Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Može li neko ko zna  da mi kaže gde se prate  poplave u Hrvatskoj, drugarica iz Švajcarske pita kako je u Koprivnici i okolini gde joj je rodbina. Tražim i ne nalazim u moru informacija

Копривница и околина су потпуно сигурне, проблеми су од Славонског Брода па на исток.

Posted

gde je govorio?

Na nekoj televiziji, nakon što su ga pitali da li je ova tragedija mogla biti sprečena.

Rekao je da je mogla biti sprečena ali da je to planski urađeno.

Posted

Je l se nešto desilo sa twitterom?

da, napustila ga leja keler

-------------

meni radi normalno

Posted

Данас смо читав дан чистили школу, скидали паркет, прали прозоре, итд. Велика радна акција, учествовали су и добровољци, људи који ту нису запослени. Пуно срце.

Појавио се начелник општине да буде виђен ваљда, па сам му "фино, културно" сасуо у лице да нико не мисли и не помаже угроженим људима који су водом одсјечени од свијета, већ да смо све морали самоорганизовано да радимо. На то сам добио одговор: "шта да радимо, борите се". :isuse:

bravo cane!

daj nam, kad sve prodje, ime nacelnika da ga pomenemo tu i tamo sirom knterneta :D

Posted

U Bosni je nesrećom dotaknuto (navodno) milijun ljudi, kakva evakuacija? Taman posla.

U poplavama je, prema zvaničnim procenama, izmešteno skoro 950.000 osoba, a ugroženo je više od pola stanovništva BiH, izjavio je predsedavajući Veća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas u Sarajevu.
Posted

Meni baguje, a blago sam postala paranoična.

Posted

Pozdrav svima, pratim ovaj topik već neko vreme pa sam odlučio da se danas  i javim. Naime danas sam sa drugovima bio u Krupnju. Tamo je apokalipsa, bez preterivanja.

Ne mogu da vam opišem koja je pustoš, gde je bujica prošla nije ostalo ništa. Samo golo kamenje i pokoji koren isčupanog drveta. Najgori deo nismo ni videli jer je do tamo skoro pa neprohodno.

Skoro u svim dvorištima je blato do članaka. Još gore je to što je to blato pomešano sa fekalijama iz kanalizacije pa smrdi. Neke kuce su skroz uništene, a najgore je to što one ne mogu biti popravljene na istim lokacijama već se moraju izgraditi na skroz drugom kraju grada. 

U moru ovih negativnih stvari postoje i pozitine, a to su ljudi. Niko nije klonuo duhom, svi rade, rasčišćavaju. U gradu ima dovoljno pomoći, malo malo pa kroz ulicu prođe neki kombi koji nosi što hranu, što pribor za higijenu, što vodu.

Krupanjcima je sada najpotrebnije ljudstvo. Potrebni su im ljudi koji bi pomagali da se grad koliko toliko dovede u pristojno stanje.

Posted

Na nekoj televiziji, nakon što su ga pitali da li je ova tragedija mogla biti sprečena.

Rekao je da je mogla biti sprečena ali da je to planski urađeno.

Ma sad ce on da se vadi na sve i svakoga....Jbga frka bato

Posted

Meni baguje, a blago sam postala paranoična.

mnogima baguje, objasnjenje:

zeza twitter api, nije nista strasno, samo se presaltajte na tweetdeck.twitter.com regulare samo notifikacije rade.

Posted

što reče hevfan, odoh spavati do prekostura, čujemo se

Posted

Jel ima negde kako da im se iz inostranstva posalje?

Nažalost, trenutno ne. Jedva se i ovako snalaze...

Posted

Kopovi su potopljeni tek nakon što namerno poplavljivanje okolnih naselja nije urodilo plodom.

Jedan od opasnih traceva koji kruze, u lazarevackoj opstini su poplavljena mesta u kojima ni najstariji ljudi ne pamte poplavu. I koja nikakve veze nemaju s kopovima, nalaze se sa sasvim druge strane. Ne sporim ni najmanje skandaloznu reakciju vlasti, ali nemojmo ici toliko daleko sa teorijom kako je neko hteo namerno da podavi ljude.

Posted

Pozdrav svima, pratim ovaj topik već neko vreme pa sam odlučio da se danas  i javim. Naime danas sam sa drugovima bio u Krupnju. Tamo je apokalipsa, bez preterivanja.

Ne mogu da vam opišem koja je pustoš, gde je bujica prošla nije ostalo ništa. Samo golo kamenje i pokoji koren isčupanog drveta. Najgori deo nismo ni videli jer je do tamo skoro pa neprohodno.

Skoro u svim dvorištima je blato do članaka. Još gore je to što je to blato pomešano sa fekalijama iz kanalizacije pa smrdi. Neke kuce su skroz uništene, a najgore je to što one ne mogu biti popravljene na istim lokacijama već se moraju izgraditi na skroz drugom kraju grada. 

U moru ovih negativnih stvari postoje i pozitine, a to su ljudi. Niko nije klonuo duhom, svi rade, rasčišćavaju. U gradu ima dovoljno pomoći, malo malo pa kroz ulicu prođe neki kombi koji nosi što hranu, što pribor za higijenu, što vodu.

Krupanjcima je sada najpotrebnije ljudstvo. Potrebni su im ljudi koji bi pomagali da se grad koliko toliko dovede u pristojno stanje.

pozdrav i tebi,hvala na izvestaju

da ti je prvi post na nekoj veselijoj temi :/