Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

U boldovanom je poenta.

Jeste đoku, možemo da imamo milion careva, carevi očigledno ne glasaju ili glasaju loše. Džabe je bre sve dok nam psihopate vladaju. Džabe. 

Posted

Skoro pa neizvodljivo, sedim za kompom svaki drugi dan 10-01, takva priroda posla. Naprotiv, dođe mi da skupljam sve do jednog izjave ljudi tog tipa i samo da štekam. A onda opet vidim šta se dešava pa opet prvi put for real pomislim da bi neko mogao da mi na ovaj ili onaj način radi o glavi zbog toga. Haos.

da, jebga, uzivo stvarno nije tako, nama da li slobodno. a mozda stvarno da kompiliras. ali opet, prsnuces, nemoj.

dzabe dok psihopate vladaju +1

Posted

Jeste đoku, možemo da imamo milion careva, carevi očigledno ne glasaju ili glasaju loše. Džabe je bre sve dok nam psihopate vladaju. Džabe. 

tih "milion careva" je mozda par iljada ljudi na netu, i nesto manje napolju. ostali su "vucic spasao zemlju od armagedona". da se ne zavaravamo i ne letimo previse.

Posted

Nije ni u tome toliko stvar. Glavni problem je u tome sto oni vladaju tako sto friziraju realnost ovim govnarskim medijima a ovakva katastrofa se ne da prikazati drugacijom realnoscu nego sto jeste. Vlast koja vlada preko izmisljene medijske slike realnosti naravno da se raspala kad joj je u lice eksplodirala ova prava zemaljska realnost. Pohitali su oni prvih dana u svoje tipicne medijske pobede feketic-style a onda, kad su shvatili sta su zagrizli, zavukli su se nazad povijenog repa u svoje kabinete i sakrili ispod stola da smisljaju kako da se iz ovih poplavljenih govana izvuku, opet posredstvom svojih govnarskih medija, jer je to otprilike jedino sto su ikada znali i sto ce ikada znati kad je upravljanje drzavom u pitanju. U dobru je lako Vucic biti, na muci su se poznali kao junci.

Na stranu devastacija strucnih sluzbi koja je zapocela mnogo pre ovih dilbera, kretenizacija drzavne uprave sliniranjem i megatrendizacijom i shvatanje drzavne uprave samo kao kazana iz kojeg se dele sinekure nesposobnim rodjacima i drugim ulizicama, ovi mandrili nisu ni ovo sto imaju znali da stave u maksimalnu funkciju jer verovatno nisu imali blagog pojma da to jedna drzava ponekad mora da radi. Ova vlast je cista forma i samo su inercija profesionalnog dela drzavnog aparata koji jos nije likvidiran u korist jetrvi, zaova, zetova, pasenoga i drugih zasluznih gradjana i za mene neocekivano visok nivo elementarne ljudske solidarnosti gradjana ucinili da ne dozivimo jos veci fijasko i katastrofu. Da je do ovih vlasti bilo mogli smo komotno svi da legnemo i pustimo da nas voda potopi.

Stefan Aleksić na Peščaniku piše skoro doslovce isto.

Već dvadeset pet godina je bitnije koliko se (na političkom, estetskom, partijskom i ideološkom nivou) uklapate u dominantni model assault-menadžera. Naravno, bilo je potrebno sistematski i dugi niz godina odbacivati starije stručnjake (koji vuku sa sobom nekakve nepotrebne relikte prošlosti: karte sa podatcima o nadmorskoj visini i plavnim područjima), ali ih prvo proglasiti za konzervativne, nesposobne, izlapele i, naravno, klipove u točkovima razvoja. Isto tako ne treba sumnjati ni da je odgovorna i politika zatezanja javnih servisa i javnih službi, koja je teret odgovornosti tovarila onima koji su apsolutno nekompetentni da bi im natovarila lukrativne nadležnosti.

