ion Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) Ja se samo plašim da će konačan broj (nemam problema da se sa njim sačeka i mesec dana) biti "smuti pa odaspi" i da nikad nećemo saznati tačnu cifru. Ne verujem im. Edit: npr. koliko je prošlo vremena pre nego što se obelodanilo da je 7 vojnika boginulo u kbc Dragiša Mišović (na sutrašnji dan 20.5.1999.)? Edited May 19, 2014 by ion
Shaq Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Ukoliko žele da kažu pravu cifru, ja kontam da bi to najavljivali barem između redova u izjavama. TIpa "imamo 12 mrtvih, ali nažalost, velika je verovatnoća je da je taj broj mnogo veći", kao što sigurno jeste. Ljudi se pripreme na to, ali opet ne iznosiš veće cifre. Jednostavno ne mogu da zamislim da se posle ponavljanja 12 12 12 pojave za dva dana sa "800". Daj bože da grešim. Ja samo ne mogu da podnesem da se ovo politikanstvo nastavi, da nas lažu, pogotovu oko takve stvari, da umanjuju cifre radi manje političke odgovornosti i sl. Možda mi je strah veći nego što bi trebalo da bude ali ja sam od ovog idiota spreman na sve koliko god znao da je jako teško umanjiti te cifre, pogotovu što je narod tamo poludeo i misli da je sve moglo da se izbegne, sigurno neće dozvoliti da se umanje tragične posledice. Ne znam, verovatno paničim po tom pitanju, eo neću više. ja samo kazem da bi i fizicki bilo vidljivo da je do sada stvarno nadjen toliki broj, jeste da kamere tamo ne snimaju 24h, al i za ono kratko vreme sto su tamo, da je stvarno toliki broj, to ne bi promaklo... a sto se tice boldanog, tu nema sta da se misli, to je tako 1/1, i odgovorni su trebali biti privedeni jos prekjuce.
hattori Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Pošto svoje dolare tj evre nemamo, svaka milijarda je melem na ranu. Gde ćemo da namaknemo preostale pare ostaje da se vidi. dace rusi i al zajeb.
Roger Sanchez Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Netko me tražio popis evakuiranih. Na snazi je sad prisilna evakuacija i zabrana pristupa.
Muwan Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 ali to ne znaci da treba da stave brojac u krajon u udarnom terminu dok se jos izvlace lesevi... sacekajte par dana. Niko ne očekuje kajron ali mogli bi da makar najave nešto tj. na neki način pripreme javnost. Em što potpuna tišina sa njihove strane direktno otvara prostor za glasine i dezinformacije, em što ispada da će prvo jedno nedelju dana da ćute kao zaliveni a onda će odjednom da tresnu neku cifru pred javnost koja se u međuvremenu hranila glasinama. To nijedna ozbiljna država ne radi, ako je veći broj ljudi nastradao država jednostavno mora da pokaže i objavi da je toga svesna i da pozove javnost na strpljenje. Samo toliko. Niko im ne traži live body count.
hazard Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Niko im ne traži live body count. Osim eventualno Pinka, mozda bi im to bila jos jedna "ekskluziva" <_<
InvisibleLight Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Netko me tražio popis evakuiranih. Na snazi je sad prisilna evakuacija i zabrana pristupa. to je to cenis da bi to bilo inace il su imali u vidu slucaj obrenovac?nas su iseljavali i isli da pisu spiskove koje nisu objavili javno ali nisu ni prisilno evakuisali, sto je po meni odgovorna mera
Mil@n Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Ja se samo plašim da će konačan broj (nemam problema da se sa njim sačeka i mesec dana) biti "smuti pa odaspi" i da nikad nećemo saznati tačnu cifru. Ne verujem im. Edit: npr. koliko je prošlo vremena pre nego što se obelodanilo da je 7 vojnika boginulo u kbc Dragiša Mišović (na sutrašnji dan 20.5.1999.)? +1 Niko ne očekuje kajron ali mogli bi da makar najave nešto tj. na neki način pripreme javnost. Em što potpuna tišina sa njihove strane direktno otvara prostor za glasine i dezinformacije, em što ispada da će prvo jedno nedelju dana da ćute kao zaliveni a onda će odjednom da tresnu neku cifru pred javnost koja se u međuvremenu hranila glasinama. To nijedna ozbiljna država ne radi, ako je veći broj ljudi nastradao država jednostavno mora da pokaže i objavi da je toga svesna i da pozove javnost na strpljenje. Samo toliko. Niko im ne traži live body count. Upravo to.
