steins Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 naravno da je moguće. isto ko što nisu mogli da obezbede smeštaj za spasioce iz Rusije.
Skyhighatrist Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Na obe slike su dva bela auta parkirana na istom mestu. I to je tacno. Evo nadjoh taj snimak iz helisha, malo posle ta dva parkirana, ulica je suva, mada su poprecne izgleda pod vodom (oko 0min 55 sec) Treba imati u vidu da je voda posle jos ohoho dolazila, prvi evakuisani su bili smesteni u skolu "Jefimija" i vrtic do skole (25-30 sec), pa su ih sutradan odatle vadili helihopterima i amfibijama, kad je voda prodrla u skolu...
Roger Sanchez Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 19:54 - Situacija u ugroženim i poplavljenim područjima u županjskoj Posavini večeras nije bitno drugačija nego jutros, izjavio je direktor za donju i srednju Savu Hrvatskih voda Milan Mateša dodajući kako na terenu nema nekih novih potencijalno opasnih mjesta od onih koja su već evidentirana i radi se na njihovoj sanaciji. "Nemamo nekih mjesta izrazito kritičnih, ali da budem iskren apsolutno još ništa nije sigurno te još uvijek postoji mogućnost da zbog velike nakvašenosti nasip popusti i u Štitaru i u Babinoj Gredi i u Županji", kazao je Mateša.Govoreći o stanju na poplavljenim područjima naveo je kako je voda na području Gunje, Račinova i Rajevog Sela još uvijek iznimno visoka ocijenivši pozitivno činjenicu da se preko nasipa kod Račinovaca, koji je Sava probila prije dva dana, voda više na izlijeva u bujici nego smirenije ali, kako je kazao, i dalje 'centimetar po centimetar' puni područje Posavine prema Drenovcima.Po njegovim riječima, ako Sava nastavi opadati sadašnjim intenzitetom, a to je jedan do dva centimetra na sat, do relativno prihvatljive sigurnosti od te rijeke u županjskoj Posavini moglo bi doći za oko tjedan dana.
Nesh Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) naravno da je moguće. isto ko što nisu mogli da obezbede smeštaj za spasioce iz Rusije. Ne znam sta se tu zbivalo, ali iz Turisticke organizacije su to demantovali. Ruski spasioci besplatno smešteni u hotelu „Aleksandar" (video)NTV subota, 17 maj 2014 17:07 Ruski spasioci koji pomažu ugroženima u Srbiji besplatno su smešteni u niškom hotelu "Aleksandar". Navode da im nije ponuđen smeštaj u Nišu, demantovali su i u Turističkoj oraganizacijai grada Niša. Edited May 19, 2014 by Nesh
jimi Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 U Malom Zvorniku je velika zajebancija. Odmah iznad pesackog mosta celo brdo klizi prema Drini i ako sklizne moze da bude svasta. To mesto je 500-600 metara nizvodno od elektrane.
steins Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 U Malom Zvorniku je velika zajebancija. Odmah iznad pesackog mosta celo brdo klizi prema Drini i ako sklizne moze da bude svasta. To mesto je 500-600 metara nizvodno od elektrane. što ne planiraju neko kontrolisano rušenje ?
radisa Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 što ne planiraju neko kontrolisano rušenje ? Kako da se kontroliše rušenje brda? A uzgred, jel' ima štogod na tom brdu i ispod njega?
harper lee Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 što ne planiraju neko kontrolisano rušenje ? Ako je to brdo direktno iznad reke kako god da ga sruse gravitacija ce da ucini svoje.
mackenzie Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Kako da se kontroliše rušenje brda? A uzgred, jel' ima štogod na tom brdu i ispod njega? Ako se sruči u Drinu, eto cunamija...
Muwan Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Kako da se kontroliše rušenje brda? A uzgred, jel' ima štogod na tom brdu i ispod njega? Evo fotki.
jimi Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Tu je inace neki kamenolom i krecana pa je to i meni palo na pamet ali ne verujem da je izvodljivo. Izmedju brda i Drine je samo put i jos malo prostora. Ne znam kako sve to izgleda samo sam cuo ili procitao u vestima a znam mesto pa pretpostavljam da bi tu moglo jos jedno sranje tipa Obrenovac da se desi. Cini mi se da je Zvornik nesto nizi a okruzen je Drinom i brdima.
Roger Sanchez Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) Strahota. Bože, životinja na 9:30 Edited May 19, 2014 by Roger Sanchez
Recommended Posts