Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Meni se uopšte ne sviđa ovo Vučićevo mesijanstvo i novo stvaranje kulta vođe. Kao najveći kreteni po stoti put se saplićemo o idolopoklonički kamen Vođe. Uvek smo najebavali posle takvih sočinjenija.

Ko moze da se primi na to, zasluzuje samo i iskljucivo da najebe. Jedino sto ce povuci mnoge druge ljude sa sobom, ni krive ni duzne.

Posted

^Aha. Eno i Palma sam sprečio da Jagodina bude poplavljena.

Da je bio u Obrenovcu, ništa ne bi bilo.

Mislim, jebe mi se za društvo iz Nemanjine ali ako može malo realnosti.

pa nije sam. nisu ni ovi sami, ali organizacija je najvećim delom na lokalnom nivou.

UzickaRepublika @gjesic 16m

Pre 30min odrzan Krizni stab opstine Sr Mitrovica. Doneta je odluka da se na koti 857cm pocne sa evakuacijom dela naselja u blizini reke!

trenutno je 850.

to je to. obzirom da Sava u HR još uvek rate, ode sve u kurac.

polako bre. zna se da se neki delovi prosto ne mogu braniti.

al me zanima, što još ne podižu nasipe?

Posted

ovo sa panicnom kupovinom vode po bgdu i nije tako lose.

sad treba stoku ubediti da je voda iz cesme ok, a da flasiranu odnesu centrima za prikupljanje pomoci.

Posted

Ko moze da se primi na to, zasluzuje samo i iskljucivo da najebe. Jedino sto ce povuci mnoge druge ljude sa sobom, ni krive ni duzne.

Primilo se par ljudi iz mog bliskog okruzenja, inace uglavnom kulturan i skolovan svet. Poprimili su onaj isti sapatnicki ton i retoriku, naravno i izraz lica. Malo se plasim...

Posted

Zavisi od rasta, dostupnih džakova, ljudi, mehanizacije, ako ne mogu da stignu na prvoj džaba i da počinju, bolje drugu liniju odbrane napraviti

Posted

ovo sa panicnom kupovinom vode po bgdu i nije tako lose.

sad treba stoku ubediti da je voda iz cesme ok, a da flasiranu odnesu centrima za prikupljanje pomoci.

:D

Posted

Evo Me na keju, raste, potopilio brione

Bežim, zivim na 200 m od save, ko I mama, idem s njom nešto raditi

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Posted

nasip im je dobar, evo i slike. odnosno može i viši, ali to već zahteva duplo više vreća. a vremena nema.

nije mi jasno kako Diković kaže da je Šabac odbranjen ako Sava u HR i dalje raste? Prilično smela izjava.

Bn0fM6aIMAE2N-6.jpg

Posted

Meni je dosta da pogledam generala Dikovića koji ne paniči i Vučića koji se dernja na kolege bespotrebno.  Svako ko je imao iskustva sa hendlovanjem kritičnih situacija zna da je prvi pristup ispravan a drugi štetan. Koliko čujem Diković je noćas bio zadužen za Šabac. Panika i samoreklamerstvo su opasne rabote u ovakvim situacijama. Vučić ne radi dobro posao.

+1

Daje nadu ova činjenica, da makar negde u funkcionisanju države postoji granica kada profesija bude iznad politike.

Posted

pa nije sam. nisu ni ovi sami, ali organizacija je najvećim delom na lokalnom nivou.

Pa to, dobar lokal, manje vode i uspeli su, bez velikog angažovanja države.

Tamo gde je najgore (zbog vode, zarobljenih ljudi, lošeg lokala) država je najviše angažovana.

I sada se zaključuje da tamo gde je država intervenisala je najgore zbog toga. Jbmga meni to naopako.

Posted

makar negde u funkcionisanju države postoji granica kada profesija bude iznad politike.

Malo nas jebe sto je to samo kad se sruci neka katastrofa, ne pre toga...

Posted

da li se ista moglo preventivno odraditi za obrenovac? jesu li postojale indikativne informacije dovoljno prije poplave?

Posted

ovako sa strane gledano, razlog zasto se sabac spasava je zbog industrije....a sta Obrenovac ima osim ljudi? Zalosno je sve ovo posmatrati i znati da se nista ne menja, osim igraca, a narod gubi. Serem se u meteroloski savez, u nesposobnu vlast sa premijerom koji se ponasa kao da ima PMS. Da napomenem da euro i dalje raste.

Posted

nasip im je dobar, evo i slike. odnosno može i viši, ali to već zahteva duplo više vreća. a vremena nema.

nije mi jasno kako Diković kaže da je Šabac odbranjen ako Sava u HR i dalje raste? Prilično smela izjava.

Bn0fM6aIMAE2N-6.jpg

jeste smela izjava. al za razliku od SM, nema nikakvih informacija iz Šapca koliko su visoki nasipi i slične tehnikalije. Interesantno je da imamo 2 grada u istim govnima, samo što je u jednom medijski cirkus a u drugom ćute i rade.

Pa to, dobar lokal, manje vode i uspeli su, bez velikog angažovanja države.

Tamo gde je najgore (zbog vode, zarobljenih ljudi, lošeg lokala) država je najviše angažovana.

I sada se zaključuje da tamo gde je država intervenisala je najgore zbog toga. Jbmga meni to naopako.

nemoj  da mi braniš Vladu ko boga te molim. Nigde nisam napisao da je najgore zbog toga što je Vlada intervenisala ali je ta intervencija nevidjeno glupava, praćena ogavnim medijskim cirkusom i imbecilnim potezima. O tome šta je moglo da se ordadi da se sve ovo ublaži neću ni da počinjem.

Posted

inače radioamateri

nekad sam bio u fjk novi beograd

povremeno se javlja sad na avali1

vodili su mrežu 99

ovi momci su odlični

tako je

Inače, ne znam da li je neko još sinoć, negde u Dnevniku ( u 17h na RT Vojvodine ?) slušao Vulina (..znam, znam..) kada je rakao: " ..ovo je gotovo, problem je šta dalje.."

Ya know what I mean.

A da je "onaj" malo šano-dušo - jeste. Nema sumnje.