Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Svaka čast dobrovoljcima, završili su veliki posao ali paničenje premijera i obraćanje javnosti nije srazmerno količini dostupnih informacija koje je on posedovao juče. Nije ovo predizborna kampanja pa da se ova katastrofa iskorišćava za podizanje rejtinga. Osnovni problem je što se kasnilo i loše organizovalo prethodnih dana pa se sada to ''nadoknađuje'' nepotrebnom panikom i vikom.

pa cekaj, stani(again), ko je mogao da predvidi da ce u obrenovcu voda u gradu da za sat vremena skoci za 2,3 metra?

jel to trebalo cekati i da se desi u sapcu ili bilo kom drugom gradu? situacija je odavno izmakla kontroli, kanalizacije u srbiji su i onako ocajne, a tek se ocekuje da voda iz bosne nadodje™..

stvarno ne kapiram razmisljanja pojedinaca.. bar sacekjate da se ovo sranje zavrsi, pa onda pljujte, i pravite se pametni kako ste znali da sava konkretno kod sapca, svakako ne bi narasla preko 630, tj da nije bilo potrebe za ikakvim dzakovima i panikom, posto je sve pod kontrolom™....

Posted

Ubi ga mamurluk, trebalo je covek malo da prilegne.

Velimir Ilic: Voda nije za pice.

Posted (edited)

pa cekaj, stani(again), ko je mogao da predvidi da ce u obrenovcu voda u gradu da za sat vremena skoci za 2,3 metra?

jel to trebalo cekati i da se desi u sapcu ili bilo kom drugom gradu? situacija je odavno izmakla kontroli, kanalizacije u srbiji su i onako ocajne, a tek se ocekuje da voda iz bosne nadodje™..

stvarno ne kapiram razmisljanja pojedinaca.. bar sacekjate da se ovo sranje zavrsi, pa onda pljujte, i pravite se pametni kako ste znali da sava konkretno kod sapca, svakako ne bi narasla preko 630, tj da nije bilo potrebe za ikakvim dzakovima i panikom, posto je sve pod kontrolom™....

Meni je dosta da pogledam generala Dikovića koji ne paniči i Vučića koji se dernja na kolege bespotrebno.  Svako ko je imao iskustva sa hendlovanjem kritičnih situacija zna da je prvi pristup ispravan a drugi štetan. Koliko čujem Diković je noćas bio zadužen za Šabac. Panika i samoreklamerstvo su opasne rabote u ovakvim situacijama. Vučić ne radi dobro posao.

Edited by slow
Posted

Situacija je pod kontrolom, uspeli smo noćas da Šabac obezbedimo od eventualnog izlivanja Save, rekaonačelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

"Kako smo počeli nisam bio optimista, bilo je tu dosta problema, posle se situacija popravila, sve je došlo na svoje mesto".

"Angažovano je više od 6.000 gradjana i pripadnika MUP-a i Vojske Srbije, koji su zaista mukotrpno radili i sa zadovoljsvom mogu da konstatujem da smo ga spasili", konstatovao je Diković u izjavi za RTS.

Nasip se i dalje podiže, a general se zahvalio svim gradjanima Srbije koji su izrazili želju da noćas učestvuju u njegovoj odbrani, dodajući da više nema potrebe da se javljaju. Prema njegovim rečima, više nema straha od plavljenja okolnih sela, jer je trenutni nivo Save 631 santimetar, a bedemi su izgradjeni, kada je nivo je bio na 730 santimetara, što znači da bezbednost neće biti ugrožena. Vlada Srbije zahvalila svim građanima koji pokazuju visok stepen solidarnosti i humanosti uključujući se u odbranu od poplava.

PobediJo!!! :s_c:

Posted

u Svilajincu se voda povlači polako.

nisu imali gotovo nikakvu pomoć. Nešto iz Kraguejvca je otišlo ali iskreno nemam pojma koliko i šta. Sami su se organizovali......

bitno je da one budale orgijaju po televiziji......

Kako vidim Svilajnac je prepusten sam sebi. Vise ga nesto i ne pominju na tv-u. Bila neka reportazica bez konkretnih informacija. Ja tek malopre uspela da se cujem sa nekim prijateljima. Bez struje su i telefona, pa sve manje njih ima mogucnosti da se javi. Cini im se da se povlaci Resava, mada je u gradu bas puno vodurine. Malo zaziru od Morave, ali se nadaju najboljem. Problem je sto je puno ljudi zarobljeno po kucama bez vode i hrane, a nemaju nacina da se jave i traze pomoc. Lokalne pekare dele hlebove, u opstini dele vodu i namirnice, ali je puno ljudi koji nemaju nacina da do toga dodju. Neka okolna sela su takodje odsecena, ali ljudi sede u kucama, mese  hleb (u selima uglavnom imaju struje) i cekaju da kriza prodje.

Uspeli su malo da cuju o desavanjima preko nekog tranzistora i kazu da je mozda i bolje sto im je drzava okrenula ledja, s obzirom na ovakvo ponasanje...

Ja sam u Bg-u i jos juce je bila otimacina za vodu. Mali danas apeluje, bolje reci preti, da narod ne dize paniku. Jbt, obrati se svom vodji!!! Sto bih volela da neko odgovara za ovo!

