Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Štagod, biće veselo kad Obrenovčani budu čuli da su radio amatere, koji su ih praktično spasli, oterali kao poslednje kerove.

Posted

Uostalom Blok64 je bio tamo, može on da ti potvrdi kako izgledaju ti kapaciteti u koje je uloženo.

Боље да ти не причам како изгледају ти капацитети.Разочараћеш се још више.

Да се све ово заврши како треба па ћемо лако.Увек има времена за причу.

Posted

Ma, imaju oni brdo namera samo ce sve one biti vezane za trkeljisanja preko medija, trazenja zrtvenih jaraca, upiranja prstom u sve i svakoga posredstvom raznih Dragana J. Vucicevica i ostalog olosa koji se lazno izdaje za novinare. Za ozbiljno zataskavanje fizickih posledica, narocito mrtvih ljudi, potrebna je logistika koju im moze pruziti samo profesionalni deo drzavnog aparata, a na to se niko od njih nece usuditi jer se ni sa svom silom drzavnog aparata ne mogu na duze vreme prikriti takve stvari. Jedini damage control koji se ovde moze napraviti je odsecanje dela politickog aparata i svaljivanje krivice na taj odseceni deo. A cak i to je sa neizvesnim ishodom.

Apsolutno, pa nisu mogle hladnjace 1999. da se zataskaju, a kako bi tek ovo. I ova druga stvar je realna. Posto se posledice ne mogu sakriti, naci ce se gomila zrtvenih jaraca, koje ce medijski lincovati. 

Posted

Obrenovac je tek neznatno veći od Jaše Tomića, a uz to ti predlažem da još jednom prelistaš ko je uradio gro spasavanja od početka. Sa izuzetkom helikoptera i dva amfibijska vozila, vojska je manje-više upotrebljiva samo za prihvat i transport. Kada ti iz ovakve kataklizme preživele ljude vade entuzijasti, privatno organizovani timovi, ruski profesionalci i italijanski rafteri, onda ti je jasno koji su dometi Vojske Srbije.

Uostalom Blok64 je bio tamo, može on da ti potvrdi kako izgledaju ti kapaciteti u koje je uloženo.

ako ti je da budes najpametniji samo nastavi, vec sam rekao da jesanacija posle jase tomica uradjena korektno. mada ti najtoplije predlazem da ne ulazis u prognoze napamet.

Posted

Nemam info da nema kapaciteta ali mogu da ti ponudim opkladu da ovi ostaci ostataka koje zovemo vojskom nisu dovoljni da reše problem čitavog grada koji je nestao u bujici pri čemu desetine hiljada stanovnika nisu stigle ni da se pomere a kamoli izbave. To bi bio ozbiljan zalogaj i za neke ozbiljne države.

I stvarno mi nije jasna ta paralela sa Jašom Tomićem, ne porediš valjda ozbiljno to i Obrenovac?

Posted (edited)

@harper

ne mislim ja na to. u stvari mislim, ali ne samo na brojku. uostalom, kad se saznao konacan broj izginulih u bombardovanju...samo tad je drasticno manje bilo internet korisnika u srbiji. tako da, i da hoce, nece moci.

U principu se slazem. Taj broj poginulih tokom bombardovanja niko nije zainteresovan da objavi (a zna se) jer se njime manipulisalo u suprotnom smeru, bilo je manje mrtvih nego sto se pacovskim kanalima pustalo po medijima. Ovde govorimo o mirnodopskim uslovima, poginulim civilima i zataskavanju u smislu smanjenja broja poginulih. Nema trika da se to zataska i sasvim sam siguran da ce se vrlo brzo znati tacan broj poginulih i nestalih, sa sve imenima i prezimenima. Cak ni Vucic nije toliki idiot da tako nesto pokusa, a i ako on jeste nisu mu svi savetnici idioti.

Edited by harper
Posted

Obrenovac je tek neznatno veći od Jaše Tomića, a uz to ti predlažem da još jednom prelistaš ko je uradio gro spasavanja od početka. Sa izuzetkom helikoptera i dva amfibijska vozila, vojska je manje-više upotrebljiva samo za prihvat i transport. Kada ti iz ovakve kataklizme preživele ljude vade entuzijasti, privatno organizovani timovi, ruski profesionalci i italijanski rafteri, onda ti je jasno koji su dometi Vojske Srbije.

Znas kako, svaka cast ljudima na spasavanju u tom prvom udaru, to je donekle i ocekivano. Ali mi ovde vise ne govorimo o pukom spasavanju iz vode vec o zarazi, cija se verovatnoca pojavljivanja uvecava svakim danom, narocito sa porastom temperature, a na pragu smo leta. Ti ljudi koji spasavaju mogu da nastradaju i da prenesu to na druge.

