Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

Ovo mi nije nimalo logicno. Logicnije bi mi bilo obrnuto, da je cista preprodaja struje zabranjena. No to sam samo ja.

I kako smo onda, po Vucicevoj teoriji, dobili struju od Crnogoraca i Bosanaca ako EPS ne sme direktno to da radi? Preko njihovih privatnih kompanija?

Pa i nema tu neke misterije, sve državne elektroprivrede u regionu godinama stanivništvu prodaje struju po cijeni ispod tržišne. Da bi to nadoknadili, na tržište moraju da izađu sa cijenom koja je skuplja (uglavnom rs i cg imaju viškove). Tu se pojavljuje prostor za trgovce strujom.

edit: beowl objasnio ovo za periode u godini sa većom potražnjom, zaboravio sam na taj detalj.

Edited by keitel
Posted

Pa to i mene zanima. Nisam ja ovo što sam ti napisao 100% siguran, ta priča mi je negde u malom mozgu. Radio sam u ćerki firmi Rudnapa, pa znam ponešto.

Možda ima varijanta da se može raditi razmena direktno bez posrednika, ali onda nema para tu, nego se prebija (mi vama danas X MWh, vi nama sutra X+Y%).

Logično bi bilo da je tako, a ovo oko posrednika je samo još jedna krađa, ugradnja nekog ili nekih, koja ide preko leđa potrošača.

Posted

Sa drugog foruma od coveka iz Obrenovca. Ako danas ne umrem od hipertenzije zivecu sto godina, bukvalno mi je pozlilo kad sam ovo procitao.

A sta cemo sa tim sto se Vulin vozi amfibijom i slika za TV umesto da se ta amfibija koristi za spasavanje ljudi. Propast ....

Sta cemo sa tim sto su ljude sve u pocetku evakuisali u osnovne skole koje su kasnije poplavljene pa su isti ljudi morali da se evakuisu 2 puta. Gube se i vreme i resursi zbog gluposti nadleznih.

Svaka cast samo ljudima za pomoc, tu sam zaista odusevljen. U ovakvim situacijama neki te oduseve neki te razocaraju.

Ja sam srecom odusevljen mnogima koju su mi pruzili podrsku i pomoc, nekim gestovima sam zaista bio dirnut.

Ali zato ova sugava drzava moze jedino da te razocarava iznova i iznova ...

@Diktator

koje crne sirene kad predsednik opstine Cuckovic fura pricu vece ranije da nema poplave,da ce most da brani svojim telom. Pa ja mislim da je on mrtav covek ako se ikad vrati u Obrenovac... Tu noc pred poplavu sam isao kao volonter da gradimo nasip,doslo je tamo nas volontera koliko hoces a lopata i dzakova nigde. Neorganizovanost totalna al se zato Cucko pojavio u nekom trenutku sa kamerama da daje izjave za lokalnu televiziju da ce spasiti zilu kucavicu. Mamu mu bre jebem pedersku, on nas je najvise i utotalio. Da je receno postoji opasnost od poplava pola ljudi bi zapalilo glavom bez obzira. Ma to jutro da je objavljeno kad je krenula poplava u prvim delovima grada mnogi delovi obrenovca bi utekli. Sad vidim spinovanja, nasli su neke ljude koji nece da napuste svoje kuce i pustaju to na tv pa ce biti fazon ljudi poginuli jer nisu hteli da se evakuisu. Moja zgrada imala 100 ljudi i svi hteli da pobegnu al dzaba kad nema ko da dodje po tebe. Camaca nigde, po 5 sati nismo videli nijedan camac.

u obrenovcu su hteli da tuku vulina u nekoj hali, zamalo i uspeli.

Posted

Mislim da oni imaju odredjene zalihe u TENT-u, ali ako sada zapece zvezda danica i pocne da se struja masovno koristi za hladjenje...Nadam se da sam TENT nije znacajnije pogodjen, uglja bi trebalo biti.

Koliko mi je poznato obavezna rezerva je 2 nedelje.

Ne znam koliko jedan kop može da proizvede tj. da li je to dovoljno da se nahrane oba TENT-a.

Posted

Ko je uopšte "vlast" u Obrenovcu?

Za ovog kažu da je ursovac ali Đilasov...

Posted

rusi ispizdeli na svetske medine što ne izveštavaju iz srbije. off the record teza im je zato što su oni prvi stigli u srbiju

Seru, u mnogim zap. medijima je to medju kljucnim vestima. 

Posted

u obrenovcu su hteli da tuku vulina u nekoj hali, zamalo i uspeli.

:lol:

Jebote, a nekad je, medju radnicima, bio najmilija faca.

Posted

Ko je uopšte "vlast" u Obrenovcu?

Za ovog kažu da je ursovac ali Đilasov...

Baš tako - Čučković.

On je bio jedan od najbližih Đilasovih saradnika u prvom mandatu.

Đilas je hteo da da uzme u vlast i kada je URS pukao na izborima u BG-u 2012.

Posted

Površinski kop Tamnava kod Velikih Crljena nekad i sad:

45934565.jpg

45934602.jpg
IMG_5249.JPG
IMG_5174.JPG

Posted

A koji ministrar i koji predsednik opštine je u pitanju?

Nema predsednika opštine, samo ministar policije u razgovoru sa ocem ove žene što tvituje iz Obrenovca. Izgleda da je oko hiljadu ljudi na početku bilo evakuisano u osnovnu školu, pa je onda i ona poplavljena, pa su ih odatle jako dugo vadili. A ovo ako je tačno da su se ljudi pribojavali poplave a ovi arhiretardi ih ubeđivali da nema frke, to čak ni "mediji" iz anusa velikog vođe neće moći da spinuju i poklope.

Posted

Za Cucka sam prvi put cuo tokom predizbornih Bot wars-a. Obrenovacki SNS internet tim™ je aktivno radio na tom pitanju

Posted

Ovde i ne deluje toliko strašno.

Izgleda da je zet malo preterao u procenama poplave:

IMG_5248.JPG

Posted

ovde je najveca nesreca sto je voda enormno brzo narasla u vremenu dok je ceo obrenovac spavao, da se to desilo kojih sat, dva vremena kasnije, verovatno bi se bar 2/3 stradalih izvukli, i pored nesposobne vlasti...

u svakom slucaju i za ovaj dosadasnji broj stradalih neko ce morati da odgovora, tj ne neko, nego vise njih,  a de ne govorim tek ako broj zrtava ode na trocifrenu brojku...