Posted

Kako vidim Svilajnac je prepusten sam sebi. Vise ga nesto i ne pominju na tv-u. Bila neka reportazica bez konkretnih informacija. Ja tek malopre uspela da se cujem sa nekim prijateljima. Bez struje su i telefona, pa sve manje njih ima mogucnosti da se javi. Cini im se da se povlaci Resava, mada je u gradu bas puno vodurine. Malo zaziru od Morave, ali se nadaju najboljem. Problem je sto je puno ljudi zarobljeno po kucama bez vode i hrane, a nemaju nacina da se jave i traze pomoc. Lokalne pekare dele hlebove, u opstini dele vodu i namirnice, ali je puno ljudi koji nemaju nacina da do toga dodju. Neka okolna sela su takodje odsecena, ali ljudi sede u kucama, mese  hleb (u selima uglavnom imaju struje) i cekaju da kriza prodje.

Uspeli su malo da cuju o desavanjima preko nekog tranzistora i kazu da je mozda i bolje sto im je drzava okrenula ledja, s obzirom na ovakvo ponasanje...

Ja sam u Bg-u i jos juce je bila otimacina za vodu. Mali danas apeluje, bolje reci preti, da narod ne dize paniku. Jbt, obrati se svom vodji!!! Sto bih volela da neko odgovara za ovo!

plus jean.

mi se odavde juče organizovali da krenemo u Sviljanac - zvao sam drugara iz Kriznog Štaba u KGu, kaže zvaćemo ako treba, bolje nemojte na svoju ruku. Poslali smo sve što možemo i još ćemo slati.

Ispada da su se SM i Svilajnac sami organizovali i odbranili - u pravu si možda je i bolje što joj nesposobni imbecili iz Nemanjine nisu "pomagali".

Posted

o, hvala bogu, treba i o ovome izvestavati, ne samo o ljudima koji su digli cene tri puta.

citam ovo o otimacini za flasiranu vodu u BG i uopste ne razumem - zasto ljudi u podrucjima gde je voda sa cesme ispravna bacaju pare na zalihe kupovne flasrane vode??? wtf? sipas vodu sa cesme u galone i to ti je emergency supply. kod nas ne postoji ama bas nikakva edukacija kad je u pitanju priprema i postupanje u ovakvim situacijama. :(

Posted (edited)

^Aha. Eno i Palma sam sprečio da Jagodina bude poplavljena.

Da je bio u Obrenovcu, ništa ne bi bilo.

Mislim, jebe mi se za društvo iz Nemanjine ali ako može malo realnosti.

Edited by wall
Posted

Meni je dosta da pogledam generala Dikovića koji ne paniči i Vučića koji se dernja na kolege bespotrebno.  Svako ko je imao iskustva sa hendlovanjem kritičnih situacija zna da je prvi pristup ispravan a drugi štetan. Koliko čujem Diković je noćas bio zadužen za Šabac. Panika i samoreklamerstvo su opasne rabote u ovakvim situacijama. Vučić ne radi dobro posao.

nit sam vucicev advokat nit mi je namera da ga branim..

al vucicevo izlaganje je bilo odma nakon povratka iz obrenovca(ko zna sta je sve video na terenu), sa verovatno dobijenim izvestajima da slicno moze da se desi u sapcu.. zato je majku mu i angazovan dikovic kako bi preko noci resio tu situaciju, a nakon odradjenog posla, i posto je mu je pre svega priroda posla takva kakva jeste, dao je mirnu i odmerenu izjavu.. videcemo kakvim tonom™ ce vucic danas da prica...

Posted

nit sam vucicev advokat nit mi je namera da ga branim..

ali to ipak radis.

Posted

UzickaRepublika @gjesic 16m

Pre 30min odrzan Krizni stab opstine Sr Mitrovica. Doneta je odluka da se na koti 857cm pocne sa evakuacijom dela naselja u blizini reke!

trenutno je 850.

to je to. obzirom da Sava u HR još uvek rate, ode sve u kurac.

Posted

Čoki se uključio odbranu zemlje - od svih mesta i hala po Beogradu centralno mesto za prijem i trijažu izbeglica iz Obrenovca je napravljeno u hali FMP-a...

Valjda će da Crveni krst uspe da digne neku jedinstvenu bazu i krene u hitan popis evakusanih.

Malo mi je i ovo smeštanje na Sajmu van logike jer je on itekako podložan plavljenju, a voda tek treba da raste u gradu. Nije li bilo bolje da su odmah pravili sve ovo u Areni, Pinkiju i Hali sportova?

Posted

842cm u 7h

Znači danas živimo na džakovima, valjda su čemu

Kod sl.broda I dalje raste, 6 cm/h

Sremska Mitrovica u 9h: 848 cm

Slavonski Brod u 9h: 905 cm

Drz'se SM!

Posted

Meni se uopšte ne sviđa ovo Vučićevo mesijanstvo i novo stvaranje kulta vođe. Kao najveći kreteni po stoti put se saplićemo o idolopoklonički kamen Vođe. Uvek smo najebavali posle takvih sočinjenija.