mackenzie Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) Nije toliko strašno, mislio sam da je veća litica. Edited May 19, 2014 by mackenzie
John Coltrane Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 PODRINSKE U KRIZNOJ SITUACIJI BEZ PANIKE Iz nerazumljivih razloga ponovo se širi panika. Krizni štab radi najbolje što je moguće, u ovom trenutku, i jasno ojašnjava situaciju.Da ponovimo: evakuacija je preventivna jer su, za ne daj Bože, životi dece i ljudi važniji od bilo čega drugog. Sava je u opadanju. Problemi na nasipima su iz razloga što voda kvasi džakove i pesak pretvara u blato pa ih je potrebno dodatno ojačati. Kapacitet vode koji bi se prelio ne bi bio kao u drugim poplavljenim mestima.Nemojte paničiti i verovati informacijama sa neproverenih profila iza kojih se ne zna ko stoji. Evo copy/paste novina iz Sapca, ljudi su zeljni apokalipticnih vesti i kraja sveta, potopa, cega vec. Ceo dan lopatamo kod Tinmanove firme, u jednom trenutku su prestali da dolaze prazni kamioni pa smo blejali vise od sat i po. Na kraju sam izasao na ulicu i zaustavljao sve sto moze da vozi vise od 10 dzakova, toliko sam jebao i grebao da su me drugari smirivali i izvinjavali se nekim kamiondzijama iz NS koji su bili puni neke druge robe. Ljudi su poceli da cugaju rapidno, a neki i da se osipaju. Lik iz bivse zelezare smederevo koji je sedeo u hladu u svom kamionu, mi je reako da je njegov kamion samo za prevoz lima i da ne mrda dok sef ne naredi, a na moje pitanje gde ti je sef poceo je da mumla nesto?! Vec sam video kako mu nesto limeno zabadam u oko, eeeeej koji lim ti prijatelju planiras danas da vozis?! U medjuvremenu sam bio na vezi sa zetom koji je prvo cekao sat vremena da ga ukrcaju u bus za Drenovac, da bi mi posle javio da voda curi kao i kod silosa na Starom gradu i da to nije razlog za toliku paniku koju mediji plasiraju. Vec 4-5 dana sam zacudjen koliko ljudi seru o rekama a da sem sto su par puta zamocili dupe u istu nemaju pojma o bilo cemu. I opet vas molim ovde pisite konkretne informacije a ne razglabanja o tome sta je koji politicar rekao, gde se pojavio, nemojte licitirati o broju zrtava itd. Ovde treba samo pisati info ljudi koji su na terenu. Izvinjavam se ako zvucim prepotentno ali stvarno je tesko pratiti ovaj topic.
pacey defender Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 E da, ako imate bilo koga u zveckoj kome je potrebna nekakva pomoc (hrana, voda, lekovi...) javljajte na pm Pozdrav Hvala, care. Ne verujem da će biti potrebe - troje zdravih i pravih ljudi je i dalje u svojoj kući, svojom voljom - ali dobro je da se pomažete. Javljam ako nešto treba. Poz
Ros Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 @John Coltrane, kakvo je stanje u Sevaricama? tamo mi drugar sa faksa, ne javlja se ni na fejs ni na sms
beatakeshi Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 PODRINSKE U KRIZNOJ SITUACIJI BEZ PANIKE Iz nerazumljivih razloga ponovo se širi panika. Krizni štab radi najbolje što je moguće, u ovom trenutku, i jasno ojašnjava situaciju. Da ponovimo: evakuacija je preventivna jer su, za ne daj Bože, životi dece i ljudi važniji od bilo čega drugog. Sava je u opadanju. Problemi na nasipima su iz razloga što voda kvasi džakove i pesak pretvara u blato pa ih je potrebno dodatno ojačati. Kapacitet vode koji bi se prelio ne bi bio kao u drugim poplavljenim mestima. Nemojte paničiti i verovati informacijama sa neproverenih profila iza kojih se ne zna ko stoji. Evo copy/paste novina iz Sapca, ljudi su zeljni apokalipticnih vesti i kraja sveta, potopa, cega vec. Ceo dan lopatamo kod Tinmanove firme, u jednom trenutku su prestali da dolaze prazni kamioni pa smo blejali vise od sat i po. Na kraju sam izasao na ulicu i zaustavljao sve sto moze da vozi vise od 10 dzakova, toliko sam jebao i grebao da su me drugari smirivali i izvinjavali se nekim kamiondzijama iz NS koji su bili puni neke druge robe. Ljudi su poceli da cugaju rapidno, a neki i da se osipaju. Lik iz bivse zelezare smederevo koji je sedeo u hladu u svom kamionu, mi je reako da je njegov kamion samo za prevoz lima i da ne mrda dok sef ne naredi, a na moje pitanje gde ti je sef poceo je da mumla nesto?! Vec sam video kako mu nesto limeno zabadam u oko, eeeeej koji lim ti prijatelju planiras danas da vozis?! U medjuvremenu sam bio na vezi sa zetom koji je prvo cekao sat vremena da ga ukrcaju u bus za Drenovac, da bi mi posle javio da voda curi kao i kod silosa na Starom gradu i da to nije razlog za toliku paniku koju mediji plasiraju. Vec 4-5 dana sam zacudjen koliko ljudi seru o rekama a da sem sto su par puta zamocili dupe u istu nemaju pojma o bilo cemu. I opet vas molim ovde pisite konkretne informacije a ne razglabanja o tome sta je koji politicar rekao, gde se pojavio, nemojte licitirati o broju zrtava itd. Ovde treba samo pisati info ljudi koji su na terenu. Izvinjavam se ako zvucim prepotentno ali stvarno je tesko pratiti ovaj topic. Drž se Džoni!
jimi Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Nije toliko strašno, mislio sam da je veća litica. I ja sam mislio da je strasnije ali rekao bih da je daleko od bezazlenog. Ni citav kilometar uzvodno je brana.
