Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

da, i sledecih nekoliko dana jos ce da raste

Posted

@ Ros

Sevarice isto kao i Drenovac, sad sam opet proverio sa zetom, sve ok, a mozda ti se drug ne javlja ako je evakuisan pa se ispraznila baterija, ne znam kad si ga cuo zadnji put i gde je smesten (tj. imas li predstavu da li ima gde da se skloni ili ce ici u neko prihvatiliste?) Sevarice najmanje i  izmedju Macvanskog Pricinovica i Drenovca i najmanji izlaz imaju na Savu ako poredimo ta tri sela.

Danas tvitovao ove racune, a neki lik me posra i rece da su lazni racuni? Dajte brz info jel ovo tacno.

Bn_fA4gCQAAEd1-.jpg

Posted

i meni je teško da zamislim da je moguće da imamo samo 2 amfibijska vozila

druga stvar, uopšte mi nije čudno da zamislim da ta skladišta koja treba da se koriste u ovakvim situacijama zvrje prazna i napuštena jer država kada nema para štedi na tim stvarima,jer eto misli da neće baš nas i ne mora baš nas

Posted

Ovo na slici je Krupanj grad i tu je izlila recica. Frka je u okonim selima u brdima. 

Inace, napad na Seljakovica nije bio ozbiljan, tj. napala ga neka pijana budala bez veze. Onaj prvi helikopter sto je usao u Krupan posle 3 dana je doneo 100 litara vode i odleteo pa je to razbesnelo ljude tamo.

Posted

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/prognoza_voda.php

Pogledajte prognozu RHMZ za petak 23.05.2014. za Savu kod Beograda i Dunav kod Panceva i Zemuna... Očekuje se oko pola metra više od tkzv granice vanredne odbrane... Štos je da je Dunav u celoj ovoj našoj priči bio nizak, ali više nije i biće sve viši i viši što mu je i vreme u ovo doba godine... To znači da se Sava teško uliva u Dunav i diže svoj nivo na ušću i donekle uzvodno... E sad koliko i (do/od)nekle... To stručnjaci treba da kalkulišu...

a da se sava nije izlila na ona cetri mesta po bosni i hr, vodostaj u sredu bi bio za 1,5m visi, pa ti racunaj sta bi to bilo, a ni ovako jos nije prosla opasnost...

Posted

da, i sledecih nekoliko dana jos ce da raste

koliko to moze da ugrozi bgd (isto pitanje za ostale gradove, nisam ispratuila na sta se sve odnosi), ima li projekcija?

Posted

koliko to moze da ugrozi bgd (isto pitanje za ostale gradove, nisam ispratuila na sta se sve odnosi), ima li projekcija?

2006. je ako se ne varam bilo oko 700

Posted

jebemli ga, sigurno da moze.

secam se kao klinac kroz maglu poplave 84. a ona je bila mala maca za ovo. 

znam da je voda dosla maltene do 6 kaplara.

mislim da su zasad problem br. 1 klizista, u v. banji nekoliko kuca se pomerilo za po 3, 4 metra.

Posted

2006. je ako se ne varam bilo oko 700

783

kao sto se da videti u ovom scenariju prognoze HMZS-a ostaje dosta lufta tim pre sto nizvodno u tom trenutku i bezdan i bogojevo i apatin gotovo nece prelaziti granicu redovne odbrane (ista prognoza sa sajta HMZS).

Posted

more trebali su da ga ispendreče ko vola u kupusu, ko u stara dobra vremena......

Normalno,da izmere leđa i to više puta.

U Malom Zvorniku je velika zajebancija. Odmah iznad pesackog mosta celo brdo klizi prema Drini i ako sklizne moze da bude svasta. To mesto je 500-600 metara nizvodno od elektrane.

To klizište je sinoć bilo na mislim BN tv, i zatvoren je do daljeg, osim za službena lica.

Čekaju da se smiri i da očiste, pešaci idu preko brane a Kolima alternativni prlazi (Ljubovija i Karakaj).

Posted

@ Ros

Sevarice isto kao i Drenovac, sad sam opet proverio sa zetom, sve ok, a mozda ti se drug ne javlja ako je evakuisan pa se ispraznila baterija, ne znam kad si ga cuo zadnji put i gde je smesten (tj. imas li predstavu da li ima gde da se skloni ili ce ici u neko prihvatiliste?) Sevarice najmanje i  izmedju Macvanskog Pricinovica i Drenovca i najmanji izlaz imaju na Savu ako poredimo ta tri sela.

Danas tvitovao ove racune, a neki lik me posra i rece da su lazni racuni? Dajte brz info jel ovo tacno.

ziv bio :)

Posted (edited)

@ Ros

Bn_fA4gCQAAEd1-.jpg

Pogledaj IBAN za Shvicu. + shto generalno preskachem sve shto je @gmail.

I SWIFT, Shvica takodje.

Edited by Jelena Jelena
Posted (edited)

ponedeljak, 19 maj 2014 18:52
Dva ruska višenamenska helikoptera tipa K-32 sleteli su oko 16 casova na niški aerodrom "Konstantin Veliki" kako bi se ukljucili u pružanje pomoći.
Akter

Helikopteri će leteti sutra od ranog jutra i prenosiće humanitarnu pomoć i učestvovati u spasilačkim akcijama na ugroženom području, rekao je zamenik direktora Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Jevgenij Anatoljevič Klimakov novinarima....

Edited by Nesh
Posted (edited)

783

kao sto se da videti u ovom scenariju prognoze HMZS-a ostaje dosta lufta tim pre sto nizvodno u tom trenutku i bezdan i bogojevo i apatin gotovo nece prelaziti granicu redovne odbrane (ista prognoza sa sajta HMZS).

Nisam znao da je bilo toliko preko 700. Onda i nije toliko loše. Kaže Vesić i da nasipe u BG-u prave za metar više nego tada. Ako mu je verovati. Ali ni ove projekcije ne moraju biti tačne. Gledao sam one projekcije za SM ranije i do sada bi bilo preko 900, a u stvari je ispod 800. Naravno to je zato što se Sava izlila ranije negde ali nije ni ta prognoza 100 posto ostvariva.

Edited by theanswer
Posted

Ako je suditi po ovoj tabeli iz RHMZ koju je dao dare, voda bi u petak, kada bi trebalo da je u najvišoj tački kod mene u Zemunu porasla za 1 metar i 5 cm. To je kod mene na keju kod hotela Jugoslavija verovatno dovoljno da pređe jedan nivo keja kojim se danas šetaju ljudi i ispod kog je voda na otprilike 1 metar. Nivo na kome se nalaze stambene zgrade i hotel Jugoslavija je bar tri metra viši od toga, tako da ne bih rekao da će biti frka, osim ako se nešto radikalno ne promeni.