Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Zašto te nisu hteli?

pa kao nemaju ovlašćenja da bilo koga uzmu, ni po ratnom rasporedu, koji, jelte, više ne postoji

Posted

Ček bre, renne, šta onda onaj pukovnik mlati na RTS-u? Na koga se onda poziv odnosi? Meni je ratni raspored verovatno negde na jugu, oko Leskovca, ali koliko sam skontao ovo nema apsolutno nikakve veze sa tim.

Posted

pa kao nemaju ovlašćenja da bilo koga uzmu, ni po ratnom rasporedu, koji, jelte, više ne postoji

Ma postoji. Mene pod stare dane zvali, cini mi se prosle godine, da upisu novu vojnu postu, isto odrediste.

Posted

gde smeju da mobilisu, kad bi se skupila masa, okrenula bi se na njih.

Posted

Evo ovaj iz Srbijavoda predvidja uticaj rasta Dunava i skok od nekih 60cm sve do obrenovca...

Posted

Ma postoji. Mene pod stare dane zvali, cini mi se prosle godine, da upisu novu vojnu postu, isto odrediste.

jebem ga, pričam iz prve ruke

dok su u RS krenuli još preksinoć krenuli u mobilizaciju ljudi i tehnike

Posted

jebem ga, pričam iz prve ruke

dok su u RS krenuli još preksinoć krenuli u mobilizaciju ljudi i tehnike

Dobro, samo kazem da su mene zvali da izmene ratni raspored i da ga imam u knjizici. Dakle, neki ratni raspored postoji bar na papiru...no, dobro, da ne sirimo...

Posted (edited)

Čuj, ja zvanično nisam završio služenje vojske (civilno, ma koliko se neko rugao to nije meni bilo ni malo naivno), organizacija gde sam služio je moju knjižicu izgubila, vojni odsek mi je izdao duplikat, uz negodovanje, ali me nisu "odjavili", ili šta je tu već trebalo, tako da sam ja i dalje, teoretski, na odsluženju, evo, sedma godina.

No, vratimo se poplavama, Dunav je, ako dobro vidim porastao oko metar, očekuje se da za koji dan probije crvenu liniju. Proglašena je redovna odbrana a od kote za vanrednu ima još dva metra, tvrdio je zamenik direktora na vodopreduzeće pre dva dana, što je sada palo, verovatno, na jedan metar.

Evo vesti i još jedne gde posle rasta od 50cm i dalje ima dva metra, ali sada ima i 30000 džakova u šteku...

edit: i ova gde se već očitava taj novi rast.

Ovo je od 17, sada verovatno za po metra gore...

29ehv1s.jpg

Inače, ja i dalje ne znam šta je bilo sa onima što su otišli na vežbu pre nedelju dana. Glede vojske znam da su iz jedne kasarne u ŠA od petka sa vozilima, prevoze pesak, i to su prva dva dana neki uspeli tek par sati da odmore a momci iz specijalne brigade su mislim od četvrtka edit: petka već u Obrenovcu, imali malu pauzu u nedelju i vratili se na teren.

Edited by Vapad
Posted

Dobro, samo kazem da su mene zvali da izmene ratni raspored i da ga imam u knjizici. Dakle, neki ratni raspored postoji bar na papiru...no, dobro, da ne sirimo...

ma naravno, nije do nas ništa

Posted

Stvarno čudno. Ja sam se prijavio danas u Regionalnom centru (jedva ga nađoh inače, prošetali su me na pet mesta, počev od Vojnog odseka, što već govori o ozbijnosti i spremnosti za prihvat dobrovoljaca), upisaše me. Ne znam kad će da zovu.

Posted

A sto se za sutra forsira dan D za Beograd?

Po cenu da ispadnem budala, mislim da nema šanse da se to sutra desi. Pa nek' skoči jos metar (i više) u odnosu na danas neće biti ništa. Negde su petak pominjali, to mi je realnije.

Evo ovaj iz Srbijavoda predvidja uticaj rasta Dunava i skok od nekih 60cm sve do obrenovca...

E ovo je već ozbiljna priča.

Posted

rekli su prvo sreda, pa sam posle cula da je petak dan d....bem li ga vise

Posted

kolka je verovatnoca da ce kurir psihopatu i vladu nazvati 1300 kaplara, ako se kao zakuva kod beske beograda.

Posted

Jedino pitanje je koji je gornji limit za visinu - sve sto se brani "pasivno" ima limit - koji je istina mnogo veci nego da se slazu vrece sa peskom al' opet - ne moze ni to da se "zida" 3-4 sprata. 

Jebes ga, ako dodje dotle da se zida 3-4 sprata onda je vreme da se potovarimo u Nojevu barku. Meni ovo deluje sasvim dovoljno, metar i po do dva preko nasipa.