Shaq Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Diković je na RTS-u rekao da je Šabac bezbedan i da ne treba više dobrovoljaca. Ovo je Vučić sigurno znao juče ali je napravio marketinšku predstavu za široke narodne mase. pa cekaj stani, jel su se ti dzakovi u visini od 1m, preko noci postavili sami od sebe? il je trebalo cekati danas jutro. pa krenuti sa postavljenjem istih i ceniti dal ce voda preko noci da naraste ili pak nece?
gervasius twinkleminkleson Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Vidjeo sam da postoji način za ljude iz inostranstva da uplate pomoć srbiji. Pitaju me ljudi na twitteru da li postoji isto i za bosnu? Takodje mi kažu da po evropskim medijima uopšte ne javljaju puno o ovome. Ti mi je potpuno nejasno... Možda je glupo pitanje, ali kako je došlo do ovolikih poplava, je li bilo moguće izbjeći ovo? Znam da je bilo moguće napraviti bolji sistem odbrane, ali mislim što se tiče same brzine reakcije, da li se moglo nešto od ovoga izbjeći?
Milosh76 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Za 2 dana je palo vise kise nego za ceo mesec. Ciklon je bio bas iznad Srbije, a posto nismo bili spremni da reagujemo, desilo se ovo cudo. Suvise vode, dezorganizacija, losa reakcija, ocajna odbrana od reka koje prete da se izliju... Tako se desilo. Za pomoc Bosni verovatno postoje njihovi sajtovi i informacije.
Shaq Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Vidjeo sam da postoji način za ljude iz inostranstva da uplate pomoć srbiji. Pitaju me ljudi na twitteru da li postoji isto i za bosnu? Takodje mi kažu da po evropskim medijima uopšte ne javljaju puno o ovome. Ti mi je potpuno nejasno... Možda je glupo pitanje, ali kako je došlo do ovolikih poplava, je li bilo moguće izbjeći ovo? Znam da je bilo moguće napraviti bolji sistem odbrane, ali mislim što se tiče same brzine reakcije, da li se moglo nešto od ovoga izbjeći? citam da ljudi iz istocne srbije pricaju da padavine tamo traju vec skoro mesec dana a da su poslednjih par dana one drasticno intezivirane...
frit Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 možda, kažem možda će biti isključenja struje ako se ovaj kijamet nastavi
steins Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) ako sam dobro razumeo Djerdap je povećao proizvodnju struje za 5%. ako sam dobro shvatio rodju udarni talas je u Rvatskoj došao oko 23 sata - kako je moguće da nije još stigao do nas? Edited May 17, 2014 by steins
Malvo Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 citam da ljudi iz istocne srbije pricaju da padavine tamo traju vec skoro mesec dana a da su poslednjih par dana one drasticno intezivirane... u istočnoj i jugoistočnoj srbiji je bilo padavina umerenog intenziteta, ali koliko znam, nigde ne postoji opasnost od poplava, ili bar ne ovako katastrofičnog scenarija. svakog dana po nekoliko puta zovem svoje i prijatelje i poznanike iz okolnih gradova, ljudi su u čudu šta se dešava u ostatku zemlje. ne znam kakva je situacija sa mestima tik uz dunav, tu bi moglo biti problema u perspektivi.
Tinman Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) U Sapcu smenjena direktorka Doma Zdravlja, u sustini sinoc se desio puc. edit: Nivo Save kod Sapca 631 cm Lokalni radio i TV emituju muziku dokumentarno-obrazovni program. Vesti koje idu u dnu ekrana su iste one koje su i isle oko 2 kad sam otisao na spavanje. Jos uvek me drzi bes od sinoc (mozda sad i jaci) da je katastrofa ogromnih razmera iskoriscena za politicke igre i potkusurivanje Edited May 17, 2014 by Tinman
steins Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 u Svilajincu se voda povlači polako. nisu imali gotovo nikakvu pomoć. Nešto iz Kraguejvca je otišlo ali iskreno nemam pojma koliko i šta. Sami su se organizovali...... bitno je da one budale orgijaju po televiziji......
Skyhighatrist Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 mislim što se tiče same brzine reakcije, da li se moglo nešto od ovoga izbjeći? U Obrenovcu je sve bilo gotovo za sat vremena - od 5 do 6 ujutru. Bujica je nosila kola ulicama, nije bilo shanse za bezaniju, a pre toga su se nadali da Kolubara nece preko nasipa...
Lord Protector Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) pa cekaj stani, jel su se ti dzakovi u visini od 1m, preko noci postavili sami od sebe? il je trebalo cekati danas jutro. pa krenuti sa postavljenjem istih i ceniti dal ce voda preko noci da naraste ili pak nece? Svaka čast dobrovoljcima, završili su veliki posao ali paničenje premijera i obraćanje javnosti nije srazmerno količini dostupnih informacija koje je on posedovao juče. Nije ovo predizborna kampanja pa da se ova katastrofa iskorišćava za podizanje rejtinga. Osnovni problem je što se kasnilo i loše organizovalo prethodnih dana pa se sada to ''nadoknađuje'' nepotrebnom panikom i vikom. Edited May 17, 2014 by slow
frit Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 inače radioamateri nekad sam bio u fjk novi beograd povremeno se javlja sad na avali1 vodili su mrežu 99 ovi momci su odlični
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Za 2 dana je palo vise kise nego za ceo mesec. Ciklon je bio bas iznad Srbije, a posto nismo bili spremni da reagujemo, desilo se ovo cudo. Suvise vode, dezorganizacija, losa reakcija, ocajna odbrana od reka koje prete da se izliju... Tako se desilo. Za pomoc Bosni verovatno postoje njihovi sajtovi i informacije.Za 60h valjda kao za 3,5 meseca.Verujem da se imalo novca i dobre volje opet se ne bi pripremilo kako bi se ovo izdržalo. Mislim na nasipe, uređenja korita i sl. Ostalo, da. Ako postoji iole šanse da budemo neorganizovani, uspećemo. <_<
Recommended Posts