Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

facebook.

"U jeku guzve oko toga da li ce biti dovoljno hrane za decu, pogotovu mleka za bebe i razmisljanja gde se sve ovo moze u to doba noci nabaviti, mestu su se priblizavale cetiri Romkinje. Neki volonteri oko moje drugarice su poceli da komentarisu kako su oni kao pacovi i bubasvabe. Ne mogu se istrebiti i uvek su tu kad osete da ima neceg sto mogu da uzmu. Jedna od tih zena je prisla jako stidljivo volonterki i obratila joj se recima da one nemaju sta da donesu jer i same nista nemaju,ali da su spremne da doje decu ili da se izmuzu u flasice ako neki roditelji imaju problem sa tim da im one ( sama je rekla Ciganke) doje decu. Rekle su kog su im uzrasta deca i da imaju jos zena koje bi dosle ako su im potrebne.Sefica volontera se posavetovala sa nekim ko je iznad nje i rekli su joj da ako roditelji nemaju nista protiv, ona moze da ih pusti da to urade. Volonteri koji su do pre pet minuta drvlje i kamenje osuli po njima su bili u cudu.Ovaj obrt situacije niko nije ocekivao kada su se pojavile. Pozvale su svoje prijateljice koje su se jako brzo pojavile. Neki od roditelja su im dali da doje, neki su im rekli da se izmuzu i tako je te veceri dvadesetak beba jelo...."

Posted

Gledam ovu našu decu kako volonterski rade i dočekuju evakuisane u prihvatilištima i svaka im čast...

Tja... Znam ja da to verovatno tako treba... Ali mi nekako ružno da te nesrećne ljude sačekujemo sa maskama i rukavicama...

Moraju,nazalost.A da je neprijatno,jeste.

Posted

Jedino nam britanske sise nisu ič dali

To nije loša vest. Njihove pomoći uvek su nas previše koštale.

Posted

Stvarno? Hajde, zelim da verujem da nisi maliciozan i alergican samo zato sto se humanitarna organizacija zove Srbi za Srbe. Verujem da si samo malkice neobavesten, je li tako?

Naprotiv, jako sam dobro obavešten od koje su fele.

Ako neko traži humanitarnu pomoć pre svega za one koji se izjašnjavaju kao Srbi, to nije humanitarna organizacija. U poplavama nisu stradali samo Srbi.

Posted

^^ Nešto mi se gade ljudi kojima je sport da kandiduju tuđe pare.

Uručbirano Tapatalkićem s Lumije Jeftinjare

Posted

vqmwd1.jpg

A zasto ne rasprodaju imovinu Zvezde i Partizana, pokrice dosta troskova. Od tih okupljalista srpske fasisticke mladezi i tako nikakve koristi.

Posted

tacno onaj srBski mentalitet, svi sve znaju najbolje...

kaze ova neka starija zena sto je tek danas odlucila da se evakuise, "kao imali smo jos ihahaj fore i do tavana, pa nece voda narasti 10m.."

Nije to mentalitet vec ljudi ne veruju drzavi.

Svake godine nasa drzava i mediji padaju u neku histeriju koja se obicno lomi preko ledja tih ljudi.

Na primer, neki stanovnici sela Orid nisu hteli da napuste kuce u sredu uvece. Ti ljudi se secaju kako su morali da kriju svoje kokoske da ih murija ne bi ubila u histeriji zvanoj "pticji grip". Slicno se ponavlja svake godine... I onda kad im neko u sredu uvece pokuca na vrata i kaze "morate napolje", ovaj ce im odgovoriti - "Teraj se bre, znam ja bolje od tebe kolika Dobrava moze biti. Ceo zivot zivim ovde. Preziveo sam hiljadu i jednu poplavu, prezivecu i ovu..."

E zato ljudi ne zele da poslusaju pozive za evakuaciju. Drzava je hiljadu puta vikala "vuk". Ovod puta je bila u pravu, ali u to niko nije verovao.

Posted (edited)

...

Edited by slow
Posted

Dobro jutro iz suvog Sapca, Sava i dalje opada, barataju sa ciframa oko 630, bitno je da se i po nekoliko sati zadrzi na istoj visini, tj. da ne poraste, a svakako ce opadati usled suvog vremena.

@ Ros
Imas li vesti od drugara, Sevacire su zbrinute u Jankovu skolu (moju osnovnu :wub:)  sto je bukvalno 20m od mog posla, mogu posle 1 otici da ti potrazim druga ako je tamo, baci mi njegove podatke.

@ vathra

Znam sta je sta, nisi izgleda citao moj post ;). Slazem se za helikoptere, oni su sve i svja u ovim situacijama, bez obzira koliko je nepristupacno uvek se moze spustiti "korpa" i uze sa jednim covekom.

Posted

nego kakva je situacija od jutros - nisam pratio.

Posted

smiruje se situacija koliko vidim

Posted

Јел ово истина или се неко зеза.

Čisto sumnjam, da li veruješ da on ima vremena za f-buk?

Genijalno! Kozarska Dubica.

10406593_547660735343445_678337295106714

Za svako poštovanje, postupak vredan pažnje.

ludilo, koja je to cifra :pera:

bez obzira koliko ima, zna se da to nema veze, ima i gazda kapitalista ogromne pare al mu uvek malo pa radnike placa mizerijom i ne greje im prostorije

novak djokovic car

On je rekao i učinio, njegovim delovanjem je verujem dodatno skrenuta pažnja nekih medija.

A zasto ne rasprodaju imovinu Zvezde i Partizana, pokrice dosta troskova. Od tih okupljalista srpske fasisticke mladezi i tako nikakve koristi.

Može i onako samo troše sredstva koja se mogu mnogo pametnije iskoristiti.

B- to je mafijaško udruženje,u koje je utkan i fašizam.

Po pitanju helikoptera i službe spasavanja, rađen je projekat na nivou ministarstava na čijem je čelu bio da li Selja, da li Mrka ili neko vnogo slično njima i projekat je trebao da zaživi još tamo neke 2007/8 godine, i jevropa bi učestvovala i imali bi u Si CG 3 punkta sa sve medicinskom službom i helićima, opremljenim i obučenim za rad u svim uslovima, od toga ne bi ništa, e sad ko je i gde zakazao ne znam.

To je trebalo da bude neko putno obezbeđenje i sl.