Lord Protector Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Mene čudi što vojska (u nedostatku civilne zaštite) nije preuzela upravljanje izgradnjom nasipa. Ovde pre svega mislim na inženjeriju. Ako su aktivni oficiri zauzeti na drugim mestima mogli su da pozovu vojne penzionere, građevinske inženjere, da organizuju ljude i rukovode akcijom na licu mesta. Edited May 17, 2014 by slow
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 U stvari možda je i dobro što su skrajnuti od ovakve maloumne "pažnje" pošto bi masa neorganizovanih dorovoljaca samo smetala ovim ljudima koji izvlače stanovništvo iz Obrenovca. A da je loše, loše je, na Avali se čuje da po čitavom gradu još uvek ima zarobljene dece i odojčadi koja čekaju na evakuaciju. Što se tiče predesednika vlade, da je u pitanju samo impulsivni psihopata koji je pride nesposoban za bilo šta, on bi pozvao Srbiju u Obrenovac. Srećom po Obrenovac a nesrećom po Šabac, on je veoma zao i pakostan psihopata koji je sposoban da načini mnogo zla drugima pa je tako u svom umu skockao i ovaj juriš na lokalnu upravu koja mu se još nije povinovala. Zavisno od brzine povlačenja vode, no očigledno da će evakuacija trajati danima. Kupiti decu, majke, ostalima ostavljati vodu i hranu. Nema druge.
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Mene čudi što vojska (u nedostatku civilne zaštite) nije preuzela upravljanje izgradnjom nasipa. Ovde pre svega mislim na inženjeriju. Ako su aktivni oficiri zauzeti na drugim mestima mogli su da pozovu vojne penzionere, građevinske inženjere, da organizuju ljude i rukovode akcijom na licu mesta. Očekujem da "bude reči" između Gašića i Dikovića.
Muwan Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Mene čudi što vojska (u nedostatku civilne zaštite) nije preuzela upravljanje izgradnjom nasipa. Ovde pre svega mislim na inženjeriju. Ako su aktivni oficiri zauzeti na drugim mestima mogli su da pozovu vojne penzionere, građevinske inženjere, da organizuju ljude i rukovode akcijom na licu mesta. Za to je potreban neko ko ima mozak da se toga seti. Juče si u direktnom prenosu video koje njuške toga treba da se sete.
steins Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 jutros sa RTSa 15k evakuisano 88k bez struje sinoć podaci 7,6k evakuisano 136k bez struje meni ove cifre nemaju logiku
Aće Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) @beowl ne mos porediti sabac i obrenovac, u sapcu se jos nista nije izlilo u grad, a obrenovcu voda na trecem spratu, u sapcu lopata i tegljenje, a tamo ozbiljno spasavanje. ja kontam da ce u sapcu uspeti da zavrse nasip uz obalu do kraja, a dal ce bit dovoljno, videcemo. voda raste 3cm na sat, a imaju do vrha jos metar i po otprilike. doneli neke drkave ruske dzakove, slepljeni i na vrhu, useres se dok ih otvoris, ko najlon kesu u tempu. Edited May 17, 2014 by Aće
Muwan Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Ne poredim ih uopšte, samo gledam šta onaj manijak radi. Šabac je mogao bez problema da mobiliše par hiljada ljudi iz grada i okoline da se bore protiv Save, poslednje što je potrebno u ovakvoj situaciji je stihijska migracija stanovništva (pa bili i dobrovoljci) po ono malo prohodnih puteva. Avala upravo javlja da je voda odnela oko 100 metara nasipa u Zabrežju (Obrenovac), zovu svu raspoloživu mehanizaciju tamo. Edited May 17, 2014 by beowl
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 jutros sa RTSa 15k evakuisano 88k bez struje sinoć podaci 7,6k evakuisano 136k bez struje meni ove cifre nemaju logiku A pitanje je kojom brzinom informacije stižu i obrađuju se... Valjda.
steins Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 ono što rade ovi imbecili iz Vlade je kriminal. pa za ove kretene su pokojni Milošević i njegova klika Džek Bauer i CTU lično! jbga ne mogu da se setim ko je kod SMa bio zadužen za krizne situacije :(
Sir Oliver Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 @ Valk, glede pitanja kuda su sinoć otišli kamioni sa peskom iz NS: U Šabac 24 kamiona napunjena vrećama sa peskom i 80.000 vreća za punjenje peska između ostalog
Malvo Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 sve ovo je takav kriminal da ne postoje reči da se opiše. nadam se da su posrednici sa onim gore uspostavili kontakt, jer ovo čudo može da opustoši i šabac i mitrovicu i zemun i beograd ako bude htelo, onaj bolesnik će verovatno da se popne na neki nasip i dere se na vodu
wall Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Koliko sam sada uspeo razumeti, Šabac je na nižoj koti od korita nekih 10m. Ako tu negde prosvira, ništa je Obrenovac... Ako grešim, voleo bih da me neko ispravi. Baš.
InvisibleLight Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 842cm u 7h Znači danas živimo na džakovima, valjda su čemu Kod sl.broda I dalje raste, 6 cm/h Sent from my HTC Desire X using Tapatalk
Lord Protector Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Diković je na RTS-u rekao da je Šabac bezbedan i da ne treba više dobrovoljaca. Ovo je Vučić sigurno znao juče ali je napravio marketinšku predstavu za široke narodne mase. Edited May 17, 2014 by slow
Recommended Posts