Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Dobro jutro iz suvog Sapca, Sava i dalje opada, barataju sa ciframa oko 630, bitno je da se i po nekoliko sati zadrzi na istoj visini, tj. da ne poraste, a svakako ce opadati usled suvog vremena.

@ Ros

Imas li vesti od drugara, Sevacire su zbrinute u Jankovu skolu (moju osnovnu :wub:)  sto je bukvalno 20m od mog posla, mogu posle 1 otici da ti potrazim druga ako je tamo, baci mi njegove podatke.

...

a ostale OŠ, jesu li i one u igri kao kolektivni smeštaj?

Posted

:)

heh, moji dubičani

naučila ih nevolja

Posted

jel gunja granicno mesto izmedju hrvatske i bosne? odatle se dolazi na prelaz tj ulazak u brcko?

Posted

a ostale OŠ, jesu li i one u igri kao kolektivni smeštaj?

Ne znam, procitao sam da je i u Selovoj skoli kolektivni smestaj (ali procitah u negativnoj konotaciji posto je neko terao Rome odatle :( ). Ovo sam cuo od keve koja je pratila SA vesti, posto Ros trazi ortaka iz Sevarica.

Posted

Hvala i Gruberu :Hail:

150693610202958032305566.jpg

Posted

Ne znam, procitao sam da je i u Selovoj skoli kolektivni smestaj (ali procitah u negativnoj konotaciji posto je neko terao Rome odatle :( ). Ovo sam cuo od keve koja je pratila SA vesti, posto Ros trazi ortaka iz Sevarica.

Ja sam razumeo da se to desilo u Selovoj na Oridu. Tamo su smesteni Romi iz Mrdjenovca.

Posted

sad mi nešto pade na pamet, kako su ovi krenuli sa cenzurom, ako im padne na pamet da ukinu tviter, u svom ludilu sve je moguće ovo je rešenje

https://www.tunnelbear.com/

Posted

Dobro jutro iz suvog Sapca, Sava i dalje opada, barataju sa ciframa oko 630, bitno je da se i po nekoliko sati zadrzi na istoj visini, tj. da ne poraste, a svakako ce opadati usled suvog vremena.

@ Ros

Imas li vesti od drugara, Sevacire su zbrinute u Jankovu skolu (moju osnovnu :wub:)  sto je bukvalno 20m od mog posla, mogu posle 1 otici da ti potrazim druga ako je tamo, baci mi njegove podatke.

@ vathra

Znam sta je sta, nisi izgleda citao moj post ;). Slazem se za helikoptere, oni su sve i svja u ovim situacijama, bez obzira koliko je nepristupacno uvek se moze spustiti "korpa" i uze sa jednim covekom.

sinoc smo chatovali na fejsu. ok je, 90% ljudi iz sevarice je otislo, zene i decu su negde na Cer prebacili, a preostali muskarci se brinu o nasipu:

na moje pitanje da li se sava izlila, odgovor:

jos uvek nije. cevrntija to je mesto koje je najrizicnije je 4 do 5km od mene. izmedju je ravnica. nasip je dosta okvasio i stalno se pojavljuju rupe uvek na drugom mestu. duz obale na potezu od 1km nalazi se uvek min 500 ljudi sa vrecama i mehanizacijom. do sada smo bili uspesni ali dokle...sava je opala 20cm ali se ocekuje novi talas od hrvatske i bosne. sreca nasa da je pukla i pustila vodu u hrvatsku inace bi ovde kod mene bilo kao u obrenovcu. vojska trazi da se svi evakuisemo i da odvedemo i stoku. 90 posto ljudi se evakuisalo, ja sam ostao sa jos nekoliko komsija, da li je pametno ne znam, ne mogu da ostavim kucu i imam dosta stoke

Posted

Ovo je glavna ulica u Obrenovcu, Milosa Obrenovica. Snimao sam je iz kasike bagera, juce.

Ne mogu nikako da se pomirim sa cinjenicom sta se desilo. Neshvatljivo mi je! Muka mi je vise od izjava vlasti , kako je to visa sila bla bla. Znalo se unapred da ce se desiti poplava, a niko pre toga nije bio spreman. Nigde oko grada ne postoji ni dzak peska postavljen kao zastita. O cemu pricamo onda…

Neko ce grdno odgovarati za ovo, I ja cu se iako sam apolitican, prvi maksimalno potruditi za to!

Drugo, apropo informacije o broju nastradalih (to me jos vise iritira). Neka vam svako kaze kako je prosao kad je pokusao da udje u Obrenovac . Odgovor koji je “dobio” je da se ljudi evakuisu I dalje da se ne pravi smetnja itd. Obrenovac je sada grad duhova! Nema toliko jos zaostalih ljudi. Smesno mi je , kako neko moze da prikriva broj nastradalih?! Pa logicno je da ce porodice istih da prijave nestanak !

Drug mi je juce rekao da mu je licno popadija iz Lazarevca rekla da su celu noc donosili mrtve iz Obrenovca u kapelu…Veliki broj. To je je jos jedan dokaz o cemu se “tajno” zna. Neko ce za to odgovarati sigurno!

Drugo, u svim civilizovanim zemljama, imate direktne prenose sa LICA dogadjaja a ne iz prikrajka. Zamislite da jedan CNN npr prenosi slicne dogadjaje , I to izvestava sa mirnih delova terena, klasicnih poplava itd. Pa niko ih vise ne bi gledao! Ovde I da se pojavio CNN, I njega bi uhapsili!

Najsvetlija tacka u svemu tome je da sam shvatio da koliko god mi Srbi realno mrzeli jedni druge zbog uspeha-neuspeha u normalnom zivotu, ipak u ovakvim situacijama svi postajemo rodjaci. Toliku dozu zelje da se nekom pomogne od strane I ljudi koje povrsno znam, nikada nisam do sada osetio. Hvala vam svima, I drago mi je jos vise u ovakvim situacijama sto sam Srbin!

Zelim da vecina ljudi zna pravu istinu sta se realno desavalo I desava ovde, te vas molim sherujte ovaj status….

Posted

LONČARI POPLAVLJENI

Prema informacijama koje smo upravo dobili Lončari su poplavljeni, prema izjavama mještana nivo vode u Lončarima raste najmanje 15cm u minuti.Već su ugrožene neke farme pilića,plastenici i domaćinstva koja su već u vodi.

Posted

Obrenovac 19.05.2014 06:50h

BoEGG6jCMAAlmPv.jpg