Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

Значи исфабрикована је прича о тим дешавањима у Митровици, главни јунак је Форс а режисер радикали. Јел то теорија?

to nije teorija, to se desava as in this moment. telegraf 5 minuta pre jesicevog gostovanja sa danasnjim datumom kaci vest iz 2011 od opremi za odbranu od poplava. 

a rekao je jesic i da nisu prihvatali volontere stihijski, jer im ne trebaju dangube.

i to nisu ograde kao austrijske, to sluzi samo da popuni mesta gde nema zida.

Edited by Aće
Posted

Jebote, šta će sada biti sa termoelektranama? Ako je Sava totalno probila nasip, ne smem da zamislim šta se tamo dešava...

I da li su ovi iz Kurira normalni? "Diković: Pozivam građane u poslednju borbu za Šabac", naslov ko major Gavrilović, brate mili...

desava se 17x gore nego kada je Kolubara probila... Sava je sila koja ne moze da se kontrolise. razorice ceo grad, ali bukvalno ga razoriti, ne samo poplaviti ako je probila

Posted

to nije teorija, to se desava as in this moment. telegraf 5 minuta pre jesicevog gostovanja sa danasnjim datumom kaci vest iz 2011 od opremi za odbranu od poplava. 

Значи та телеграфова вест је доказ да је оно фабрика и да је било превоза за добровољце после прве ноћи и да није било лопова. ОК.

Posted

Може ли неко објашњење како је то Шид угрожен? Налази се на преко 20км од Саве, и на већој надморској висини.

Околна села можда и јесу, али да се то поплави били би потребни дани у најгорем случају, ради се о огромној површини.

Posted

To je ocaj, vidjao sam brdo takvih stvari u ratu. Ima ljudi kojima je zivot to sto su stekli i ako im to nestane smatraju da im nema ni zivota.

Naravno, ima i buzdovana koji uvek "znaju najbolje" ali su oni u debeloj manjini.

nisam sigurna da je isto, samo sam jos pod utiskom pa ne mogu da razmisljam racionalno. u delovima grada koji su bili manje izlozeni, jos i mogu da razumem. ali ovih desetak, koji se drkaju na spasioce sto im nisu doneli vodu i hranu koju su "narucili", mnogo mi je cudno. i ne pricam o zabrezju i zvecki, ovim naseljima, nego o samom gradu.

ima jedna devojka medju spasiocima, ona i muz su dosli jos u petak, i onda su nju, posto je sitna, rusi spustali da se provlaci kroz neke kapije i ograde gde oni ne mogu da prodju. nevidjena je carica, kaze, ronim vec 20 godina, sad znam zasto sam pocela.

Posted

Може ли неко објашњење како је то Шид угрожен? Налази се на преко 20км од Саве, и на већој надморској висини.

Околна села можда и јесу, али да се то поплави били би потребни дани у најгорем случају, ради се о огромној површини.

Nije Sid, vec nekoliko sela blizu hrvatske granice. I ne trebaju dani kada voda ide 30 m/s.

Posted

Izvrstan video rad o poplavama i regulaciji reka!Autor je iz Hrvatske.

Posted

Jebote, šta će sada biti sa termoelektranama? Ako je Sava totalno probila nasip, ne smem da zamislim šta se tamo dešava...

ima tent svoje sopstvene bedeme (tako je konstruisan) + vidim da su tamo nemci sa nekim neverovatno snažnim pumpama. (25000 l/min ?!!?). (i slovenci su tamo, sa svojim (skromnijim) pumpama).

tent neće raditi dok ovo traje, ali mu se neće ništa kataklizmično dogoditi.

Posted

Kako je načelnik Sektora za vanredne situacije rekao, u toku je evakuacija oko 300 ljudi koji se nalaze u Zabrežju.

Stručnjaci iz "Srbijavoda" nadgledaju teren iz helikoptera, a kako je rekao Marić, sada nije u pitanju trka sa vremenom i ima dovoljno prostora za reakciju.

"Nema razloga za paniku i sutacija nije kao pre tri dana. Diretkro Srbijavode jje u helikoteru i osmatra sitiaciju i kretanje vode. Nakon toga ćemo odlučiti da li će još neki i koji delovi Obrenovca biti evakuisani. Ponavljam, nema razloga za paniku i slušajte naredbe Opštinskog kriznog štaba", rekao je Marić.

"Imamo dva dana vremena i trebalo bi da to uradimo organizovano. Nema mesta panici" , ponovio je Marić.

Posted

jbmti 10000 ljudi prave nasip na Šapcu....:Hail:

Posted

nisam sigurna da je isto, samo sam jos pod utiskom pa ne mogu da razmisljam racionalno. u delovima grada koji su bili manje izlozeni, jos i mogu da razumem. ali ovih desetak, koji se drkaju na spasioce sto im nisu doneli vodu i hranu koju su "narucili", mnogo mi je cudno. i ne pricam o zabrezju i zvecki, ovim naseljima, nego o samom gradu.

ima jedna devojka medju spasiocima, ona i muz su dosli jos u petak, i onda su nju, posto je sitna, rusi spustali da se provlaci kroz neke kapije i ograde gde oni ne mogu da prodju. nevidjena je carica, kaze, ronim vec 20 godina, sad znam zasto sam pocela.

Ma mi smo govna, u sve moramo da umešamo politiku  i strančarenje, idioti.

Posted

jbmti 10000 ljudi prave nasip na Šapcu.... :Hail:

Одакле ти ово? Јел то онако одокативно бацаш цифру да би приказао да има брдо људи или је цифра конкретна?

Ако је то тачно то је феноменално.

Posted

to je greska, dva sata je rekao.

pa alal im vera ako mogu 20k da evakuišu za 2 sata :unsure:

Posted (edited)

Одакле ти ово? Јел то онако одокативно бацаш цифру да би приказао да има брдо људи или је цифра конкретна?

Ако је то тачно то је феноменално.

sad gledam reportera na b92 tamo na nekom nasipu koji se pravi. to će koltrejn i Tinmen bolje da ti objasne

Edited by steins