Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

pazi uputstvo za gajbe. 3-8 meseci. jbmti

ISUŠIVANJE

Kada je prostor detaljno očišćen i dezinfikovan, može se započeti sa isušivanjem opremom za isušivanje ili prirodnim putem (vetrenjem). Mašinsko isušivanje sa profesionalnom opremom traje tri do četiri nedelje. Vetrenjem, uz dobre vremenske prilike treba 3-8 meseci. Ako se voda nalazi u izolaciji ispod poda, potrebna je specijalna oprema za vakuumsko isušivanje.

Edited by Ravanelli
Posted

U principu se slazem. Taj broj poginulih tokom bombardovanja niko nije zainteresovan da objavi (a zna se) jer se njime manipulisalo u suprotnom smeru, bilo je manje mrtvih nego sto se pacovskim kanalima pustalo po medijima. Ovde govorimo o mirnodopskim uslovima, poginulim civilima i zataskavanju u smislu smanjenja broja poginulih. Nema trika da se to zataska i sasvim sam siguran da ce se vrlo brzo znati tacan broj poginulih i nestalih, sa sve imenima i prezimenima. Cak ni Vucic nije toliki idiot da tako nesto pokusa, a i ako on jeste nisu mu svi savetnici idioti.

Ja mislim da opasno podcenjuješ psihopatu. Ako svi mediji objave cifru koju on kaže a svi vidimo na šta liče mediji (mogu svi da stave čmar pičkoustog umesto loga) - računaj da će to da postane istog momenta aksiom za barem 2/3 države mada je i to preoptimistična prognoza. 

Posted

pazi uputstvo za gajbe. 3-8 meseci. jbmti

ISUŠIVANJE

Kada je prostor detaljno očišćen i dezinfikovan, može se započeti sa isušivanjem opremom za isušivanje ili prirodnim putem (vetrenjem). Mašinsko isušivanje sa profesionalnom opremom traje tri do četiri nedelje. Vetrenjem, uz dobre vremenske prilike treba 3-8 meseci. Ako se voda nalazi u izolaciji ispod poda, potrebna je specijalna oprema za vakuumsko isušivanje.

I to je samo za objekte za koje ne postoji sumnja da je voda podrila osnovnu konstrukciju, a sudeci po tome kako se kod nas steka na gradnji takvih objekata ne verujem da ima puno. Mozda ovi soliteri, javne zgrade i slicno. Verujem da ce se gro privatnih kuca rusiti i dizati druge na njihovim placevima, narocito ako obnova bude bogato isfinansirana spolja. Koliko ja znam mi smo eligible za fondove EU koji se trose na saniranje posledica prirodnih katastrofa tako da mozemo da apliciramo za njih.

Posted

Ja mislim da opasno podcenjuješ psihopatu. Ako svi mediji objave cifru koju on kaže a svi vidimo na šta liče mediji (mogu svi da stave čmar pičkoustog umesto loga) - računaj da će to da postane istog momenta aksiom za barem 2/3 države mada je i to preoptimistična prognoza. 

Ja bih pre rekao da ga ti potcenjujes. Zasto bi angazovao toliku medijsku silu da vodi bitku koju ce kad-tad izgubiti kad moze da je angazuje da denuncira targetirane krivce i sebe prikaze kao dobrog vladara koji nemilosrdno cisti svoje redove od kukolja i jos usput potkaci i ponekog iz opozicije? Previse on ima pijuna koje moze da potrosi kako bi on bio bezbedan.

Posted

Ja bih pre rekao da ga ti potcenjujes. Zasto bi angazovao toliku medijsku silu da vodi bitku koju ce kad-tad izgubiti kad moze da je angazuje da denuncira targetirane krivce i sebe prikaze kao dobrog vladara koji nemilosrdno cisti svoje redove od kukolja i jos usput potkaci i ponekog iz opozicije? Previse on ima pijuna koje moze da potrosi kako bi on bio bezbedan.

Pa isto tako može da kaže kada se (hipotetički govoreći) objavi prava cifra kako on sa tim nema ništa, tako su mu rekli i poturi tog istog pijuna.

Naravno, ne mogu da tvrdim ništa, ono što me zanima je prava cifra i da neko odgovara ako ima za šta da se odgovara. Al toliko sam pesimističan u vezi toga da već vidim da ovaj postaje svetac na kraju procesa, ne znam kako, ali već se pokazalo sto puta da je spreman na sve, a da je narod u suštini glup i da na sve naseda. 

