Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Cek bre, nije mi jasno to sa privatnim kompanijama. Od koga oni kupuju struju i kome je prodaju? I kako to da oni imaju struje kad je EPS nema? Uvoze je? Od koga?

i ja bila u zbunu

Posted

mitrovica najvece mesto pod nadleznoscu vvojvodine, a oni ne mogu da pokriju sve, pa je to bila odluka.

U izveštaju čuh al.vučića da se zahvaljuje gradonacelniku, ješića nije pominjao

Ne mogu sad da se nerviram i oko tog, političkog, aspekta ove katastrofe..

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Posted

Ali paralela sa doručkom... Da li je moguće da neko može da bude toliko đubre, kakvo je to stanje svesti?

Ne mislim da je on dobacio dotle da je uopste skapirao sta je rekao. To je onaj rad sa sitim, gladnim i medjusobnim poverenjem.

Nikad gore poplave i nikad nesposobnija i bezocnija vlast u isto vreme. Srbija je zaista zajebana zemlja za zivot.

Posted

A koji ministrar i koji predsednik opštine je u pitanju?

hqdefault.jpg

Posted

Ima li nekoga iz Smed. Palanke da javi kakva je situacija tamo?

U kontaktu sam sa Svilajncem i javljaju mi da tamo stize dosta pomoci, da su sa odecom prepuni i da im ona vise nije potrebna, dok dobijam informaciju da Smed. Palanci treba odeca, uz naravno ostalu pomoc pa bih preusmerio deo paketa na tamo

Da li je moguce prici Palanci? Interesuje me onaj ulaz kod Jasenice i most

Dakle onaj ulaz kod bivse kasarne

Pretpostavljam da pitas za ulazak iz Velike Plane, jedino ne moze iz pravca Natalinaca, a iz ostalih pravaca moze. 

Voda  prelazi preko puta malo kod stadiona. Vode nemaju, strujje kako koji delovi, centar ima struje, kolonija, bar juce, nije imala.

Posted

Cek bre, nije mi jasno to sa privatnim kompanijama. Od koga oni kupuju struju i kome je prodaju? I kako to da oni imaju struje kad je EPS nema? Uvoze je?

Prodaja i kupovina struje je rabota za koju je jako zajebano dobiti licencu. Valjda EPS ne može sam to da radi, niti bilokoja druga proizvodna firma, nego moraju da imaju posrednika. Neka međunarodna pravila i trte-mrte, ako se dobro sećam.

Tako da preprodavci je uvoze i izvoze, ali, tehnički je ne poseduju, samo dogovaraju kome treba i kad treba. Matematički modeli koji to opisuje, jer se to najčešće ne radi u realnom vremenu, nego se rade predviđanja, je jedna velika zajebancija.

Posted

U izveštaju čuh al.vučića da se zahvaljuje gradonacelniku, ješića nije pominjao

Ne mogu sad da se nerviram i oko tog, političkog, aspekta ove katastrofe..

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

vode vojvodine su firma nadlezna za reke, tj sve oko njih, tako da im je izmedju ostalog i ovo duznost. a u vojvodini je mitrovica bila broj 1 po neposrednoj ugrozenosti. sreca za mitrovicu sto keramicari i sline jos uvek nisu uspeli da preotmu pokrajinsku vlast.

Posted

Prodaja i kupovina struje je rabota za koju je jako zajebano dobiti licencu. Valjda EPS ne može sam to da radi, niti bilokoja druga proizvodna firma, nego moraju da imaju posrednika. Neka međunarodna pravila i trte-mrte, ako se dobro sećam.

Tako da preprodavci je uvoze i izvoze, ali, tehnički je ne poseduju, samo dogovaraju kome treba i kad treba. Matematički modeli koji to opisuje, jer se to najčešće ne radi u realnom vremenu, nego se rade predviđanja, je jedna velika zajebancija.

Ovo mi nije nimalo logicno. Logicnije bi mi bilo obrnuto, da je cista preprodaja struje zabranjena. No to sam samo ja.

I kako smo onda, po Vucicevoj teoriji, dobili struju od Crnogoraca i Bosanaca ako EPS ne sme direktno to da radi? Preko njihovih privatnih kompanija?

Posted

Sa drugog foruma od coveka iz Obrenovca. Ako danas ne umrem od hipertenzije zivecu sto godina, bukvalno mi je pozlilo kad sam ovo procitao.