Aion Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Jutros u "Kaziprstu" Maric je izjavio da je ovo sa klizistem voma opasno. Postoji opasnost da Drina promeni tok i ugrozi Mali Zvornik.
ducca Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Lazanski na RTS 1 proziva sve zivo, jebe mame. Neki pukovnik pokrio se usima, voditelj guta knedle. Kritikuje vojsku, zasto nema rezervnog sastava, otkud samo 2 amfibije u celoj zemlji, sto nije ozbiljnije shvacena najava onakve kise...itd. Nisam gledao od pocetka ali jedini je za sad koji je imao hrabrosti da postavi prava pitanja. Insistira na pitanju zasto vise nemamo civilnu zastitu. Kaze da se napustena skladista pretvorena u diskoteke i teretane vrate nazad pod okrilje drzave i da spremni docekajmo neke sledece katastrofe. Inace videh malo pre i Velju Ilica na TV, ne videh gde ali obecava mostove..sa sve onim njegovim smeskom, tipa sta se brinete.
InvisibleLight Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 moj drugar komentar na ona jtext iz kurira koji je obajvio srbin.info: Ovo je preuzet tekst iz kurira.na slici na kojoj je ,navodno taj decko, je moj komsija iz jalije. Dzakovi od 50kg nisu postojali. Autobusa iz bg je bilo jako puno i pitabje he sto se nije vratio do tranzitnog mista i otisao kuci.jako me nerviraju ovi tekstovi.sram bilo ljude koji ih pišu.ko god je bio na keju u petak i subotu,zna da je bio deo neceg velikog i lepog.
simple red white Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Ставио сам ти већ ал ниси видео.. http://live.poplave.rs/ http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/1078091-rudolf-van-vin-kuva-za-evakuisane-majke-sa-decom не знам ко је батица, ал браво. Rudolf na 24 kitchen kao i mnogi dobri kuvari, kao i Stanišić iz Portugala ima svoju emisiju/deo sa kuvanjem, kao i onaj naš Leskovčanin "lako može svako"...
Veletin Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Inace videh malo pre i Velju Ilica na TV, ne videh gde ali obecava mostove..sa sve onim njegovim smeskom, tipa sta se brinete. Bajina Bašta. Lazanski
jimi Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) Jutros u "Kaziprstu" Maric je izjavio da je ovo sa klizistem voma opasno. Postoji opasnost da Drina promeni tok i ugrozi Mali Zvornik. Nema Drina tu neki alternativan pravac osim malozvornickim i zvornickim ulicama. Problem bi bio sa jezerom, branom i pustanjem vode. Edited May 19, 2014 by jimi
dare... Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/prognoza_voda.php Pogledajte prognozu RHMZ za petak 23.05.2014. za Savu kod Beograda i Dunav kod Panceva i Zemuna... Očekuje se oko pola metra više od tkzv granice vanredne odbrane... Štos je da je Dunav u celoj ovoj našoj priči bio nizak, ali više nije i biće sve viši i viši što mu je i vreme u ovo doba godine... To znači da se Sava teško uliva u Dunav i diže svoj nivo na ušću i donekle uzvodno... E sad koliko i (do/od)nekle... To stručnjaci treba da kalkulišu... EDIT: Neko prethodno reče da su na TV-u rekli da se Dunav uliva u Savu... E upravo u tom grmu leži zec kad je ova prognoza u pitanju... Edited May 19, 2014 by dare...
freakns Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 postoji info da je Krupanj najviše najebao zbog divlje ili poludivlje gradnje - ima neko naselje Zmajevac koje je bukvalno napravljeno u koritu neke reke koja tuda teče. naravno, sama konfiguracija terena je takodje užasna pošto je to otprilike ko lavor izmedju brda. to su pričali na B92, ne znam koliko je tačno. 100% tacno bio sam tamo poslom, nekih pola sata od Loznice, vozas se po nekim kozjim stazicama(asfaltiranim doduse), tu ni kada je mirno nema dometa za mob, i onda dodjes u gradic koji je dobrih 50% na jebenom klizistu. sve sem glavne ulice samo ceka da ti padne na glavu a vise od pola grada opasava reka. ja ne znam kojoj je budali palo na pamet da tu smesta grad. nit doci, nit otici. gde god se okrenes, prirodna nepogoda. mislim da su i medvedi utekli odatle. ps. jes da je u sred leta 25 stepeni i svez vazduh, jebe kevu kako je prijatno. ali zimi trc trc pa neprohodno...
morgana Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 e, sta je o najavljeno za 21, nivo vode preko nivoa vanredne odbrane? bgd
Recommended Posts