Aće Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 ja mislim da nije njima frka da li ima 20 ili 20000 mrtvih, nego sto bi mogli za to da odgovaraju, mislim kao, teorijski.
Muwan Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 ne kažem da kriju leševe, to je ozbiljna optužba, kažem da MOŽDA pretpostavljaju da će ih biti mnogo, pa bi prvo da sami vide koliko ih je uopšte da bi znali šta da kažu. Da budem jasan - NE MISLIM da znaju da je taj i taj poginuo pa to namerno kriju. Ne znam, možda sam glup ali meni i dalje promiče svrha bilo kog pristupa osim da jednostavno izvlačiš leševe onako kako nailaziš na njih i da dva puta dnevno obaveštavaš javnost o ažuriranom broju i lokaciji na kojoj se vrši identifikacija. Sva ta odlaganja, akumuliranja i idiotske pripreme terena kako bi se nešto odjednom tresnulo pred naciju samo će dovesti do toga da im niko nikada neće verovati u ono što budu zvanično saopštili, čak i ako ne budu lagali.
Shaq Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) da je bilo elemenata da se do sinoc ne objavljuje broj zrtava, to stoji.. u svakom slucaju, videcemo od sutra kako ce se postaviti, posto bi vec do sutra popodne morali reci trenutno stanje, a voda se odande sigurno nece povuci jos par dana... sada svako dalje prolongiranje, bi podgrevalo dodatnu sumnju... Edited May 19, 2014 by Shaq
malkin Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) pa slazem se, smao sto ne mislim da oni zataskavaju takve stvari. ne razumem zasto bi to radili niti vidim bilo kakve dokaze za to. mnogo je verovatnije ovo što Turnbull i Manc kažu: već dva dana je zvaničan stav da se ne iznosi broj žrtava dok se tačno ne utvrdi. ako su krenuli u skupljanje leševa ili tako nešto, sa te pozicije bi imalo smisla kontrolisati šta od informacija sa terena dolazi u javnost u realnom vremenu. e sad, problem je u tome što će to utvrđivanje broja postradalih sigurno dugo potrajati jer dok voda ne ode ne vidim kako mogu sve da pronađu i pobroje, što čitav taj pristup čini, bar sa moje tačke gledišta, lošim. plus, ako će informacije da se kontrolišu sve do tada, više smisla bi imalo jasno utvrditi šta sme da se emituje a ne udaljavati ljude koji su očigledno bili i mogu biti od velike pomoći. al da sačekamo da se sazna šta se tačno desilo, u nedostatku boljeg izraza, rekao bih da vlada priličan fog of war. Edited May 19, 2014 by malkin
Anonymous Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Ne znam, možda sam glup ali meni i dalje promiče svrha bilo kog pristupa osim da jednostavno izvlačiš leševe onako kako nailaziš na njih i da dva puta dnevno obaveštavaš javnost o ažuriranom broju i lokaciji na kojoj se vrši identifikacija. Sva ta odlaganja, akumuliranja i idiotske pripreme terena kako bi se nešto odjednom tresnulo pred naciju samo će dovesti do toga da im niko nikada neće verovati u ono što budu zvanično saopštili, čak i ako ne budu lagali. U tom poslu nemaju šta da traže GSS-ovci, koji će im to u životu. Nije da branim ovu svinjariju, ukoliko su ove naše spekulacije uopšte tačne, trebalo je da im lepo zahvale za neizmernu pomoć i kažu da dolazi posao koji nije za njih.
Muwan Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Njima ovih dana treba velika pobeda a ne poraz. Pa jbg ne može se baš svaki poraz medijskim manipulacijama pretvoriti u pobedu. A stravični porazi poput ovog u Obrenovcu mogu se pretvoriti u nesagledive katastrofe ukoliko nekom idiotu padne na pamet da ih ublažava ili ne daj bože prikriva.
Zaz_pi Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Oblast Obrenovca je trenutno kontaminirano podrucje i svako ko nije profesionalac treba da izadje odande. Tamo se izlila kanalizacija, septicke jame, ko zna kakve hemikalije iz TENTa, kopova i sa drugih strana, ima buljuk mrtvih zivotinja...to je tempirana bioloska bomba. Ljude odande treba evakuisati i zatvoriti celu oblast vojskom i policijom a zatim pustiti ekipe za ciscenje, deratizaciju...da odrade posao.
