Muwan Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 da li je moguce da oni sve ovo moraju da mole kao pomoc? Verovatno su istrošili ono što su imali. GSS je ipak predviđena za neke druge situacije a ne za evakuaciju desetina hiljada ljudi.
Frau Gabrijela Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 ono klizište kod malog zvornika je opasno ako je iznad akomulacije iznad rečnog toka ne bi trebalo da napravi puno problema manji udarni talas nizvodno i uspor uzvodno ispod brane je, iznad rečnog toka. ali tu je neko usko grlo- reka, nagurano nešto malo kuća, put i strma brda. ne deluje mi da će biti lako ako se strovali. naravno, nemam pojma, vidim da je velika drina, možda bi brzo raznela, ali ipak mi zastrašujuće deluje.
Fear of the dark Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Da li zna neko kakvo je stanje na Rudniku ? Ovi nenormalni iz skole hoce decu da vode sledece nedelje na rekreativnu nastavu , cisto da na pripremam klinca(2.razred) na vreme da mozda nece sa drugarima ovaj put ... Sam Rudnik je valjda u redu, ali je cela okolina u problemu. Svejedno, po meni je suludo uopste razmatrati da se u ovoj situaciji deca bilo gde vode. Moj klinac je sledece nedelje trebalo da ide na rekreativnu u Krupanj.
Tpojka Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 ono klizište kod malog zvornika je opasno ako je iznad akomulacije Jezero i centrala su uzvodno od mjesta. Nezgoda bi bila potencijalno veća da je akumulacija prepunjena pa da se mora ispuštati višak. Marića brine navala vode koja bi se "popela" preko klizišta te slobodno protutnjala kroz M. Zv. edit: srw brži
frit Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 ispod bi možda pretrpeli udar vode koja bi se odmah povukla a ispred bi nivo vode porastao u drini jbi ga ovde sam optimističan, ako ne zvuči tako
Prospero Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 To je suština i to se vuče već dugo. studije ministarstva odbrane su u sklopu nabavke nove opreme mahom isticale helikoptere pre lovačkih aviona. čitao sam internu studiju iz 2010. godine, ne samo što bi služile u ovoj situaciji nego mogu da zarade i pare sa strane.
steins Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 VATAFAK, novinar HRTa daje izveštaj na RTSu i to na čistom hrvatskom sa sve HRT mikrofonom!!! Izdaja! Vučicu reaguj!
Skyhighatrist Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 jel može neko da kaže koju u brani Dolmi u Obrenovcu šta je, gde je za koju se pojavila priča da je minirana Dolma je naziv za nasip, bilo koji nasip pored reke. Dolma je dakle i pored Kolubare i pored Save, etc. Ovo o dizanju nasipa u vazduh koje je izazvalo poplavu je cista fantazija...
Recommended Posts