Zato mislim da je jako bitno da se šeruje tvit koji je neko, lezilebović valjda /možda grešim/ okačio. Da se čuju i takve stvari koje su bukvalno nedostupne svakome ko ne čačka po netu van sajtova tipa b92 i blic, a ti su velika većina internet populacije, o ovim internet nepismenim sa pravom glasa da ne pričam. 

Posted

I to je samo za objekte za koje ne postoji sumnja da je voda podrila osnovnu konstrukciju, a sudeci po tome kako se kod nas steka na gradnji takvih objekata ne verujem da ima puno. 

ovo. svako toliko pomislim koliko po srbiji ima kuca bez fasade, i kako ce se kompletno natopiti  :ph34r:

Posted (edited)

^^

Ti si bar planinar i pretpostavljam da si se nagledao srpskih sela. Kakav Internet? Srećni su kad selo ima struju. Oni su po definiciji (iz predostrožnosti) uz svaku vlast, ali tu postoji nepisani ugovor: država mora da im nekad makar minimalno pomogne i da im pravi što manju štetu, ovo sad je zahvatilo veliki deo Srbije, a ugovor je onoliko prekršen. Ti ljudi reaguju kad su njihova dupeta u pitanju, tu se Milošević sjebao '99-te.

Edited by Anonymous
Posted

813cm Sava u koritu kod Sr Mitrovice

19.05.2014 02:00  798  19.05.2014 01:30  802  19.05.2014 01:00  797  19.05.2014 00:30  803  19.05.2014 00:00  800

ovo dole su podaci sa hidmet saveza,ne znam dal propuštam nešto?

Posted

^^

Ti si bar planinar i pretpostavljam da si se nagledao srpskih sela. Kakav Internet? Srećni su kad selo ima struju. Oni su po definiciji (iz predostrožnosti) uz svaku vlast, ali tu postoji nepisani ugovor: država mora da im nekad makar minimalno pomogne i da im pravi što manju štetu, ovo sad je zahvatilo veliki deo Srbije, a ugovor je onoliko prekršen. Ti ljudi reaguju kad su njihova dupeta u pitanju, tu se Milošević sjebao '99-te.

Pa toliko je stvari na koje se moglo reagovati godinama, a nekako je posle svi tih godina najgori mogući šljam dospeo na 50% i sam da pravi vladu. Ja se nadam da si u pravu, ali svakako treba nekako probijati ovu medijsku blokadu koja de facto postoji i deliti sve ove stvari koje ljudi javljaju sa lica mesta, a o kojima nema teoretske šanse da se pročita bilo gde bilo šta.

Posted (edited)

Ovo su neka moja nagađanja, srpski seljak je zajebana sorta. Ništa ja sad ne tvrdim, samo pominjem kao mogućnost.

Edited by Anonymous
Posted

od srpskog seljaka je za vlast zajebaniji srpski udbaš, a tomino ćutanje i opaska o "traženju odgovornosti" iz jednog od skorašnjih postova može biti prilično simptomatična. preigraće se PV nastavi li ovako, okružio se prevelikim budalama i udario na previše ljudi, a samo na konto podrške koju mu obezbeđuju štampano&tv žutilo i poznavanje pikanterija o mogućim politikim protivnicima. hendlovanjem cele ove situacije pokazuje da se isuviše probahatio ili da svesno igra na podizanje uloga, ono luđenje za TV auditorijum je vej tu mač u situaciji kada je ~petina srbije pod direktnim udarom koji će se osetiti na vlastitom džepu ili čak i dugoročnoj vlastitoj budućnosti. kuriri i pinkovi su varljivi instrumenti, danas ih ima, sutra ih nema ili okrenu ćurak, a onda ostaje... pa, ne ostaje mnogo. al sve je ovo za drugi topik

Posted

Na pinku uzivo prenos,slece avion un-a. Nesa prvo daje izjavu a tri min nakon toga specijalno i za pink

Posted

Pozdrav sa ostrva kod obrenovca. Veliki deo sela je poplavio ali su svi ti ljudi povadjeni camcima i svi su ok. Moj kraj je imao ogromnu srecu i uglavnom ostao suv. Dostavljali su nam danas ceo dan helikopterom vodu, hranu i lekove, a i mi smo se sami organizovali pa razvezli kombijem celom kraju preko tonu vode sa privatne pumpe tako da nismo ugrozeni sa te strane. Najgore je proslo, voda se danas dosta povukla, putevi ce uskoro biti prohodni. Struji se nadamo sutra i to bi nam mnogo znacilo, u suprotnom ce nam propasti gomila hrane. Cifre koje dobijamo iz obrenovca su uzasne.

Posted

Pozdrav sa ostrva kod obrenovca.

:Hail: