Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

naravno da je moguće. isto ko što nisu mogli da obezbede smeštaj za spasioce iz Rusije. :isuse:

Posted

Na obe slike su dva bela auta parkirana na istom mestu.

I to je tacno.

Evo nadjoh taj snimak iz helisha, malo posle ta dva parkirana, ulica je suva, mada su poprecne izgleda pod vodom (oko 0min 55 sec)

Treba imati u vidu da je voda posle jos ohoho dolazila, prvi evakuisani su bili smesteni u skolu "Jefimija" i vrtic do skole (25-30 sec), pa su ih sutradan odatle vadili helihopterima i amfibijama, kad je voda prodrla u skolu...

Posted

19:54 - Situacija u ugroženim i poplavljenim područjima u županjskoj Posavini večeras nije bitno drugačija nego jutros, izjavio je direktor za donju i srednju Savu Hrvatskih voda Milan Mateša dodajući kako na terenu nema nekih novih potencijalno opasnih mjesta od onih koja su već evidentirana i radi se na njihovoj sanaciji.

"Nemamo nekih mjesta izrazito kritičnih, ali da budem iskren apsolutno još ništa nije sigurno te još uvijek postoji mogućnost da zbog velike nakvašenosti nasip popusti i u Štitaru i u Babinoj Gredi i u Županji", kazao je Mateša.

Govoreći o stanju na poplavljenim područjima naveo je kako je voda na području Gunje, Račinova i Rajevog Sela još uvijek iznimno visoka ocijenivši pozitivno činjenicu da se preko nasipa kod Račinovaca, koji je Sava probila prije dva dana, voda više na izlijeva u bujici nego smirenije ali, kako je kazao, i dalje 'centimetar po centimetar' puni područje Posavine prema Drenovcima.

Po njegovim riječima, ako Sava nastavi opadati sadašnjim intenzitetom, a to je jedan do dva centimetra na sat, do relativno prihvatljive sigurnosti od te rijeke u županjskoj Posavini moglo bi doći za oko tjedan dana.

Posted (edited)

naravno da je moguće. isto ko što nisu mogli da obezbede smeštaj za spasioce iz Rusije. :isuse:

Ne znam sta se tu zbivalo, ali iz Turisticke organizacije su to demantovali. 

• Ruski spasioci koji pomažu ugroženima u Srbiji besplatno su smešteni u niškom hotelu "Aleksandar". Navode da im nije ponuđen smeštaj u Nišu, demantovali su i u Turističkoj oraganizacijai grada Niša.

Edited by Nesh
Posted

U Malom Zvorniku je velika zajebancija. Odmah iznad pesackog mosta celo brdo klizi prema Drini i ako sklizne moze da bude svasta. To mesto je 500-600 metara nizvodno od elektrane.

Posted

U Malom Zvorniku je velika zajebancija. Odmah iznad pesackog mosta celo brdo klizi prema Drini i ako sklizne moze da bude svasta. To mesto je 500-600 metara nizvodno od elektrane.

što ne planiraju neko kontrolisano rušenje ?

Posted

Kako da se kontroliše rušenje brda?

A uzgred, jel' ima štogod na tom brdu i ispod njega?

Posted

Ako je to brdo direktno iznad reke kako god da ga sruse gravitacija ce da ucini svoje.

Posted

Ako se sruči u Drinu, eto cunamija...

Posted

Evo fotki.

Posted

Tu je inace neki kamenolom i krecana pa je to i meni palo na pamet ali ne verujem da je izvodljivo. Izmedju brda i Drine je samo put i jos malo prostora. Ne znam kako sve to izgleda samo sam cuo ili procitao u vestima a znam mesto pa pretpostavljam da bi tu moglo jos jedno sranje tipa Obrenovac da se desi. Cini mi se da je Zvornik nesto nizi a okruzen je Drinom i brdima.

Posted

Рече  сад неки - Дунав се управо улива у Саву

Posted

Zmajevi!

Jesu li im naplatili putarinu?

Posted (edited)

Strahota.

:mellow:

Bože, životinja na 9:30 :kralj:

Edited by Roger Sanchez