Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

Pa skloni ga negde na sigurno. (bez ikakve namerere da osudjujem)

meni je mučno šta se dešava životinjama. video sam onaj klip sa spašavanjem psa, sliku čoveka sa lanetom, ovu kuju kako spašava malce. i ono o momku koji čuva pse. nekako, na ove životinje koje bi pre ili kasnije završile u tanjiru gledam drukčije.

sa goldi bi otišao negde visoko i čučao dok ne prođe.

EDIT: sad naiđoh na ovo:

Gde, sve je ravno, radpustili su azil

Jedini mogu gore na tavan kad sredim ovo, sestra I mama su na sedativima, ne znam ni šta s njima

sve najbolje IL. poljubi je u moje ime

Edited by djordje geprat
Posted

meni je mučno šta se dešava životinjama. video sam onaj klip sa spašavanjem psa, sliku čoveka sa lanetom, ovu kuju kako spašava malce. i ono o momku koji čuva pse. nekako, na ove životinje koje bi pre ili kasnije završile u tanjiru gledam drukčije.

sa goldi bi otišao negde visoko i čučao dok ne prođe.

EDIT: sad naiđoh na ovo:

sve najbolje IL. poljubi je u moje ime

Posted

I ovo mi je izaslo na FB-u..pomoc i na ovaj nacin je svakako neophodna

Ljudi, delite ovo ako znate neke psihologe. Na Fakultetu za medije i komunikacije organizovana je akcija psihologa da se oformi tim da pruzi prvu pomoc. Timom ce koordinisati Jelena i Ana Vlajkovic (svi psiholozi znaju o kome se radi).

Ja kacim status Ane Vlajkovic... Samo delite.

Drage koleginice i kolege, terapeuti i studenti - buduci volonteri, 
dobili smo odobrenje od Staba. Sutra zakazujem sastanak na FMK U 12 CASOVA, Karadjordjeva 65, Departman za psihologiju, 4 sprat...

I idemo na teren. Hvala vam sto ste se javili u velikom broju! Sjajni ste!

Veceras cemo imati informacije iz svih centara za prihvat, i kada nas ocekuju na terenu (zbog trenutne situacije na terenu ne znamo koliko ce do sutra biti centara i koliko evakuisanih)...

Molim vas da pripremite i ponesete sa sobom:
- flasicu sa vodom (ako dobijemo info da idemo odmah u centre)
- nesto slatko, ako vam u nekom trenutku padne secer
- nekoliko paketa papirnih maramica

Takodje vas molim da se obucete skromno i pristojno, devojke bez mnogo sminke i u udobnoj obuci (ako moram da naglasim, bez stikli), farmerke su OK, duksevi i sl. Nakit ostavite kod kuce, kao i sve sto je "firmirano"... Zao mi je sto to na ovaj nacin moram da objavim, ali do veceras necu znati raspored i kada nas ocekuju... To bih vam rekla kao prvo pravilo pruzanja Psiholoske prve pomoci...

Molim vas sve da pratite moj status, veceras se svi dobro naspavajmo, sledecih nekolko meseci cemo imati... pa puno radnih sati...

Hvala svima koji su se ukljucili: nasim studentima i diplomcima sa FMK, studentima sa FF iz Beograda, studentima sa FF iz Novog Sada, kao i svim terapeutima!

Posted

pogledaj holandiju. kapija pred roterdamom je koštala 1 milijardu, još nije bilo potrebe da se zatvori, servis redovan. o poljani sam napisao. rekoše, bila i u banatu. ovde je deo nesreće na divljoj gradnji, urbanističkom haosu, neodržavanju. to ne košta ništa.

Holandija je naučila lekciju 53. i 1958. Koštalo je cca 3000 žrtava.

Posted
Данас смо сведоци трагичне грешке у процени бившег војног врха, јер је Обреновац до 2007. године имао инжењеријску бригаду Војске Србије, опремљену тешком механизацијом за израду насипа, амфибијским возилима и понтонима. Неко је проценио да та јединица више није потребна и угасио ју је. Ево нам сада цене те "уштеде" и "рационализације", испостављене у људским животима и огромној материјалној штети. Нисам толико наиван да бих се могао надати да неко од њих данас буде позван на одговорност због жртава и почињене штете, зато што се у овој земљи мало шта памти дуже од три дана.

(Odgovornost, 17. maj 2014 12:25)

komentar sa B92. Smislen.

A gde je ona silna mehanizacija koja je radila po 25h dnevno u Kolubari ?

Posted (edited)

na papiru

edit: fakturi

Edited by rođeni
Posted

jbt, šta bi bilo da nije radioamatera 

Posted

Vlada Republike Hrvatske održala je danas, 17. svibnja 2014., telefonsku sjednicu na kojoj je, na temelju članka 12. Zakona o sudjelovanju pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske, policije, civilne zaštite te državnih službenika i namještenika u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu (Narodne novine, br. 33/2002, 92/2010 i 73/2013), donijela Odluku o upućivanju pripadnika vatrogasnih postrojbi i postrojbi civilne zaštite Republike Hrvatske u misiju pružanja žurne pomoći poplavama pogođenim područjima Republike Srbije.

Posted

nekako, na ove životinje koje bi pre ili kasnije završile u tanjiru gledam drukčije.

ja ne. ljudi su sad najvažniji, ali dodatno mi je žao podavljene stoke kad pomislim da će se uglavnom za njima žaliti kao za izgubljenom imovinom, za razliku od dobro paženih kućnih ljubimaca.
Posted

stric bio na cerskom obodnom kanalu, kaže da je "voda znatno opala". 

jedan oficir iz kriznog štaba kaže da se udarni talas očekuje oko 8-9, da ne očekuju da će morati da evakuišu deo stanovništva ali da su spremni i za to. btw, urbana zona šapca je obično par stotina metara udaljena od same reke, između zgrada i vode su ex deponija, zapuštene livade sa prugama i gradska plaža i napuštena kasarna.

Posted

U Sapcu preventivno iskljucen gas.

Posted

Goldi zbrinut sava stoji

Poz

Izlilo se u hrvatskoj

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

super. mislio sam da je goldi žensko :thumbsup: