Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

izgubiš državu dok dočekaš mobilizaciju :isuse:

Posted (edited)

Stvarno sramota, pa zar je toliki trošak da traže donaciju 5000 ili koliko več planiraju da ih bude 'dobrovoljno mobilisano' nekih kvalitetnih radnih kompleta ili kombinezona uz još toliko gumenih čizama?

Edited by akibono
Posted (edited)

Sjajan novinar, sjajna reakcija, sjajan čovek...

Edited by simple red white
Posted

Дува Лазански у тикву да је све ово последица лабавог приступа и да чврста рука све решава. А показна вежба како Муса дере јарца се све чешће емитује из Немањине.

• Тишина тамо
  • Изађите напоље министре
  • Ниједну реч више да нисам чуо
Posted

90111914ce7c7d29dea482efbcff062b_bigger.Usporili smo vodu kroz Morovicke sume. Pokusavamo da je razlijemo i ostavimo tu.

Posted (edited)

Jbt, kakva govna rade u medijima. Stvarno im treba suditi zbog sirenja panike po onom clanu koji je citirao Zoran Zivkovic.

Ovo je Blic (novinar Momčilo Petrović) objavio pre sat vremena

20. 05. 2014. - 19:06h

SAVA PROBILA NASIP NA TRI MESTA GRADU PRETI POTOP

Poslednja bitka za Šabac

Na više mesta reka je kod Šapca raskvasila osnovu bedema, pa sada preti opasnost da voda sruši nasip i prodre u grad.

Šef gradskog štaba za vanredne situacije, general Ljubiša Diković pozvao je juče građane u poslednju borbu za taj grad. Prema navodima iz kriznog štaba, nasip koji brani taj grad napukao je na teritoriji sela Drenovac, a ugrožena je Čevrntija, kao i crpna stanica u tom gradu...

Naravno, ovo je jucerasnja vest, a i ta vest je preuvelicana

Edited by ficfiric
Posted

Cxz86dH.jpg

Robert, Igor, Primož, Matjaž, Jure,Tomaž, Miha, Matej are the .@policija_si rescuers in #poplave Thank you guys!

Posted

Oko mobilizacije 17 min i dalje... 30 dana ranije mora da se uputi poziv :isuse:

Inače za te dobrovoljce za asanaciju nisu predvideli ni  uniformu/opremu.

Sramim se priznati, ali palo mi je na pamet da se javim lokalnom vojnom odseku i da me stave na spisak. Ne zato što sam opsednut vojskom ili sličan bullshit, nego verujem da će ta skupina ipak imati kakvu takvu organizaciju, što mi je jako bitno, sa što manje praznog hoda u sanaciji terena. Imam dvoje dece, posao, moram uskladiti sve obaveze i tako to...

Kao prvo, niko se ne javlja na telefon Ministarstva odbrane, odsek Čukarica, probao 2x danas. Moraću da ih zovem do 14h, ako i do tada dobace.

Kao drugo, tek sada vidim vaša zapažanja da nisu spremili nikakvu opremu za one koji bi se dobrovoljno prijavili. Da idem u džinsu i starkama da čistim? Ne kapiram, da li je jebeno moguće da su takvi klošari? Svejedno ću ih zvati da to proverim i sutra, mada, sve je jasno, važno da je pukovnik obukao novu uniformu za paradiranje na RTS-u, a vojska, vidim i dalje nosi izanđale M93-ke.

Sad, kad pogledam, bolje da se prijavim kod Jehovnih Svedoka, veće su šanse da zadovolje sa organizacijom...

Posted

pa ja sam se javio, ali me nisu hteli

Posted

Background

Serbia and Bosnia and Herzegovina are seeing the worst floods in more than a century. The two countries requested assistance through the EU Civil Protection Mechanism. Serbia asked for high capacity water pumps and teams operating them, boats and rescue helicopters, while Bosnia and Herzegovina requested helicopters and motor boats to evacuate people and to transport water, medicines and food. Additionally, Bosnia and Herzegovina sent a request for pumps, generators, tents, humidity dryers, water purification sets, gas heaters for tents, and sanitation items.

The Commission's Emergency Response Coordination Centre has been coordinating the provision of European assistance offered by 19 Member States. Bulgaria, Germany, Slovenia, Austria, the Czech Republic, France, Croatia, Slovakia, Denmark, Italy, Romania and Poland have offered rescue boats, high capacity pumps and operational teams to Serbia. Austria, Slovenia, Luxembourg, the UK, Belgium, Germany, Slovakia, the Czech Republic, Bulgaria, Lithuania, Latvia, Estonia, Hungary, Romania and Poland responded to the request of Bosnia & Herzegovina for rescue and evacuation helicopters, motor boats, generators, sandbags, tents, blankets and humanitarian aid kits.

Posted (edited)

Дува Лазански у тикву да је све ово последица лабавог приступа и да чврста рука све решава. А показна вежба како Муса дере јарца се све чешће емитује из Немањине.

• Тишина тамо
  • Изађите напоље министре
  • Ниједну реч више да нисам чуо

Lazanski je rekao istinu, inače ako postoji jedan štab, jedan centar gde se slivaju sve informacije, gde jedan organ naređujee, odluke donosi, tu je efikasnost veća, kada imaš rakovu decu onda imaš i praznog hoda, i grešaka, dezinformacija.

Vojska je uništena, sistemski, jebali su im nanu naniu i marginovalizovali ih na lovačko udruženje.

da pohvalim gospođu J. Kosor koja je iznela odlično rešenje za lopove (septička jama).

Edited by simple red white
Posted (edited)

Da prostite ali Lazanski priziva jos jacu cvrstu ruku od ove koju imamo.

Edited by Грешни Василије
Posted

Sad kazu na lokalnoj da na podrucju Macvanskog okruga u protekla tri dana nije izvrseno nijedno krivicno delo.

Posted

Za svaki slucaj ako je ovaj celavi snimatelj natera da zagazi u vodu...negde...To se ionako ne vidi na tv-u

Ma to je kod starog savskog mosta, sve suvo k'o barut, jedino da je bace u reku, zato mi bilo smešno. Nebitno.

Reka je neznatno porasla u odnosu na juče, prilično čudno. Kad se očekuje vrh poplavnog talasa?