Tinman Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Gledao sam lokalne nadmorske visine i obala Save kod Sapca je od 68 m/nm (kod belih limova)do 74 na starom gradu i kod silosa. Ostatak grada je uglavnom visi. centar grada na nekih 80-82 m/nm, deo gde sam ja na 74 m/nm ali ispred mene je naselje koje je na 77-78 m/nm. Iskreno se nadam bi ovo mozda moglo uticati na eventualno sirenje vode, ne znam moguce da lupam.
akibono Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 pojavljuju se svedočenja oko dešavanja noćas u i oko Šapca od ljudi koji su išli.... opisuju haotičnost i neorganizovanost, ali i smenu vlasti...
Anonymous Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 pa krenuli evakuciju duž Save... Barič, Umka, Ostružnica,.... radi li se išta u Beogradu? Šta je sa Adom, koliki je tamo luft do ozbiljne poplave? Postavljaju džakove s peskom kod sajma. Luft je po meni 2,5 metra, onaj lik sa krivog stojka mi je rekao da su zvali iz kapetanije i rekli mu da se pripremi na metar i po. Nadam se da znaju šta pričaju, Sava je podivljala u odnosu na juče, ne može se prepoznati, a tek će glavno da stigne. novi železnički most bgd Beograd -- Usled porasta nivoa Save, jedan brod se otkačio i udario u stubove Novog železničkog mosta na Savi kod Sajma, javlja portal 24sata.rs. Vest je otprilike onakva kako sam rekao gazdi ovog čudovišta da će glasiti. U stvarnosti je brod odvalilo neko čudo od 500 tona (Topčiderka, valjda), ali treba izbeći osiguranje. Sava je i dalje plovna, nisu normalni. Okačiću par slika kasnije.
Prospero Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Gledao sam lokalne nadmorske visine i obala Save kod Sapca je od 68 m/nm (kod belih limova)do 74 na starom gradu i kod silosa. Ostatak grada je uglavnom visi. centar grada na nekih 80-82 m/nm, deo gde sam ja na 74 m/nm ali ispred mene je naselje koje je na 77-78 m/nm. Iskreno se nadam bi ovo mozda moglo uticati na eventualno sirenje vode, ne znam moguce da lupam. jel ima link ili si gledao papirnu kartu? :)
Кристофер Лумумбо Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Boing! beste picke, stigo chaddah! Edited May 17, 2014 by Кристофер Лумумбо
luba Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 glupo pitanje, ostalo mi je vise od sto onih dzakova za iznosenje tezeg djubreta i suta sto se kuoujuu farbarama. vredi li da to odnesem tamo gde ih pune peskom, ne znam da nisu mozda preslabi?
Zli Gli Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Ovo je najkriticniji deo u mom naselju, kod restorana Sojenica koji se vidi u pozadini. Ako negde krene da preliva, prvo ce tu jer je voda na 5-10cm od vrha betonskog nasipa. Ono sto je dobro je da je i pre 5-6 sati bila na isto toliko. Evo i jedna fb galerija, slikano celom duzinom keja: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152540364607150.1073742063.118592057149&type=1
Tinman Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 jel ima link ili si gledao papirnu kartu? :) Skinuo neki app na zenin telefon koji ima GPS :)
mandingo Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Kod mene u opstini (skopska opstina Karpos) se skupilo dosta stvari - uglavnom za decu, prilicno ljudi je bilo, neznam dali je bilo nesto organizovano na drugim mestima, sutra na glavnom plostadu u Skoplju je akcija skupljanja pomoci - koju organizuje neka grupa gradjana, tetka odnela neke stvari u crveni krst, kaze i tamo bilo dosta ljudi... Drzite se...
Аврам Гојић Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Bio do Hale Pionir, odneo neke stvari i istovarao pomoc, u hali ima nekoliko stotina improvizovanih lezaja, narod donosi sta ima, pre nego sto smo otisli dosla je velika posiljka novih novcijatih duseka Mislim da odece vec ima i previse, a hrana za bebe, voda i slicno deluju Ne znam zasto jos nisu dovezli Baricane, valjda cekaju da sve bude spremno, sta li. Svaka cast klincima koji dolaze da pomazu. Dobra su to deca, i pored svega..
Frank Pembleton Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Kod mene u opstini (skopska opstina Karpos) se skupilo dosta stvari - uglavnom za decu, prilicno ljudi je bilo, neznam dali je bilo nesto organizovano na drugim mestima, sutra na glavnom plostadu u Skoplju je akcija skupljanja pomoci - koju organizuje neka grupa gradjana, tetka odnela neke stvari u crveni krst, kaze i tamo bilo dosta ljudi... Drzite se... Hvala batko!
mire Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 glupo pitanje, ostalo mi je vise od sto onih dzakova za iznosenje tezeg djubreta i suta sto se kuoujuu farbarama. vredi li da to odnesem tamo gde ih pune peskom, ne znam da nisu mozda preslabi? nije glupo nisu preslabi, to je to
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 kakva je situacija u obrenovcu, kako ide evakuacija? Ide. Malopre čujem da je kalkulacija još 1000 ljudi.
Recommended Posts