da smanje brojku samo na romima pošto je, kako sam juče čuo, tamo bilo neko ogromno romsko naselje /ili više njih/. Sve ostale ne mogu da posakrivaju jer je i onaj koji je umro od infarka - umro.

Edited by steins