badenac Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Ko je u blizini i moze da pomogne neka dodje u Sestu beogradsku.Dobro su organizovali punkt. Hrana za bebe,vlazne maramice,WC papir,carape,donji ves,sve je to pozeljno za doneti.
Anonymous Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 inace, ne znam gde sam video ili cuo, da je sinoc policija na pozive njihovom kol centru odgovarala da se ne moze uci u sabac privatno, sto nije bilo tacno. mogao je ici ko god hoce, gde god hoce. Meni je žena tako rekla, tj. rekla je da se ne sme ići samostalno, naravno policija svakako neće sprečavati ulazak u Šabac.
Skyhighatrist Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Prazne Barič da se može lakše evakuisati Šabac? Ne znam, pitam, jel' ima to smisla? Ma jok, niđe veze... Ma ne, put za Obrenovac iz Beograda ide preko Umke i Bariča. Da, i kao što reko', jedan deo puta izmešu Bariča i Dubokog se redovno plavi, ali onda saobraćaj ode malo okolo-naokolo ali radi, nisi otišao na posao u Bg i ostao tamo nedelju dana zato što je narasla Sava... Pada mi na pamet jedino neko massive klizište, ali za to bi valjda bilo nekih upozoravajućih znakova... Ništa ne kapiram...
DarkAttraktor Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 evo neka zena na pinku, kaze muz je ostao nije hteo da ode... novinarka: a sto? pa sta ja znam, nije hteo, eto tako, valjda ceka da se voda povuce, mozda je negde izaso, sta ja znam... folklorni nihilizam.
badenac Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Dopuna informacija u vezi Seste. Akcija je zavrsena za danas.Nova je u ponedeljak.
Frile Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) ne lupetaj, to sto Vucic nije rekao, ne znaci da se nije desilo... '65 su novosadjani naucili sta je Dunav. zato i imamo najbolji nasip na celom toku reke. sigurno je da se tako nesto ne moze praviti u svim manjim sredinama i oko manjih reka i potoka iz kojih je prvobitno krenuo kurslus, ali za to postoje nadlezne sluzbe i drugacije resavanje situacije. mi smo poceli da razmisljamo sta ce biti u Sabcu tek nakon sto je Obrenovac otisao u tri lepe picke materine, iz manjih sredina niko nije preventivno sklonjen(za Krupanj sam cuo poslednji podatak da je preko 200 kuca sravnjeno sa zemljom, da su dva dana ljudi bez struje i vode i broj nestalih je trenutno trocifren...). ne mozes ti protiv prirode, to je svima jasno, ali nije cela Srbija pod vodom, pa da se ljudi nisu imali gde skloniti. nego to ne donosi politicke poene i veliki vodja ne moze da se dere tisina na sednici vlade dok panika ne prestigne tacku uzasa... Friče, priča se o dve različite stvari. Ovo je (verovatno) stogodišnji maksimum voda, zna se da je teoretski moguć i da se dešava, ali se ne gradi da bi se odbranilo od njega. Jednostavno se ne radi, preskupo je, kao što Anonymous reče. Sve i da su nasipi bolji i kanali čistiji (a treba da budu zbog manjih, češćih poplava) u ovom slučaju ne bi bilo od velike pomoći. Druga stvar je što se bar par dana pred kišu znalo da će pasti ogromna voda za par dana, a nije ništa urađeno za tih par dana, a moglo je. Nisu pripremljeni gumenjaci nego se sada žickaju, nije upozoreno stanovništvo u područjima koja su ionako podložna plavljenju. Obaška što je služba civilne zaštite svake godine sve slabija. Na primer, radiomateri koji su sa svojim znanjem i resursima ključni za komunikaciju u ovim uslovima, uopšte nisu u sistemu civilne zaštite (nekada su bili), sve ovo što se radi je na mišiće. I molim te, nemoj porediti sa Novim Sadom 1965, u ovom slučaju se radi o slivu Save. Edited May 17, 2014 by Frile