Mislim da ova drzava ima jos kapaciteta za to. Vreme je da profesionalci odrade posao a zasluzni amateri dobiju sve pohvale i nagrade.

Posted

a i ako on jeste nisu mu svi savetnici idioti.

Erm...

Posted

Erm...

Nemoj. Ovde govorimo o idiotluku koji se granici sa mentalnom zaostaloscu. Ako nista drugo proradice im gen za samoodrzanje.

Posted

Znas kako, svaka cast ljudima na spasavanju u tom prvom udaru, to je donekle i ocekivano. Ali mi ovde vise ne govorimo o pukom spasavanju iz vode vec o zarazi, cija se verovatnoca pojavljivanja uvecava svakim danom, narocito sa porastom temperature, a na pragu smo leta. Ti ljudi koji spasavaju mogu da nastradaju i da prenesu to na druge.

Mislim da ova drzava ima jos kapaciteta za to. Vreme je da profesionalci odrade posao a zasluzni amateri dobiju sve pohvale i nagrade.

Sve ja to razumem ali sam i dalje veoma skeptičan u pogledu tih kapaciteta. Koja jedinica ABHO će to da uradi? Koliko imaju ljudi? Šta imaju od opreme? Da li je to dovoljno za grad veličine Obrenovca?

Posted

ako ti je da budes najpametniji samo nastavi, vec sam rekao da jesanacija posle jase tomica uradjena korektno. mada ti najtoplije predlazem da ne ulazis u prognoze napamet.

Раванели да се не наљутиш друже.Јаша Томић и Обреновац имају једну додатну тачку,а то је да ми лечимо последицу а не узрок.

Средиће се Обреновац,помоћи ће ко колико може и увек ће неко у тој причи да профитира,ја сам сигуран да су банке већ спремиле кредите(повољне само за те исте банке)...

Овде је и за узрок касно.Опет кажем после Ваљева и околних места,људи из Србија вода су говорили да је Обреновац следећи али их нису слушали,јер су били убеђени да се Колубара и даље улива у Саву.Нису разматрали могућност да је и сава висока.

Штап и канап у сарадњи са ради аматерима и Руси су урадили највише.и војска од које је остало два амфибиска возила.

Posted (edited)

sto sr tice spike oko kapaciteta, tu je interesantna prica samog jesica.

on je 2000te otvorio skladista indjije koje su imali za ovakve slucajeve. nasao je gomile camaca, motora, hrane i vozila. mislim da je i on dodao dosta opreme kasnije tu. to je navodno imala svaka jedinica sistema odbrane od nepogodnosti.

Edited by Ravanelli
Posted

Njima ovih dana treba velika pobeda a ne poraz.

ja mislim da njima za obrenovac treba krivac. ocigledno je da tamo niko nista preventino nije ni probao da uradi, ni republika, ni grad, ni opstina. republiku vodi veliki vodja, koji se i ne uzima u razmatranje. grad vodi mali, kojeg je tu postavio veliki i cije izjave lagano pocinju da iscezavaju sa interneta. dok opstinu vodi cucko, cija politicka organizacija vise ne postoji, pa samim tim i nema nikakva ledja. dakle, nije tesko pogoditi cije ce lice uskoro poceti da krasi naslovne strane kurira i informera...

Posted (edited)

Раванели да се не наљутиш друже.Јаша Томић и Обреновац имају једну додатну тачку,а то је да ми лечимо последицу а не узрок.

Средиће се Обреновац,помоћи ће ко колико може и увек ће неко у тој причи да профитира,ја сам сигуран да су банке већ спремиле кредите(повољне само за те исте банке)...

Овде је и за узрок касно.Опет кажем после Ваљева и околних места,људи из Србија вода су говорили да је Обреновац следећи али их нису слушали,јер су били убеђени да се Колубара и даље улива у Саву.Нису разматрали могућност да је и сава висока.

Штап и канап у сарадњи са ради аматерима и Руси су урадили највише.и војска од које је остало два амфибиска возила.

vec sam pricao o jasi tomic. tada je prevencija onemogucena jer je loklno stanovnistvo neki g17 pajac nalozio da ne pustaju civilnu zastitu na imanja. murija i drzava nisu na vreme reagovali da razjebu te zabrane i desilo se sta se desilo. uzroci obrenovca ce poske forenzike dogadjaja verovatno imati slicne nalaze.

sanacija terena je odradjena pro u jasi tomic i tamo gss ili bilo koji entuzijasta nema sta da trazi, jer moze samo da napravi sranje. postoje ljudi, procedure i sredstva za to. koliko sam uspeo da pokupim ova poseravanja po strucnim sluzbama tako je pocela prica kako su apsolutno nesposobni za to.

Edited by Ravanelli