Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

?!?

Sa tonom, ili samo sliku? Video sam da uz onu "nrejking njuz" muziku ide između ostalog i neka jebačka scena Neše Sline sa kapuljačom.

Posted

Bez tona, ide neka drama muzika dok se redjaju scene poplave + komandant koji podvikuje...

Posted

Da, da, to je to, samo nisam spazio ovu scenu. Strava.

Posted

da, al ovde i dalje raste svaki sat po 8-9cm

@sr

Da. Dva metra porasla Sava od juce kod Sl. Broda. Mnogo. 

Posted (edited)

Dve reke u Kačerskom kraju - Kačer i Ljig su takodje poplavile puteve. Čudi me da Kačer jos vise nije podivljao kako ume... a i korito mu je manje nego sto ima reka Ljig. Neprohodan je put Belanovica  - Ljig kao i pravac ka Beogradu iz Ljiga - prekid vec oko Lazarevca. Problem je i sa transportom bolesnih koji moraju na dijalizu u Valjevo.

http://www.tanjug.rs/videodet.aspx?galID=128025&videoID=740581

Edited by BlackGeorge
Posted

822cm u 01h Sremska Mitrovica!

825cm u 2.00h Sremska Mitrovica

827cm Sremska Mitrovica u o3h!

832 u 4h

i ova retardirana kisha sad pljusti

Posted

Samo par reci posto su oci na pola koplja.

Vratili se malopre iz Sapca. Lepo je sto se toliko ljudi skupilo (ne bih se bavio procenama, ali bilo je dosta dobrovoljaca, na pola posla pristigli i panduri), ali je zastrasujuca kolicina neorganizovanosti i nepripremljenosti. Stigli smo tamo oko pola 10, i u prvih sat i po smo efektivno radili mozda 15-20 min. Vise puta sam pomislio "pa dobro, da l je moguce da smo dosli ovde da bismo prebacili po 20 dzakova peska?". Posle se situacija drasticno poboljsala, zahvaljujuci iskljucivo samoorganizovanju okupljenih. Posto nije bilo ni priblizno dovoljno vozila za transport napunjenih dzakova, formirani su ljudski spaliri pa su dzakovi od mesta punjenja do nasipa prebacivani "iz ruke u ruku". Nigde nijednog megafona, nijedne osobe zvanicno zaduzene za organizaciju i sl. Na kraju je ipak solidan posao odradjen, napravljen nasip visine oko metar, negde debljine jedan, negde dva reda. Medjutim, da je bilo malo truda da se cela akcija organizuje (prakticno je non-stop neki deo okupljenih bio neuposlen, dok su na drugim mestima falili ljudi), moglo je vise da se uradi. Koliko sam shvatio, tokom danasnjeg dana se nastavlja akcija u Sapcu, nadam se da ce sve to dati rezultat. Sapcani, srecno.

Invisible, ne znam kakva je situacija kod tebe u SM (ne mogu sad da listam forum, mrtav sam), nadam se da je tamo bilo dovoljno ljudi. Zao mi je sto nismo kod vas dosli, ali su nam javili da je u Sapcu kriticnija situacija, pa zavrsismo tamo.

Jbt, u svim medijima juce "Svi u Sabac!" i "Sabac ne sme pasti!", a na licu mesta chabar od organizacije. Mislim, znam ja odavno da smo govnarska drzava, al i dalje uspevaju da me iznenade. Great expectations...

Posted

bas sam dosla da podelim status jednog poznanika:

razmisljate o odlasku u sabac? ako volite presipanje iz supljeg u prazno - samo napred. celu noc smo punili dzakove peskom, ali je bio samo jedan bager koji je odnosio te dzakove, tako da ih do nasipa nije stiglo ni 10%. eno ih natrpani u dvoristu fabrike gde smo ih punili. organizacija je NULA. JEBO LUD ZBUNJENOG. ne postoji NIKO ko zna sta treba da se radi. niko nije nadlezan ni za sta. svako ko dodje sam sebi nadje zanimaciju. zato se pola ljudi posle sat i po vratilo u bg istim autobusima kojima su i dosli. vec posle 3 sata je moral pao zbog besmislene situacije i pocela je opsta bleja. ja ovo sada pisem iz autobusa na redovnoj liniji sabac-bg (550 din) jer organizovani prevoz nazad u ovom trenutku ne postoji. verovatno bi nas vratili tek onim busevima kojima stize sutrasnja smena, sto bi bilo oko podne. over and out.

