Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Колко сам ја учен 'требати' се не мења по лицима. Испирала ми је разредна уши тиме, почео сам ко она да се јежим сваки пут кад неко каже 'требам'.

Мада могуће је дошло до измена.

Posted

@EC: Hm, ko vam treba? Ko te treba? Srbija te treba. Ne znam. Iskreno sam to zaboravio. Mada je to više po ugledu na "uncle sam needs you", Trebaš Srbiji! bi bilo bolje.

@renne: reče onaj nesretni vojnik pored Lazanskog da nisu mogli da mobilizuju, po zakonu...mada mislim da se tu kalkulisalo i sa cenom...

Posted

mobilnve veze između Bč i Beograda su se baš pogoršale danas, jedva se dobijaju brojevi

Posted

Jel izašao taj famozni lazanski na jotjubu više? ??

Posted

@EC: Hm, ko vam treba? Ko te treba? Srbija te treba. Ne znam. Iskreno sam to zaboravio. Mada je to više po ugledu na "uncle sam needs you", Trebaš Srbiji! bi bilo bolje.

@renne: reče onaj nesretni vojnik pored Lazanskog da nisu mogli da mobilizuju, po zakonu...mada mislim da se tu kalkulisalo i sa cenom...

ma bre ljudi pravilno je "potreban si Srbiji"
Posted

izvninjavam se, ponelo me

Posted (edited)

ne menja se po licima kada je modalni glagol: treba da pomognem, treba da pomogneš, treba da pomognemo itd. menja se po licima kad je finitni (lični): trebam pomoć, trebaš pomoć, treba pomoć itd.

to sa "potreban" je pasivna konstrukcija koja se često koristi usled nesigurnosti u pogledu upotrebe

Edited by Evropejac
Posted

Кад ми неко помене радиоаматере, увек се сетим оног мајстора 99-те који је извештавао како је погођен један бомбардер (Б-52, са земље подсећа на путнички авион). Виче човек како је погођен, вуче траг, дими, пада ка земљи... а оно авион као и сваки други на тој висини вуче кондензациони траг :isuse:

Radio amateri su dobar posao u uzbunjivanju radili '99-e, objavljivanjem prvaca leta, a ovo je drugačije, specifično, gde su pokušali da dojavljuju adrese spasiocima, pri tom ne znajući grad, bez plana, stihijski i na taj način iscrpljivali spasioce (u najboljoj nameri).

U svakom slučaju bilo bi lepo videti analizu  svih događaja.

jesic objavio sliku na twitteru da neko ladno sece dzakove

https://twitter.com/Ba_Vanja/status/468783731713785856/photo/1

Ko god da je taj je za Lazu  (zatvrenog tipa).

http://mondo.rs/a692950/Info/Ex-Yu/CUDO-iz-Doboja-Svi-nestali-su-zivi.html

Po ovom, u RS su još juče objavili imena svih nastradalih i pronašli sve nestale.

Kod nas...

Nikako nisu mogli kompletne spiskove, planinska sela, klizišta, utopljenici koji će isplivati negde ( možda i grešim)...

Međutim, veliko hvala za žrtve koje podnose za Srbiju, ja koliko razumeh premijera oni će još 24 sata da drže vodu, pa tek onda da probijaju nasipe kako bi se ta voda odlila u reku. Tako da mi realno izgleda varijanta da su Semberiju poplavili da ne bi Šabac i Mačva stradali.

Posted

ne menja se po licima kada je modalni glagol: treba da pomognem, treba da pomogneš, treba da pomognemo itd. menja se po licima kad je finitni (lični): trebam pomoć, trebaš pomoć, treba pomoć itd.

to sa "potreban" je pasivna konstrukcija koja se često koristi usled nesigurnosti u pogledu upotrebe

аси га објаснио е, алал вера :)

Стеинсе

https://www.youtube.com/watch?v=-sf7n1pwRqQ

Posted

Oko mobilizacije 17 min i dalje... 30 dana ranije mora da se uputi poziv :isuse:

Inače za te dobrovoljce za asanaciju nisu predvideli ni  uniformu/opremu.