morgana Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 moracemo kao sto su nam babe i dede gradili nbgd i samac sarajevo, masovno u radne akcije, nema druge kod ovakvih katastrofa. bice pakao kad se voda povuce.
đorđe geprat Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Bio i ja do Pionira, doneo svu vodu koju sam uspeo da izmolim po dragstorima u kraju (nije na kraju mnogo ispalo, 6 paketa) i istovarivao duseke sa momcima. I meni srce bilo puno kada sam dole video par stotina klinaca koji su svojski prionuli na posao da pomognu kako mogu i umeju. Elem, ovo sa kupovinom vode je uzas; izmolim na nekom mestu da mi daju dva pakovanja velikih flasa, i odjednom se pojavljuje nekakva zenetina i krece da vristi jer je gazda ducana uveo restrikcije da niko ne moze vise od 2 flase; pre toga sam jedno 20 minuta pregovarao da uzmem vise, koliko god je voljan da mi proda, pa odmah tovarim u kola i pravac Pionir. Ova zena gleda moje pakete i peni, dzaba objasnjenje da nije za mene vec nosim nesrecnicima iz Barica, nudio sam joj cak i da krene sa mnom pa da vidi i sama, i na kraju me je dotle doterala da nikad u zivotu nisam bio blize da udarim zensko. Jebemti.... meni bi bilo neopravdano neprijatno u situaciji u kojoj si bio. no, u čemu je problem sa vodom da je treba donositi u "pionir"? nema dovoljno česmi? daleko su? nešto treće? ozbiljno pitam. ako česmovača valja (ja je pijem), dovoljne su i prazne plastične flašice. EDIT. vidim da je odgovoreno u međuvremenu. ili nešto mašim? Edited May 17, 2014 by djordje geprat
Cane Vukic Prebranac Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Насип на каналу Љевчаница није издржао синоћ. Неколико села је под водом. Моју кућу је окружила вода али још није ушла. На вријеме смо се склонили, главе су живе, а за остало, шта је ту је. Вода се и даље шири, ту је општи хаос, неки људи не желе да напусте поплављене куће. Ево слика од данас: Одбрана од Врбаса којом су брањени магистрални путеви за Градишку и Лакташе, односно све куће с друге стране, је издржала. Надљудски напори, заиста.Огромни талас Врбаса је стигао у ушће у Саву код Српца. Мали мост у Разбоју Лијевче, који повезује Србац са Градишком и Бањалуком, данас је међутим пукао:
Parsons Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 moracemo kao sto su nam babe i dede gradili nbgd i samac sarajevo, masovno u radne akcije, nema druge kod ovakvih katastrofa. bice pakao kad se voda povuce. u lajkovcu se vec nazire pakao
Аврам Гојић Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Nekako covek veruje da nece videti ovako nesto za svog zivota, ali eto. ujedno ova slika je i objasnjenje zasto je iz logistickih razloga veoma prakticno donositi flasiranu vodu, produzeni boravak na ovakvom mestu, uz guranje oko cesmi kad god je neko zedan, nije bas zdrava stvar. kliknite za vecu sliku Edited May 17, 2014 by Грешни Василије
boshoku Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 bilo i nas nekoliko do pionirca - odneli ukonzerviran suljpa, ukonzerviranu boraniju i grašak, paštete, tunjevinu, krastavac, zelenu, paradajz, ulje, so, svež lebac... neku odeću... istovarili puni, baš puni, reno megan ne bio unutri, tak da mi je velimirova slika na "beograd", super ee, jbn sam ponosan na beograđane, puno srce!!
teacher Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Na Sajmu i kod Brankovog ima dosta ljudi, ali pitanje je kako će biti kasnije. Sent from my iPad using Tapatalk HD
Roger Sanchez Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Rajevo selo najebalo u Hrv. Uručbirano Tapatalkićem s Lumije Jeftinjare
Anonymous Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 bice pakao kad se voda povuce. Ja se nadam da postoje još kakve-takve službe za asanaciju terena.
Papovac Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Ja se nadam da postoje još kakve-takve službe za asanaciju terena. ma nismo ni svesni tek sad sta ceka, kad se povuce voda. sta ce biti sa ljudima koji vise nemaju kuce?
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Rajevo selo najebalo u Hrv. Uručbirano Tapatalkićem s Lumije Jeftinjare Sad ide snimak tvojih na nekom "quadu" ali sa 6 točkova, u Obrenovcu.Vozač diže dva prsta a drugi ga udara. :D
Frau Gabrijela Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Насип на каналу Љевчаница није издржао синоћ. Неколико села је под водом. Моју кућу је окружила вода али још није ушла. На вријеме смо се склонили, главе су живе, а за остало, шта је ту је. Вода се и даље шири, ту је општи хаос, неки људи не желе да напусте поплављене куће. Ево слика од данас: uh. držite se.
đorđe geprat Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 ma nismo ni svesni tek sad sta ceka, kad se povuce voda. sta ce biti sa ljudima koji vise nemaju kuce? srbija, kažu, ima više stambenih jedinica nego domaćinstava. postoje sigurno i neevidentirane a prazne/napuštene. da je pameti i organizacije oglasilo bi se i napravio bi se popis pa izvršio otkup ili zakup viška.
Recommended Posts