luba Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 g. ministar spoljnih poslova upravo vodi ambasadore i grupu novinara u obrenovac.
Muwan Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Meanwhile, Ješić zakiva po Sremu. Buldožeri rade, nasipi se dižu, gde nešto zatreba odmah stiže.
braca Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Ne ide mi u glavu zasto se skriva broj. Ne treba brojcanik, ali jednostavno mora se znati red velicine. Nista nije isto kad su u pitanju desetine, stotine ili hiljade zrtava.
Roger Sanchez Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 to je to cenis da bi to bilo inace il su imali u vidu slucaj obrenovac? Bilo bi inače, voda je preduboka, a ljudi kad bi vidjeli da se to 3 dana ne povlači ne bi otišli u prizemlje zahrčkat, nego bi tražili da ih se spasi. Ili bi netko bio kriv što ih nije. Još jedan grad je totalno devastiran. Stanje u Bosanskom Šamcu donekle je stabilizirano, iako su se tamo izlile i Bosna i Sava. Načelnik općine Savo Minić kazao je kako se tijekom dana očekuje opadanje razine vode u samom gradu do tridesetak centimetara nakon čega će se početi s raščišćavanjem cesta radi dostave hrane i lijekova.Cijeli Bosanski Šamac voda je preplavila u nedjelju, a u nekim dijelovima grada visina vode bila je i do tri metra."Grad je doslovce uništen", kazao je Minić.
Prospero Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 nasipi kod čevrntije (mačva) i u ataru ševarica i drenovca uzvodno od šapca u teškom stanju, džakovi peska su na zemlji već par dana, voda ih podlokava i polako potiskuje. evakuišu se ljudi, vojska i policija kontrolišu puteve i popravljaju nasipe. počinje najkritičniji period za šabac i okolinu.
omiljeni Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 a koja je funkcija ovog masovnog licitiranja oko iznosa materijalne štete?
Аврам Гојић Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Niko ne očekuje kajron ali mogli bi da makar najave nešto tj. na neki način pripreme javnost. Em što potpuna tišina sa njihove strane direktno otvara prostor za glasine i dezinformacije, em što ispada da će prvo jedno nedelju dana da ćute kao zaliveni a onda će odjednom da tresnu neku cifru pred javnost koja se u međuvremenu hranila glasinama. To nijedna ozbiljna država ne radi, ako je veći broj ljudi nastradao država jednostavno mora da pokaže i objavi da je toga svesna i da pozove javnost na strpljenje. Samo toliko. Niko im ne traži live body count. Kada premijer nagoveštava "Ima puno mrtvih, ali neću da vam kažem koliko", to je sasvim svesno podgrevanje atmosfere histerije i glasina, one u kojoj naša vlast najbolje pliva. U takvoj atmosferi lakše prolaze neke druge stvari, kao što je politizacija nesreće. Ne znam za skoriji slučaj da se ovoliko dugo ćutalo o broju mrtvih, to u razvijenom svetu jednostavno nije praksa, službe objavljuju vesti onako kako ih dobijaju i nikome ne pada na pamet da na ovakav način suzbija glasine. Transparentnost je jedini način da se suzbije širenje glasina, ali kod nas je paternalističkii kult države očigledno prejak.
Recommended Posts