harper lee Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 (edited) Ljudi zbog ovakvih pizdarija pada vlast ko dva i dva. Ovo da se desilo, na primer, u Britaniji ne da bi pala vlast nego bi je rastrgli na ulici. U Srbiji ce da odleti nekoliko glava na nizim nivoima vlasti a glavni glavoseca i promoter kaznjavanja ce biti isti onaj ko je i najveci krivac - Aleksandar Vucic. Ja nikako ne mogu da zamislim da ce Cuckovic na slobodi preziveti ovaj fijasko ako je tacno ono sto je postovano na prethodnoj strani, a da je tacno mogu u zivot da se kladim jer sve tako lici na ponasanje srpskih politicara. Sto se tice svega ovoga oko potencijalnog zataskavanja mislim da se ucitava previse namere u ovu vlast. Mislim da se ovde jednostavno radi o opstoj nesposobnosti izazvanoj negativnom selekcijom kadrova koji cak nisu bili ni toliko sposobni da shvate prave razmere katastrofe vec su se razmileli okolo svojim uobicajenim politickim i marketinskim poslovima ismejavajuci i drkajuci se sa profesionalcima, da bi im usred tog preduzeca katastrofa eksplodirala u lice. Potpuno sam siguran da oni u ovom trenutku nemaju pojma sta ce sa svim ovim. Za sada su se primirili i posakrivali iza istih onih ljudi kojima su na pocetku vezali ruke ne shvatajuci ozbiljnost situacije i verovatno su se potpuno posvetili tome kako maksimalno da saniraju politicku stetu koju su pretrpeli pokazujuci se ekstremno nesposobnim i jos ekstremnije nedoraslim da urade iole ozbiljan posao. U svakom slucaju ocekuje nas nepodnosljiva kolicina spinova Vucicevih glavnih saveznika, vodecih srpskih medija, jer je ta oblast medijskog izvrtanja stvarnosti jedina u kojoj oni pokazuju odredjenu vrstu politicke vitalnosti. Za akcije tipa zataskavanja realnih razmera posledica poplava oni su sposobni podjednako koliko su bili sposobni da se sa poplavama suoce, a posledice su isuvise ozbiljne da bi profesionalni drzavni aparat saucestvovao u tome i sebi navlacio bedu na vrat. Moja procena je da ce biti zrtvovanja bar nekoliko politickih kapitalaca, makar u formi "ostavke iz moralnih razloga" koji su se najvise zamerili javnosti jer ako Vucic to ne uradi poletece u ambis zajedno s njima. Ako mu ovo prodje tako jeftino onda smo stvarno zasluzili sve sto ce nam se desiti sa ovim dunsterima na vlasti. Edited May 19, 2014 by harper
Muwan Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 U tom poslu nemaju šta da traže GSS-ovci, koji će im to u životu. Nije da branim ovu svinjariju, ukoliko su ove naše spekulacije uopšte tačne, trebalo je da im lepo zahvale za neizmernu pomoć i kažu da dolazi posao koji nije za njih. To ima smisla ako je okončana evakuacija preživelih, što mi se čini da baš i nije slučaj. Drugo, ko su ti čiji je ovo posao. Srbija nema specijalizovanu jedinicu za ovakve stvari, ostaju samo Žandarmerija i SAJ. Kad smo već kod toga, ovaj amater što je bio na terenu je večeras rekao da je u Obrenovac stigla 63. padobranska sa svakojakom opremom.
jimi Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Da se kratko vratim na Krupanj - danas procitah negde da je serif prvi dan objasnio ljudima da nema razloga za brigu ali je ipak preventivno poslao mehanizaciju svojoj kuci da porade oko odbrane.
Shaq Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Oblast Obrenovca je trenutno kontaminirano podrucje i svako ko nije profesionalac treba da izadje odande. Tamo se izlila kanalizacija, septicke jame, ko zna kakve hemikalije iz TENTa, kopova i sa drugih strana, ima buljuk mrtvih zivotinja...to je tempirana bioloska bomba. Ljude odande treba evakuisati i zatvoriti celu oblast vojskom i policijom a zatim pustiti ekipe za ciscenje, deratizaciju...da odrade posao. i to stoji, a jos je stravicniji sto je u tim uslovima ostalo verovatno jos nekoliko stotina ljudi koji se nalaze po visim spratovima zgrada.. ne znam kako ce se to zavrsti..
Aće Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 jel istina da je rra danas provalila da je radioamaterima istekla dozvola za repetitor i iskljucila ih zbog toga? :D
Блок_64 Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Kad smo već kod toga, ovaj amater što je bio na terenu je večeras rekao da je u Obrenovac stigla 63. padobranska sa svakojakom opremom. Стигла је 63 у петак на суботу ноћ око 2-3h. Ово је од радио аматера.Већина је вероватно и прочитала. Obustavljeni su radovi na popravci - Barem prema nasim saznanjima - Ne bih to komentarisao - U ovom trenutku postoji veliki problem u radu u sektoru za vanredne situacije koji ometa sve operacije - ne samo one na popravkama vec i one vezane za spasavanje Jos uvek informacija koja nije zvanicna je da su RADIO AMATERI KOJI SU DO SADA URADILI OGROMAN POSAO SADA ODJEDNOM POSTALI NEPOTREBNI u daljem radu vezano za OVU VANREDNO SITUACIJU - Ovo je necuveno ako se ispostavi da je to ISTINA! - Ispade da oni bez koga ovo ne bi moglo da se realizuje sada vise ne trebaju sistemu - Ocigledno ce da LETI PERJE - PIITANJE JE CIJE ..... tik tak tik tak - a ljudi na zalost UMIRU i sve ih je vise onih koji nisu ili nece preziveti dok neko pocinje sa budalastinama
Recommended Posts