Ono što je zaboravljeno (potisnuto, žrtvovano, svejedno) je da će u jednom trenutku neko morati da zna da radi pos’o i da je taj pos’o zanat koji se mora ispeći. Sadašnji upravljači izgleda da nisu čuli za oni izreku srednje starosti: ako si u sobi najpametniji, onda se nalaziš u pogrešnoj sobi. Prekobrojni menadžeri i totalno nejasna hijerarhija uzrokovali su potpuni haos: upravljali su jedni drugima, svima se ispunila želja da budu glavni (svi su bili nadležni, niko nije bio odgovoran), svi su svima koordinirali i jurili sopstvene repove, a stvari su se odvijale traljavo. Da bi bili najpametniji u prostoriji, morali su da se izoluju u fioku; zato Jugoslavija i jeste rastrgnuta. Nove države, međutim, tri decenije nisu održavale zaštitne bedeme, relikte socijalizma.

Posted

Ko bre jebe svu tu bagru. Ja svaki dan prođem rekom ii nagledao sam se sjajnog sveta koji volontira (diže nasipe, pomaže izbeglima na Sajmu), možda se iz toga nešto izrodi, a i da ne, opet postoji neki krug ljudi zbog kog se vredi truditi.

Posted

uh, kakav pronalazak.

pustio suzu, prvu posle smrti jona vojta u champ-u
Posted

:(

jebote, a razmisljala sam da otvorim temu 'izbacite frust', stiglo me je veceras, sva govna koja sam videla, kolege i ljudi (ali ipak mnooooogo vise careva), rasizam, ali pravi pravcati nedvosmisleni rasizam, pa da ostane zabelezno kad sve prodje. ne mogu sad time da se bavim, ali moram da izbacim iz sebe. valjda tako to ide, u talasima, kako je ostalima? nemoj to da radis, nemoj da sedis za netom. ozbiljno ti ovo kazem. 

ne sada, previše energije odvlači. autopilot. ne čitati komentare govana. ne slušati govna. 

Posted

+1

Ono, dozirati samom sebi količinu informacija i slične stvari.

Posted (edited)

Ko bre jebe svu tu bagru. Ja svaki dan prođem rekom ii nagledao sam se sjajnog sveta koji volontira (diže nasipe, pomaže izbeglima na Sajmu), možda se iz toga nešto izrodi, a i da ne, opet postoji neki krug ljudi zbog kog se vredi truditi.

Dokle tako? Do istog sranja koji će opet da se olupa o naša leđa, dok za to vreme živimo kao govna bez apsolutno JEDNE stvari koja nam daje nadu da će da bilo šta bude bolje? Jebi ga, ne ide.

ne sada, previše energije odvlači. autopilot. ne čitati komentare govana. ne slušati govna. 

Govorim o komentarima ljudi koji su bili dole i o tome šta su preživeli i videli. I šta vlast "možda" radi itd.

Edited by Glas RazumaN
Posted

Nije ni u tome toliko stvar. Glavni problem je u tome sto oni vladaju tako sto friziraju realnost ovim govnarskim medijima a ovakva katastrofa se ne da prikazati drugacijom realnoscu nego sto jeste. Vlast koja vlada preko izmisljene medijske slike realnosti naravno da se raspala kad joj je u lice eksplodirala ova prava zemaljska realnost. Pohitali su oni prvih dana u svoje tipicne medijske pobede feketic-style a onda, kad su shvatili sta su zagrizli, zavukli su se nazad povijenog repa u svoje kabinete i sakrili ispod stola da smisljaju kako da se iz ovih poplavljenih govana izvuku, opet posredstvom svojih govnarskih medija, jer je to otprilike jedino sto su ikada znali i sto ce ikada znati kad je upravljanje drzavom u pitanju. U dobru je lako Vucic biti, na muci su se poznali kao junci.

Na stranu devastacija strucnih sluzbi koja je zapocela mnogo pre ovih dilbera, kretenizacija drzavne uprave sliniranjem i megatrendizacijom i shvatanje drzavne uprave samo kao kazana iz kojeg se dele sinekure nesposobnim rodjacima i drugim ulizicama, ovi mandrili nisu ni ovo sto imaju znali da stave u maksimalnu funkciju jer verovatno nisu imali blagog pojma da to jedna drzava ponekad mora da radi. Ova vlast je cista forma i samo su inercija profesionalnog dela drzavnog aparata koji jos nije likvidiran u korist jetrvi, zaova, zetova, pasenoga i drugih zasluznih gradjana i za mene neocekivano visok nivo elementarne ljudske solidarnosti gradjana ucinili da ne dozivimo jos veci fijasko i katastrofu. Da je do ovih vlasti bilo mogli smo komotno svi da legnemo i pustimo da nas voda potopi.

