Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

U poplavama je, prema zvaničnim procenama, izmešteno skoro 950.000 osoba, a ugroženo je više od pola stanovništva BiH, izjavio je predsedavajući Veća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas u Sarajevu.

Neko je tu zabagovao, vjerojatno Blicov stupi-desk. To je glupost, i to ordinarna.

Posted

Hvala, na dobrodošlici. Biće i za to vremena.

Posted

Nećete verovati i pored sve njihove muke nisu nas pustili da se vratimo kući pre nego što su nas nahranili i napojili (rakija im je vrhunska).

Posted

Копривница и околина су потпуно сигурне, проблеми су од Славонског Брода па на исток.

Fala ti  Cane ko bratu  :thumbsup: Drži  se, javljaj kad možeš kako ide  . A načelinika je trebalo mokrom krpom od čišćenja po obrazu, al ta sorta i nema obraza  :ph34r: 

Posted

Tišina, stigla BIlja   :s_a:

Posted (edited)

Nećete verovati i pored sve njihove muke nisu nas pustili da se vratimo kući pre nego što su nas nahranili i napojili (rakija im je vrhunska).

Rađevci su dobri ljudi, jako. Ali nemoj preterivati, rakija im je brlja, dzanarika uglavnom.  :s_a:

Inače, mnogo teških pet dana je iza njih. 

Potrebna im je svaka pomoć.

Edited by svashtabezneshto
Posted

Bolnica u Smederevskoj palanci je u problemu, agregat daje svetlo za neonatologiju i službu anesteziologije, nemaju materijal, cela palanka ima jednu cisternu (Ješić je valjda poslao još par), drže ih na ledu verovatno zato što je DS na vlasti tamo

Posted

Najzad sam zakacio nekog strucnog na TV. Ovaj Ristic sa sumarskog objasnio par stvari. Strucno uz potrebnu dozu nadrkanosti. Pretpostavljao sam da nije cela drzava megatrend ali zar mora buljuk stoke da se izredja pa na kraju poneko normalan da kaze koju.

Posted

Rađevci su dobri ljudi, jako. Ali nemoj preterivati, rakija im je brlja, dzanarika uglavnom.  :s_a:

Inače, mnogo teških pet dana je iza njih. 

Potrebna im je svaka pomoć.

Ova danas bogami nije. Mozda zbog svega ovoga su izvadili onu bolju.

Posted

Ova danas bogami nije. Mozda zbog svega ovoga su izvadili onu bolju.

:)

@kelt

Da li je moguće da neko rizikuje tuđe živote radi stranačkog repucavanja. 

Jbt, a u kom brlogu mi živimo.

Posted

koliko to moze da ugrozi bgd (isto pitanje za ostale gradove, nisam ispratuila na sta se sve odnosi), ima li projekcija?

Po meni (laiku) frka može biti na NBG i Zemunu, s ove strane reke može da poplavi donji grad, a to se već dešavalo, sećam se da je, valjda početkom osamdesetih, bio poplavljen deo kod štajge, nije bilo neke velike frke. 

Delimicno i iz iskustva tog 'rekordnog' plavnog talasa mislim da se nista slicno nece ponoviti ovog puta i da ce ovaj plavni talas proci bez mnogo problema (ako izuzmemo vec postojece neuralgicne tacke u Beogradu kad su plavni talasi u pitanju)

I meni tako izgleda, trenutno je obala na nivou od pre dve godine u ovo vreme. Ali ne treba se zajebavati, glavno tek treba za stigne.

Reka je (začuđujuće) usporila rast, evo već drugi dan, u petak sam zaista bio zabrinut kojom brzinom je rasla.

Potopljena Stenka (kao i uvek), deo bare Venecije (kao i uvek), a kod Nebojšine kule voda još uvek nije prelila kej (iznenađujuće), verovatno će noćas.

Koliko je Sava, čak i ovako podivljala, smešna u odnosu na moćni Dunav, svaki put se iznenadim. Veselo prima svu tu vodurinu, samo se malo primećuje na matici da je ubrzao. Moram da okačim ovu kičerozu koju sam predveče uslikao, jače je od mene:

ZZ9JFBF.jpg