Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Znaju ljudi šta znače sirene ali su svi spavali, dok su shvatili šta se dešava već je bilo prekasno. Neki su zapravo i probali da se izvuku pa su morali da se spasavaju kroz prozore automobila, a neki nisu uspeli da se spasu... Ko zna šta bi bilo da je veći broj ljudi izašao na ulice i da ih je tu dohvatila bujica.

Grad veličine Obrenovca ne može da se evakuiše preko noći a nadležni bi trebalo da stave prst na čelo i upitaju se zbog čega im narod ne veruje, umesto što kunu narod zbog tog nepoverenja.

Meni se čini da je u Obrenovcu situacija bila takva da je lokalna vlast terala inat saveznoj i da je odatle došla najveća nesreća

Posted

Meni se čini da je u Obrenovcu situacija bila takva da je lokalna vlast terala inat saveznoj i da je odatle došla najveća nesreća

Kako to misliš, kad je lokalna vlast dobila naređenje za evakuaciju kad je već bilo 3m vode?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Posted

Kako to misliš, kad je lokalna vlast dobila naređenje za evakuaciju kad je već bilo 3m vode?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

A jbga Maric kaže, a i onaj momak sa tvitera, da su oni bar 24 sata ranije pozivali na akciju i evakuaciju al ih je opštinski štab odjebavao. Istina je verovatno negde na pola puta.

Posted

Abho VS dominira u Ubu. Ona dva majora su likovi za crtać. ..

Posted

Kaze bile sirene u Obrenovcu,ali ljudi nisu hteli da idu. OK, ali koliko je ljudi znalo sta sirena zapravo znaci?

Obuka, da bi znao šta znači koja varijanta, potrebna je kratka obuka ili da poseduješ letak sa opisom. Od toga nije bilo ničega.

25gqs60.jpg

Ko onda vrši evakuaciju Morovića, Bosuta i S. Rače ( bar tako piše da se vrši evakuacija)?

B92 se bavi provincijom ™. Svaka čast.

Toma u Krupnju...ako on ide da ih teši onda jbga...

Tomi i nije posao da se meša u rad vlade i štaba za vanredne situacije, ovo je malo bzvz da predsednik države predvodi konvoj pomoći za ugrožene u Krupnju.

Posted (edited)

gradjani nisu cijelo vrijeme bombardovanja proveli u sklonistima pa na isti nacin nisu vidjeli ni stotu u zivotu poplavu kao razlog za evakuaciju na brzinu.

ako je bilo opipljivih indicija da ce da se desi katastrofa, zaduzeni su morali to da obzane, vuku ljude za rukav, upregnu sve medije u apel, mole, ucjenjuju i prijete, sta god. ako je, pak, poplava onih razmjera bila nepredvidiva, onda je to druga stvar. a ja ne znam nista o plavljenju rijeka, kao sto ne zna ni vecina laika.

i nema vala ni 'mi rekli ali opstinski stab odjebao', sto kaze steins da kaze maric, ako je postojala naznaka katastrofe, nego brate prijavi opstinski stab i drzavi i medijima, kao i grad koji dijeli ingerencije sa opstinom, i jebi mater govnima koji ugrozavaju sigurnost gradjana.

Edited by morgana
Posted

morgi u vajolent modu!

(ne psuj, nije damski)

Posted

morgi u vajolent modu!

(ne psuj, nije damski)

volim da psujem, to mi je automedikacija

Posted (edited)

Da li je to Tomi prvo pojavljivanje u poslednjih par dana?

Inace ovde kod mene tokom noci voda opala za 10-15 cm, voda iz podruma i kruga ispumpavana celu noc i dan. Tek nocas doslo do stagnacije nivoa u podrumu, ovo je bilo jako bitno zato sto je u toku bila evakuacija opasnih materija. Sve su pretocene u cisterne koje su odvezene na sigurno, sto je jako bitno za sve nizvodno od Sapca strah me da pomislim sta bi bilo da to nije obezbedjeno. Sada se pokusava spasavanje opreme, kompletno se radi razmontiranje PLC-ova, u stvari kompletne elektronike, kontrolne sobe su obezbedjene dzakovima koliko sam video one su ok...

Juce su kod nas u fabrici bili i vojnici koji su postavili svoje pumpe, kao i Vatrogasci iz Salcburga koji imaju "svemirsku" opremu - kamion pumpa koji izbacuje 15m3/min, sa ostalim pumpama ukupno 27m3/min - sve to nije uticalo da nivo opada.

Samo da pomenem da sam ovih dana svakodnevno komunicirao sa Coltrane-om i da je to jedan sjajan lik.

Edited by Tinman
Posted

i nema vala ni 'mi rekli ali opstinski stab odjebao', sto kaze steins da kaze maric, ako je postojala naznaka katastrofe, nego brate prijavi opstinski stab i drzavi i medijima, kao i grad koji dijeli ingerencije sa opstinom, i jebi mater govnima koji ugrozavaju sigurnost gradjana.

Ne znam da li si gledala Marića, upravo je pričao o tome da čak ni u vanrednom stanju nema nikakve ingerencije nad lokalnom samoupravom.

Posted

Eh jebi ga... Marić od retko dobrog profija ide putem Vučićevog uvlakača.

Ali ovde na forumu, srećom.

Nema sivo. Ili je crno ili belo.

Posted

слажем се да је ово брањење власти од стране Марића претерано иако је и он део система па мора, али имам ту још један угао гледања - ако су ситуацију на терену дефитивно преузели професионалци а протерани говњави политичари онда он заправо апелује да се верује њима а не "власти" као таквој!

сигуран сам да се он пита имали би редовне конференције за штампу, какве имају у Реп. Српској, а не би министри обилазили телевизије и давали 'ексклузивне' изјаве и интервјуе...

Posted

Javljaju na lokalnoj da je naredjena hitna evakuacija sela Drenovac kod Sapca

Posted (edited)

Samo da pomenem da sam ovih dana svakodnevno komunicirao sa Coltrane-om i da je to jedan sjajan lik.

uidži bordom? lik mrtav od '67.

(moramo i da se zajebavao upravo u inat katastrofi koja nam se dešava)

Edited by boshoku