Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Sa drugog foruma od coveka iz Obrenovca. Ako danas ne umrem od hipertenzije zivecu sto godina, bukvalno mi je pozlilo kad sam ovo procitao.

Baci link, može i na pm.

Posted

Ma može i ovde, nije važno koja je konkurencija™

Posted (edited)

U Krupnju počela ozbiljnije da stiže pomoć, samo što su svi besni na državu koja im ništa nije pomogla, nego je na kraju najveća pomoć došla od ljudi koji su se sami organizovali i uspeli da učine put prohodan. 

Evo današnje divne trivije: ministar Selaković bio u selu, pa mu je jedan od meštanina (kojem je klizište odnelo kuću, stoku, kamion.. sve!) prišao i verbalno ga napao jer im niko ništa nije pomogao, kada je pandur izvadio pištolj i pucao u njega! Srećom, promašio ga je pa je ovaj počeo da vija pandura kojega na žalost nije stigao pa su ga uhapsili i sada je u zatvoru! Pas mater! 

Evo i fotke sa stričevog nakrivljenog praga...

15frdw2.jpg

Inače, čujem da ovi Rusi u Obrenovcu razbijaju iako ih je malo i da su sjajno organizovani za razliku od naših. Poznanica kaže i da Rusi (opet za razliku od naših) dozvoljavaju da se povedu životinje pa je spasla i svog cuku...

edit: e da, sad je u krupnju zapravo najveći problem zaseoci do kojih se još uvek ne može stići normalnim putem, a za koje se plaše da su najgore prošli.

Edited by scab
Posted

ovde je najveca nesreca sto je voda enormno brzo narasla u vremenu dok je ceo obrenovac spavao, da se to desilo kojih sat, dva vremena kasnije, verovatno bi se bar 2/3 stradalih izvukli, i pored nesposobne vlasti...

u svakom slucaju i za ovaj dosadasnji broj stradalih neko ce morati da odgovora, tj ne neko, nego vise njih, a de ne govorim tek ako broj zrtava ode na trocifrenu brojku...

Ljudi sa trebali da budu evakuisani dan pre. Kaze mi ortak, probudila me sirena, ja pogledam kroz prozor (zivi u V. Karadzica), a ono metar voda. Tad je vec bilo kasno za spasavanje

Posted

Opet da pitam odakle je ona slika sa detetom koje nosi štene iznad glave? Znam da nije iz Srbije ali ljudi masovno koriste tu sliku na netu da bi vabili pomoć sa strane.

Ima je na nekim ruskim sajtovima, ovde ima datum

http://prikol.i.ua/view/853960/

Posted

Ljudi sa trebali da budu evakuisani dan pre. Kaze mi ortak, probudila me sirena, ja pogledam kroz prozor (zivi u V. Karadzica), a ono metar voda. Tad je vec bilo kasno za spasavanje

odgovaraš "svaka čast sirenama, ali vučić..:" liku

Posted

ta2ebezy.jpg

Evo moje zgrade, gde sam I sad :)

Dugačka, na polovini horizontale

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Posted

Evo današnje divne trivije: ministar Selaković bio u selu, pa mu je jedan od meštanina (kojem je klizište odnelo kuću, stoku, kamion.. sve!) prišao i verbalno ga napao jer im niko ništa nije pomogao, kada je pandur izvadio pištolj i pucao u njega! Srećom, promašio ga je pa je ovaj počeo da vija pandura kojega na žalost nije stigao pa su ga uhapsili i sada je u zatvoru! Pas mater! 

Imaš li neku nezavisnu potvrdu za ovo? Mislim, sa ovakvim postupcima bahate vlasti ponekad počinju revolucije, to ne može tek tako da se gurne pod tepih.

Posted (edited)

@ evropejac

Pogresno si ti to razumeo

Edited by ultra plasticni
Posted

pazi, sigurno nije moglo predvideti da ce voda u nekih sat, dva moci da naraste isto toliko metara, al je moglo predvideti da postoji opasnost bar za minimalnu poplavu, sto implcicra da je samim tim obrenovac dan ranije trebao biti evakuisan... i tu onda nema nikakvog razmisljanja, odma zatvor za odgovorna lica...

Posted

Niko nece odgovarati za ovo.

Posted

odgovaraš "svaka čast sirenama, ali vučić..:" liku

citam kod one zene na tviteru da nemaju sirene, vec vatrogasci vrte rucnu.

Posted

Imaš li neku nezavisnu potvrdu za ovo? Mislim, sa ovakvim postupcima bahate vlasti ponekad počinju revolucije, to ne može tek tako da se gurne pod tepih.

moj brat je prisustvovao ovome, pa mi je javio danas. vidim da su sada na blicu potvrdili i što mi je ranije javio, da je bujica pojela auto dok je neko bio u njemu, što je druga potvrđena žrtva tamo.

Posted

citam kod one zene na tviteru da nemaju sirene, vec vatrogasci vrte rucnu.

šta da se radi, sigurno je moglo bolje, ali neću dozvoliti da neko napada vatrogasce i da pokuša nesreću da svali na njih!

Posted

U Krupnju počela ozbiljnije da stiže pomoć, samo što su svi besni na državu koja im ništa nije pomogla, nego je na kraju najveća pomoć došla od ljudi koji su se sami organizovali i uspeli da učine put prohodan. 

Evo i fotke sa stričevog nakrivljenog praga...

15frdw2.jpg

Inače, čujem da ovi Rusi u Obrenovcu razbijaju iako ih je malo i da su sjajno organizovani za razliku od naših. Poznanica kaže i da Rusi (opet za razliku od naših) dozvoljavaju da se povedu životinje pa je spasla i svog cuku...

edit: e da, sad je u krupnju zapravo najveći problem zaseoci do kojih se još uvek ne može stići normalnim putem, a za koje se plaše da su najgore prošli.

ko je lik za kojeg su objavili da je masinama neke priv firme poceo da popravlja put? neki gradjevinski preduzimac valjda.