Aće Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Friče, priča se o dve različite stvari. Ovo je (verovatno) stogodišnji maksimum voda, zna se da je teoretski moguć i da se dešava, ali se ne gradi da bi se odbranilo od njega. Jednostavno se ne radi, preskupo je, kao što Anonymous reče. Sve i da su nasipi bolji i kanali čistiji (a treba da budu zbog manjih, češćih poplava) u ovom slučaju ne bi bilo od velike pomoći. Druga stvar je što se bar par dana pred kišu znalo da će pasti ogromna voda za par dana, a nije ništa urađeno za tih par dana, a moglo je. Nisu pripremljeni gumenjaci nego se sada žickaju, nije upozoreno stanovništvo u područjima koja su ionako podložna plavljenju. Obaška što je služba civilne zaštite svake godine sve slabija. Na primer, radiomateri koji su sa svojim znanjem i resursima ključni za komunikaciju u ovim uslovima, uopšte nisu u sistemu civilne zaštite (nekada su bili), sve ovo što se radi je na mišiće. I molim te, nemoj porediti sa Novim Sadom 1965, u ovom slučaju se radi o slivu Save. upozoreni jesu dan dva pre sranja, npr u obrenovcu, ali posto je upozorenje bilo preneto, a i nesto u vezi sa njim sprovedeno kao mlohava pisa, tako je i prihvaceno, "plavilo je ovde i pre, mos misliti" sto bi reko jedini preziveli od variole: ako se samo posumnja, zaredja se redom pa se vakcinise. Edited May 17, 2014 by Aće
April Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Druga stvar je što se bar par dana pred kišu znalo da će pasti ogromna voda za par dana, a nije ništa urađeno za tih par dana, a moglo je. Nisu pripremljeni gumenjaci nego se sada žickaju, nije upozoreno stanovništvo u područjima koja su ionako podložna plavljenju. Obaška što je služba civilne zaštite svake godine sve slabija. Na primer, radiomateri koji su sa svojim znanjem i resursima ključni za komunikaciju u ovim uslovima, uopšte nisu u sistemu civilne zaštite (nekada su bili), sve ovo što se radi je na mišiće. I molim te, nemoj porediti sa Novim Sadom 1965, u ovom slučaju se radi o slivu Save. Tačno tako.
Frile Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 upozoreni jesu dan dva pre sranja, npr u obrenovcu, ali posto je upozorenje bilo preneto, a i nesto u vezi sa njim sprovedeno kao mlohava pisa, tako je i prihvaceno, "plavilo je ovde i pre, mos misliti" sto bi reko jedini preziveli od variole: ako se samo posumnja, zaredja se redom pa se vakcinise. Jesi li siguran? Radim u kancelariji sa ljudima što žive u Obrenovc i oko Obrenovca.
steins Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 koji je bre bolid rešio da gradi hemisjku industriju na plavnom terenu, izmedju meandara reke????
elementary Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Pozdrav svima, vidim malopre bilo reči o Timoku na temi , nema sada problema oko Zaječara. Bilo je ipak manje padavina a i malo je bolje organizovano nego ranije. Опасност је, за сада, прошла 17.05.2014. 11:43 | 0 Водостаји оба Тимока у Зајечару од ноћас су мањи за око пола метра, тако да је опасност од поплава за сада прошла, изјавио је координатор Штаба за ванредне ситуације и члан Градског већа Милко Тодоровић. У 11 сати ниво Црног Тимока био је 370 цм, док је Бели Тимок опао на 210 цм. Штаб помно прати ситуацију на терену, као и узводно према Бољевцу и Књажевцу. На Старој планини још има снега. Вода из Грлишке акумулације, по одобрењу команданта Штаба, градоначелника Велимира Огњеновића, контролисано се испушта. Rusi su još ranije poslali mini gumene brane i preventivno je ispuštana voda u akumulaciji Grliško jezero . Jedino je problem sa pijaćom vodom sa česama Анализама је утврђено да је pH вредност увећана на следећим чесмама: код „Говеђе пијаце“, на углу "Хајдук Вељкове" и улице "Ивана Милутиновића", артеска чесма код „Воћара“, артеска чесма код „Јединства" у улици "Чупићевој" и артеска чесма на Железничкој станици Edited May 17, 2014 by elementary
Aće Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 ljudi koje sam pomenuo malopre u postu sa dzipovima su takve informacije dobili od spasilaca na terenu, jednostavno nije im na pravi nacin predocena potencijalna pretnja, a nije svima ni preneto.
steins Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 dajte neke cifre o vodostajima - sajt našeg zavoda nije za krasni.....
Shaq Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) folklorni nihilizam. a pre toga rekla da je voda vec bila pola metra u toj prostoriji odakle su ih izvlacili, i onda ne znas dal je crnje to sto covek i pored toga nece da napusti stan, ili sto nakon toga zena kaze, mozda je negde izasao.. Edited May 17, 2014 by Shaq
Sir Oliver Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Imal vesti o gariju V. Iliću? PV je toliko dumao koga da stavi na tako važnu funkciju. Brinem se.
Recommended Posts