И треба друже мој да пустимо да нас све вода потопи.Наслушао сам се свега данас,и ти јеси управу када кажеш да он фризира стварност у говнарским медијима.Не пуно таман колико му треба и таман за оне који гласају за њега.Ја сам ево сваки дан на сави и још нисам приметио да Сава тече узводно али данас су ми неки то рекли да Обреновцу прети поплава јер Сава тече узводно,када сам их питао да ми објасне тај феномен,објаснили су ми тако што је херој из Фекетића то рекао на тв.Сава може све,али да тече узводно то је немогуће.Хтео сам да снимим телефоном данас да сава и даље тече низводно али верујем да би ми рекли да лажем.

Posted

Svašta sam sad pročitao na fb profilu poznate šminkerke Maćićke. Profil može da se čita, pa pogledajte i sami... I ima gomila komentara i svašta ljudi pričaju.

Живела је у згради поред моје...знам је добро ...боље да не знаш шта мислим о њој.

Posted

Rano ste počeli da kukate, čuvajte nerve, tek nas najveća govna očekuju.

Posted

Svašta sam sad pročitao na fb profilu poznate šminkerke Maćićke. Profil može da se čita, pa pogledajte i sami... I ima gomila komentara i svašta ljudi pričaju.

Ne mogu da opišem koliko sam tužan i besan u isto vreme. Mislim da sam prvi put u životu pomislio FOR REAL da odavde treba bežati što pre, glavom bez obzira. Mislim da ću posvetiti život misiji pasoša neke normalne zemlje. 

Možda stvari koje se tamo spominju i nisu istina, ali sva logika, sve informacije sa lica mesta od ljudi koji su stvari videli svojim očima govore da jeste. A ako jeste, takav bezobrazluk i takva bahatost je jednostavno neobjašnjiva. Svojstveno samo grupi TOTALNO LUDIH ljudi.

Možda sam pod utiskom i preterujem, ali ceo dan čitam po netu jedne te iste stvari samo iz ko zna koliko izvora. 

Prikriće sve govna, i jebeno ćemo pojesti i to govno, najveće koje su nam ikad servirali. 

Slomio sam se ko čačkalica.

Jel ovo?

"Šapnula je Drina Savi jednu priču o poplavi.

- Riješila sam, Savo, sestro,da se vrati sve na mjesto.

Izliću se iz korita, potopiću polja žita.

Puteve ću potopiti i krovove sve prekriti.

Da podsjetim srca mnoga,šta je bratstvo,

šta je sloga.

I granice izbrisaću, da izmirim srpsku braću.

Jer tek onda kad izgubi, brat će s bratom da se ljubi.

Brat će brata da pomaže, brat će s bratom da se slaže.

I saznaće srca mnoga za jednoga oca - Boga.

Da se njemu oni mole i Hrvata, brata vole.

Da poteku sa usana molitve za Muslimana.

I da vole braću borce, Makedonce,Crnogorce.

U molitvi svak' pomene braću našu, sve Slovene.

Da se brat sa bratom druži, prijateljsku pomoć pruži.

U nevolji da se sjete jedan drugom da dolete.

To su, Savo, želje moje, da se vrati sve na svoje -

Drina reče, pa poteče.

Pričekaj me, Drino, vodo, poći ću i ja sa tobom.

Potecimo mi zajedno, neka budu svi k'o jedno.

Nek' nauče da se vole, Bogu ocu da se mole.

Nek' se sjeti brat svog brata, da ne bude više rata.."

Posted

Naravno. Tek kad se sve ovo zavrsi krenuce punom silom da radi medijska akcija ciscenja mrlja na slinavim biografijama. Treba se drzati foruma i trajnim banom kaznjavati svaki link prema Vucicevim medijskim cankolizima.

Posted

to se zove ventiliranje -_-  i moze da se radi jednom u pet dana po pola sata.