Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Je l' ovo treba da koordinira hitri i vazda trezni Velja?

Ne, ovo je Sektor za vanredne situacije, tu komanduje Predrag Marić. Formacijski oni su deo MUP i uopšte ne odgovaraju Ilić Mr Velimirovom ministarstvu.

iDemo: ne znam kako idu stvari sa mehanizacijom, Sektor upravlja vozilima (uglavnom protivpožarnim) i letelicama.

Posted

szentandreja, prosle godine u vreme rekordnog vodostaja Dunava.

u centru grada, umesto starog nasipa je postavljena mobilna brana.

Jedino pitanje je koji je gornji limit za visinu - sve sto se brani "pasivno" ima limit - koji je istina mnogo veci nego da se slazu vrece sa peskom al' opet - ne moze ni to da se "zida" 3-4 sprata. 

Posted

Ne, ovo je Sektor za vanredne situacije, tu komanduje Predrag Marić. Formacijski oni su deo MUP i uopšte ne odgovaraju Ilić Mr Velimirovom ministarstvu.

iDemo: ne znam kako idu stvari sa mehanizacijom, Sektor upravlja vozilima (uglavnom protivpožarnim) i letelicama.

Oni ako su deo MUP-a onda nisu ovo o cemu ja pricam. Moram da vidim sta je osim rakije i vina kod Velimira u portfelju... 

Posted

Gde je Cane Prebranac, ima li avaza od njega?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Javljao se čovek. Doduše, kenjao je nešto prijedsedniku opštine, ko zna...:) Ali dobro je.

Posted

Mis'im - ono- cirka 1994/94

3. Operativni plan odbrane od poplava za 1993. godinu

5. Standardi, kriterijumi i normativi za odrzavanje vodoprivrednih objekata za zastitu od stetnog dejstva voda

6. Grupa autora: 'Projekat centra za odbranu od poplava grada Beograda', knjiga 1, Beograd

7. Zdruzeno opste vodoprivredno preduzece 'Sava' Beograd: 'Izvod iz studije regulacije i uredjenja reke Save (za teritoriju reke Save)', Beograd, 1973

8. VRO 'Galovica' - Zemun: 'Pravilnik o odrzavanju odbrambenih sistema i vrsenju odbrane od poplava i zastite od zagusenja od leda', Zemun, 1982.
Posted (edited)

Semberija i Brčko...  :wacko:

bosnia_amo_2013138.jpg

bosnia_amo_2014139.jpg

Edited by beowl
Posted

uh

Posted (edited)

@beo

ovo je sadašnji satelitski?

Edited by fritifrut
Posted

Ne znam od kada je tačno ovaj drugi snimak. Možda je od pre par dana ali je nevera kako god da okreneš.

Posted

da, to je snimak od juče koliko znam, stanje je užasno

Posted (edited)

@beo

ovo je sadašnji satelitski?

Hrvatska tražila prekjučer od EC statelitske resurse, možda je to to?

To je MODIS, vidi se i po dezenu slike.

acquired May 19, 2014

Edited by Roger Sanchez