Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

opet sam se čuo sa kolegom iz Obrenovca - kaže da je mnogo loše......:(

Posted

sta je sa drenovcem i onom pricom da ce pustiti vodu? to znaci da ode desetak sela?

Pojma nemam, ne bih da se frljam ali ja mislim da su sela u Sremu i Macvi najebali totalno.

Posted

sad sam čuo za Krupanj da za ovih nekoliko dana je u bolnici radila jedna doktorka i jedna sestra, organi™ nisu uspeli ni da dopreme još nekog lekara.

Posted (edited)

hidrolog na RTSu je rekao da će nekog smanjenja biti zbog otpuštanja vode na Djerdapu.

ma u Krupanj su tek jutros ušli prvi put od početka. Slepci.

Edited by steins
Posted (edited)

Dikovic je rekao da je obrana dignuta na 730

pa da, al ne mozes da racunas da ce nasip do svih 730cm izdrzati, vec uvek racunas da kazem bar 50cm manje...

Mislim da je posle bombardovanja najveća nesreća koja nas je zadesila.

Ne znam ni šta da mislim...

ja se bojim da ce ova biti daleko veca i od bombardovanja...

Edited by Shaq
Posted

opet sam se čuo sa kolegom iz Obrenovca - kaže da je mnogo loše...... :(

+1. jako mnogo ljudi je na višim spratovima, pa ako dođe još vode ili te zgrade počnu da popuštaju ...

Posted

Dzakovi ne mogu da se potrebuju hitnim apelom na okolne zemlje, Ruse, EU, koga god?

Nekako imam utisak da smo potpuno autisticni prema ostatku sveta, ok, i oni pizde ne pominju, ali jesmo li mi poslali apele za pomoc, da nam dopreme nekoliko aviona ovoga ili onoga?

Posted

Mislim da je posle bombardovanja najveća nesreća koja nas je zadesila.

Ne znam ni šta da mislim...

Pazi, ok, prirodna nepogoda i sve to..ali neorganizovanost, širenje panike i defetizma

"sa vrha", omalovažavanje najbližih saradnika i treniranja strogoće prema onima koji ipak nešto pokušavaju, predlažu..koji  "ga" s pravom kritikuju u smislu ukazivanja na propuste, greške, nudjenja predloga, političarenje,..itd, vrlo dobro znam šta da mislim.

Posted

U Sapcu smenjena direktorka Doma Zdravlja, u sustini sinoc se desio puc.

Molim te pisi detalje sa lica mesta. moze i na drugom topiku jer ovo nije direktno vezano za poplavu nego za politiku. 

Posted (edited)

Dzakovi ne mogu da se potrebuju hitnim apelom na okolne zemlje, Ruse, EU, koga god?

Nekako imam utisak da smo potpuno autisticni prema ostatku sveta, ok, i oni pizde ne pominju, ali jesmo li mi poslali apele za pomoc, da nam dopreme nekoliko aviona ovoga ili onoga?

ja bih rekao da se ne zna ko to treba da uradi. nema organizacije, ne zna se ko će i šta uraditi. sigurno ima tih džakova u makedoniji, cg, grčkoj, ali mi nemamo nikakvu strategiju, najbitniji ljudi se bave nošenjem flašice vode, umesto da se bave organizacijom miliona tona vode.

nema ko to da organizuje.

Edited by Lezilebovich
Posted

ovo je i meni neobicno, dzakovi djeluju kao roba koja se lako transportuje. ne znam doduse, nagadjam.

kad govorimo o pomoci, mozda je problem i u procedurama koje znaju da se otegnu.

Posted

Meni se drugar vratio iz Obrenovca, gde je bio sa Crvenim krstom. Ne bih da širim ovde defetizam i paniku, verujem da je ovaj forum bolji izvor informacija nego njegova mala slika.

Celu noć je išao u gumenjacima, vojska je u lošem stanju, kamioni su prastari i zarđali. Štab im je bio jedno vozilo. Tokom noći bio je haos, i vojska je dezorganizovana, ujutru kad se razdanilo je počela bolja organizacija. On je bio sa Crvenim krstom, pored njega žandarmerija i Niška vojska.

Situacija je apokaliptična, video je mrtve žene na nosilima. Ljut je na vlast i TV koja paniči, voditelji oklembesili glave i liju krokodilske suze.

Posted

ovo da "nema džakova" je besmislica. ima džakova ali je potreban logistički napor da se oni distribuiraju, a to je izgleda preveliki zalogaj za državu. ne možeš da potrpaš džakove u autobuse i ostaviš ih da se sami snalaze.