Sir Oliver Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Sremska Mitrovica u 9h: 848 cm Slavonski Brod u 9h: 905 cm Drz'se SM! Ješić je nešto tvitovao da je maximum odbrane do 850?
Vapad Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 @mustang: eeehm...TENT? btw, ako može treba braniti i ljude i imovinu, računam, nekako, da je lakše obnoviti jednu veliku fabriku nego hiljadu malih porodičnih firmi. Hidrometeorološki zavod da je sam izašao pre nedelju dana i rekao potop isti taj AV bi hi poklopio.
Dagmar Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 nasip im je dobar, evo i slike. odnosno može i viši, ali to već zahteva duplo više vreća. a vremena nema. nije mi jasno kako Diković kaže da je Šabac odbranjen ako Sava u HR i dalje raste? Prilično smela izjava. I meni tako deluje.
kapetanm Posted May 17, 2014 Author Posted May 17, 2014 (edited) Реално, ми овде на форуму се у хидрологију, метеорологију и планирање разумемо ко Марица. Гледао сам једну грађанку из Обреновца-рече да су их обавестили претходног дана али да су мислили да ће бити као ранијих година. едит: ја нисам схватио Диковића да је саопштио да је проблем у Шапцу трајно решен него да спремно очекују талас према вестима из Босне Edited May 17, 2014 by kapetanm
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 jeste smela izjava. al za razliku od SM, nema nikakvih informacija iz Šapca koliko su visoki nasipi i slične tehnikalije. Interesantno je da imamo 2 grada u istim govnima, samo što je u jednom medijski cirkus a u drugom ćute i rade. nemoj da mi braniš Vladu ko boga te molim. Nigde nisam napisao da je najgore zbog toga što je Vlada intervenisala ali je ta intervencija nevidjeno glupava, praćena ogavnim medijskim cirkusom i imbecilnim potezima. O tome šta je moglo da se ordadi da se sve ovo ublaži neću ni da počinjem. Ma ne branim nikoga... Ajd neću da idem u tom pravcu.
kim_philby Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 mozda u lakom zaboravu obrenovca ima i nesto ne tako vidljivog, strukturalnog, rasizma. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Shaq Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 nasip im je dobar, evo i slike. odnosno može i viši, ali to već zahteva duplo više vreća. a vremena nema. nije mi jasno kako Diković kaže da je Šabac odbranjen ako Sava u HR i dalje raste? Prilično smela izjava. +1, pogotovo sto su sinoc najavljivali da je moguce da danas naraste cak i za 1m ako ne i vise.. a na rts-u opusteno pici zikina sarenica
April Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Ako se iko pita zašto je pokrenut puč u Šapcu, neka samo prati tok novca. Kad se sva ova voda povuče, prelazi se na raščišćavanje terena, saniranje poljoprivrednog zemljišta, izgradnja infrastrukture i novih domova. U lokalni budžet će se sliti ogromne pare, a onaj ko drži šapu na njima može dobro da se omasti i da utiče na prioritete tokom ulaganja. Takvo zlo koje se sprema je milion puta gore od svih ovih jajara što prodaju hleb, vodu i gumene čizme po duplo većim cenama. Hint: poplave u Banatu, zemljotresi u Mionici i Kraljevu. +1000 Očekujem da 1 Nebojša Čović pronađe svoje mesto u samom vrhu Fonda za šaniranje posledica poplava
Malvo Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 nadam se da ovo zatišje o broju mrtvih ne znači da je odnekud doneta odluka da se o tome ne govori dok se osvaja gradska vlast gori hilandar. ali sve se nešto bojim da se veliki broj ljudi utopio u krupnju i obrenovcu.
kapetanm Posted May 17, 2014 Author Posted May 17, 2014 (edited) ЗАр није био пичвајз синоћ у општини Шабац који је трајао сатима јер тај, претходни штаб није умео да организује људе? Бар је то још синоћ било познато. Edited May 17, 2014 by kapetanm
frit Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 urediš korito za malu vodu napraviš nasipe za veću isplaniraš šta će se potopiti za ekstremne slučajeve i to bude zemljište sa nekim nižim sadržajima iskombinuješ to sa zadnjih 25 godina, planskom gradnjom i raspoloživim sredstvima i eto
Kampokei Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Heh, kako bi lepo bilo umati recimo Utisak Nedelje o Vucicevom hendlovanju poplava, ali bez njega kao gosta. Na tviteru ubi dijaspora sa svojim "prayforserbia" porukama.
Filipenko Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 nadam se da ovo zatišje o broju mrtvih ne znači da je odnekud doneta odluka da se o tome ne govori dok se osvaja gradska vlast gori hilandar. ali sve se nešto bojim da se veliki broj ljudi utopio u krupnju i obrenovcu. Pa rekao je Vučić da se više neće obaveštavati o broju poginulih dok ne obezbede konkretne i preciznije brojke.
Skyhighatrist Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) da li se ista moglo preventivno odraditi za obrenovac? jesu li postojale indikativne informacije dovoljno prije poplave? Гледао сам једну грађанку из Обреновца-рече да су их обавестили претходног дана али да су мислили да ће бити као ранијих година. Pa eto, to. Plavila je Kolubara i ranijih godina, cak prilicno redovno, ali nikad se nije slila ovolika voda... Ne znam da li imate predstavu kolika povrsina je pod vodom, ne samo Obrenovac, nego i okolna sela... To Veliko Polje gde je brana prvo p®opustila je jedno 10 km od grada, a sad je sve ogromno jezero... Neverovatna kolicina vode... I sad ima ljudi koji nece da napuste grad, kao, daj ti meni vode i hrane, sedecu ja na potkrovlju, kul je... nadam se da ovo zatišje o broju mrtvih ne znači da je odnekud doneta odluka da se o tome ne govori dok se osvaja gradska vlast gori hilandar. ali sve se nešto bojim da se veliki broj ljudi utopio u krupnju i obrenovcu. Isto. Edited May 17, 2014 by Skyhighatrist
John Coltrane Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Dobro jutro iz "odbranjenog Sapca"-sinoc skidose i dir. Bolnice. Mislim da ljudi i dalje ne shvataju da nam je nakvisi vodostaj tel u utorak, bojim se da ne bude kao u prici sa pastirom koji je lazno vikao vuk,vuk, pa ga ovaj pojeo. Inace sinoc oko 9 sam morao do Bolnice da devojkinoj baki odnesemo potrebstine, upali smo preko veze obzirom da je noc i nije vreme poseta, a bolnicare koje smo sretali su bukvalno drhtali ko prut i samo bezali od nas u fazonu "pitajte nekog drugog"- da bi na kraju nela zena urlala kao azdaja na sve, cenim da su nju i skinuli posle. Sent from my iPhone using Tapatalk
Recommended Posts