Posted

... mislim da dodnosi impulsivne odluke u trenutku bez ikakvog promisljanja o tome sta i kako treba raditi, on samo reaguje na situaciju, bez razmisljanja.

1scdnn.jpg

Posted

U redu je biti siromašan i nepripremljen za ovako nešto ali pretvarati to u megavašar sa sportistima i ostalim dragovoljcima je već teška izopačenost. Jebote 90% vesti na portalima su svi u Šabac, ustala je Srbija, tralala lilala. U isto vreme, Obrenovac koji se našao u najgorem mogućem užasu i gde nadležne službe i obučeni ljudi vode koliko-toliko koordinisanu akciju, dobija možda deseti deo medijske pažnje. Krupanj i Svilajnac ne dobijaju ništa, a tamo možemo samo da nagađamo šta se desilo i šta se dešava. 

Posted

Obrenovac koji se našao u najgorem mogućem užasu i gde nadležne službe i obučeni ljudi vode koliko-toliko koordinisanu akciju, dobija možda deseti deo medijske pažnje. Krupanj i Svilajnac ne dobijaju ništa, a tamo možemo samo da nagađamo šta se desilo i šta se dešava. 

Mene to najvise plasi, bojim se da je situacija tamo vrlo vrlo losa...

Posted (edited)

U stvari možda je i dobro što su skrajnuti od ovakve maloumne "pažnje" pošto bi masa neorganizovanih dorovoljaca samo smetala ovim ljudima koji izvlače stanovništvo iz Obrenovca. A da je loše, loše je, na Avali se čuje da po čitavom gradu još uvek ima zarobljene dece i odojčadi koja čekaju na evakuaciju.

Što se tiče predesednika vlade, da je u pitanju samo impulsivni psihopata koji je pride nesposoban za bilo šta, on bi pozvao Srbiju u Obrenovac. Srećom po Obrenovac a nesrećom po Šabac, on je veoma zao i pakostan psihopata koji je sposoban da načini mnogo zla drugima pa je tako u svom umu skockao i ovaj juriš na lokalnu upravu koja mu se još nije povinovala.

Edited by beowl
Posted (edited)

Dalje nećeš moći!!

BnylvHeCUAARTaf.jpg

edi(k)t: ljudi, dajmo malo optimizma..dosta što onaj mrači.

Edited by Sir Oliver
Posted

Samo par reci posto su oci na pola koplja.

Vratili se malopre iz Sapca. Lepo je sto se toliko ljudi skupilo (ne bih se bavio procenama, ali bilo je dosta dobrovoljaca, na pola posla pristigli i panduri), ali je zastrasujuca kolicina neorganizovanosti i nepripremljenosti. Stigli smo tamo oko pola 10, i u prvih sat i po smo efektivno radili mozda 15-20 min. Vise puta sam pomislio "pa dobro, da l je moguce da smo dosli ovde da bismo prebacili po 20 dzakova peska?". Posle se situacija drasticno poboljsala, zahvaljujuci iskljucivo samoorganizovanju okupljenih. Posto nije bilo ni priblizno dovoljno vozila za transport napunjenih dzakova, formirani su ljudski spaliri pa su dzakovi od mesta punjenja do nasipa prebacivani "iz ruke u ruku". Nigde nijednog megafona, nijedne osobe zvanicno zaduzene za organizaciju i sl. Na kraju je ipak solidan posao odradjen, napravljen nasip visine oko metar, negde debljine jedan, negde dva reda. Medjutim, da je bilo malo truda da se cela akcija organizuje (prakticno je non-stop neki deo okupljenih bio neuposlen, dok su na drugim mestima falili ljudi), moglo je vise da se uradi. Koliko sam shvatio, tokom danasnjeg dana se nastavlja akcija u Sapcu, nadam se da ce sve to dati rezultat. Sapcani, srecno.

Invisible, ne znam kakva je situacija kod tebe u SM (ne mogu sad da listam forum, mrtav sam), nadam se da je tamo bilo dovoljno ljudi. Zao mi je sto nismo kod vas dosli, ali su nam javili da je u Sapcu kriticnija situacija, pa zavrsismo tamo.

Jbt, u svim medijima juce "Svi u Sabac!" i "Sabac ne sme pasti!", a na licu mesta chabar od organizacije. Mislim, znam ja odavno da smo govnarska drzava, al i dalje uspevaju da me iznenade. Great expectations...

s obzirom da stvarno niko nista nije organizovao, vec sve ljudi sami, dobro je i ispalo. 

jesi skonto robijase iz zabele i nisa?