A sta cemo sa tim sto se Vulin vozi amfibijom i slika za TV umesto da se ta amfibija koristi za spasavanje ljudi. Propast ....

Sta cemo sa tim sto su ljude sve u pocetku evakuisali u osnovne skole koje su kasnije poplavljene pa su isti ljudi morali da se evakuisu 2 puta. Gube se i vreme i resursi zbog gluposti nadleznih.

Svaka cast samo ljudima za pomoc, tu sam zaista odusevljen. U ovakvim situacijama neki te oduseve neki te razocaraju.
Ja sam srecom odusevljen mnogima koju su mi pruzili podrsku i pomoc, nekim gestovima sam zaista bio dirnut.
Ali zato ova sugava drzava moze jedino da te razocarava iznova i iznova ...

@Diktator

koje crne sirene kad predsednik opstine Cuckovic fura pricu vece ranije da nema poplave,da ce most da brani svojim telom. Pa ja mislim da je on mrtav covek ako se ikad vrati u Obrenovac... Tu noc pred poplavu sam isao kao volonter da gradimo nasip,doslo je tamo nas volontera koliko hoces a lopata i dzakova nigde. Neorganizovanost totalna al se zato Cucko pojavio u nekom trenutku sa kamerama da daje izjave za lokalnu televiziju da ce spasiti zilu kucavicu. Mamu mu bre jebem pedersku, on nas je najvise i utotalio. Da je receno postoji opasnost od poplava pola ljudi bi zapalilo glavom bez obzira. Ma to jutro da je objavljeno kad je krenula poplava u prvim delovima grada mnogi delovi obrenovca bi utekli. Sad vidim spinovanja, nasli su neke ljude koji nece da napuste svoje kuce i pustaju to na tv pa ce biti fazon ljudi poginuli jer nisu hteli da se evakuisu. Moja zgrada imala 100 ljudi i svi hteli da pobegnu al dzaba kad nema ko da dodje po tebe. Camaca nigde, po 5 sati nismo videli nijedan camac.

Posted

rusi ispizdeli na svetske medine što ne izveštavaju iz srbije. off the record teza im je zato što su oni prvi stigli u srbiju

Posted
Omladinski Portal Поједини медији објавили су вест да је у току евакуација Адашеваца, Моровића и Вишњићева. Из кризног штаба општине Шид, обавештавају да је ово ДЕЗИНФОРМАЦИЈА и још једном моле грађане да не шире непотребну панику, него да за сва питања позову 716-223.

"Grad Sid" ima najbolje informacije odatle.

btw, ako dodje dotle da se adasevci moraju evakuisati, onda je kraj sveta dosao.

Posted

Ovo mi nije nimalo logicno. Logicnije bi mi bilo obrnuto, da je cista preprodaja struje zabranjena. No to sam samo ja.

I kako smo onda, po Vucicevoj teoriji, dobili struju od Crnogoraca i Bosanaca ako EPS ne sme direktno to da radi? Preko njihovih privatnih kompanija?

Pa to i mene zanima. Nisam ja ovo što sam ti napisao 100% siguran, ta priča mi je negde u malom mozgu. Radio sam u ćerki firmi Rudnapa, pa znam ponešto.

Možda ima varijanta da se može raditi razmena direktno bez posrednika, ali onda nema para tu, nego se prebija (mi vama danas X MWh, vi nama sutra X+Y%).

Posted

Preprodaja struje ne da nije zabranjena nego postoje berze za istu. Preprodavci kupuju od proizvođača po nižim cenama u periodu kada je potražnja slaba a prodaju po višim cenama u periodu kada je potražnja velika. Razlika je samo u tome što kupljenu struju ne mogu da skladište nego ugovaraju isporuke.

Struja može da se kupi i direktno od proizvođača, što je EPS u ovom slučaju uradio. Mislim da je bila najavljena a možda i usvojena neka regulativa po kojoj je direktna kupovima moguća samo u slučaju havarija što je sada svakako slučaj.

Posted

Ne znam ni ja ali se širi viralno kao pomahnitala. Htela bih da skrenem pažnju nekim ljudima za koje znam da nemaju nameru da manipulišu a tako ispada.

@Krle22 bog, doktor i mag marketinga savetodavno raširio u silnoj želji da pomogne.