Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Posto sam radio skoro do 1, zbog nekih smaraca u kladionici koje sam morao da ispostujem jer igraju za veliku lovu, isao sam u izvidnicu pre jedno pola sata, kad sam isao kuci. U mom naselju, 29. novembar, gde je jedna od kriticnih tacaka, situacija je pod kontrolom. Voda je na preko pola metra ispod vrha tog betonskog nasipa a vredni ljudi su postavili celom duzinom keja dzakove s peskom u visini od mozda jos pola metra. Ima mnogo ljudi, organizacija mi deluje sasvim ok i nisam uopste primetio nikakvu paniku medju masom, osim sto ima par nekih baba koje kukaju ali njima je to valjda u opisu posla. Sto se tice vesti u kojima se pominje da je nasip probijen, nisu tacne nego je voda krenula samo na najnizoj tacki a to je gde su ovi restorani Rubin i onaj drugi kojem sam zaboravio ime, i tu je probilo i pre 3-4 godine (cak i zesce, pogotovo sto je te godine i bilo ono neko zestoko nevreme pa se moglo plivati po nasoj ulici, imam cak i slike). Elem, ja cu uskoro mirno da legnem jer su informacije u medijima netacne, bar za ovaj deo gde ja zivim. U gradu sam preusmeren u drugu ulicu kad sam oko 9 veceras, posle treninga, hteo da prodjem pored glavne gradske plaze i izvidim tamo situaciju. Moguce da je tamo gore ali cisto sumnjam.

Sto se tice pomoci, idite u druge gradove jer mislim da kod nas nije tolika frka i da je stanje pod kontrolom, makar trenutno.

sad kad znam da drug glintic drzi stvari pod kontrolom, morem na spavanje!

konjara nece pasti!

Posted

tražim po netu, ali nigde se ne pominje da je neko preduzeo nešto što se tiče kataklizme u krupnju. ima li neko neki info? nešto zvanično, ne računam fb grupe i statuse.

taj gradić je bukvalno odsečen od ostatka sveta i skroz je pod vodom, proradila su i klizišta. nemam nikakve zvanične informacije, ali do njih bi se moglo samo vazduhom. neko je negde pomenuo da je saj tamo, ali ništa zvanično nisam našla. premučan mi je utisak da su ih otpisali.

delom su ih prepustili sebi. odseceni su putem, nemaju mostove, struju, telefon, vodu.

veceras uspeo da se cujem sa bratom, kazu da se sad malo smirilo divljanje vode. odnela im je dva placa sa maslinjakom, pun kokosinjac, pojela dvoriste i pocela da podriva kucu. brdo preko puta njih je 'skliznulo' i unistilo nekoliko kuca. kaze da je desetine kuca u krupnju odnela voda.

Posted

Ma kontam, ali mi sve to izgleda nekako previše lagano :(

Mislim, znaju ljudi sigurno šta rade, naraavno.

Posted (edited)

ah, našao sam

Обележен 1. март - Светски дан Цивилне заштите

Сектор за ванредне ситуације је пригодним свечаностима широм Републике Србије обележио 1. март - Светски дан цивилне заштите. Централна манифестација одржана је у Управи за ванредне ситуације у Београду. Обележавању Светског дана Цивилне заштите присуствовали су и присутнима се обратили председник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, господин Ивица Дачић и помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуције Предраг Марић.

Премијер  Дачић се обратио присутнима уз поруку да  систем цивилне заштите треба јачати и развијати и нагласио да су јединице Цивилне заштите као подршка јединицима Сектора за ванредне ситуације, неопходне у случају великих природних и од стране човека изазваним катастрофама: "Искуство показује да је све више ванредних ситуација. Све је више поплава, земљотреса и пожара, при чему је све више жртава тако да је помоћ Цивилне заштите у реаговању неопходна. Он је нагласио да је потребно више снага и средстава да би јединице Цивилне заштите могле да одговоре новим безбедносним ризицима и изазовима у области ванредних ситуација.

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације, господин Предраг Марић је, обративши се присутнима, истакао да жели да што више људи буде обучено, да што више њих добије униформе и да што више живота буде спасено. Цивилна заштита у Републици Србији поново добија на значају и интензивно се ради на њеном јачању и враћању угледа. Нагласио је да је одзив за попуну јединица цивилне заштите преко 95 одсто, и да је то чињеница на коју Србија треба да буде поносна. Такође, захвалио је Министарству одбране на помоћи у обнављању овог сиситема.

Начелник Управе за цивилну заштиту, господин Братислав Ранчић, представио је резултате рада у 2013. години и план активности за 2014. годину. Он је нагласио да је између осталог прошле године донесено низ нормативних аката из области цивилне заштите, као и да су одржана 33 курса за припаднике специјализованих јединица. Истакнуто је да је током прошле године изведена јавно показна вежба „Ада 2013“, као прва вежба јединица цивилне заштите након више од 20 година. У наредном периоду следи набавка униформи и опреме за припаднике, њихова даља обука и стварање услова за оперативну употребу јединица цивилне заштите. 

На свечаности су додељене захвалнице појединцима и установама, а један од добитника је и премијер Дачић.

Светски дан Цивилне заштите се обележава у целом свету почев од 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима – да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.                                

Обележавањем овог Дана, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије жели да утиче на подизање нивоа свести о значају развијања националних капацитета и безбедносне културе грађана у суочавању са све учесталијим ванредним ситуацијама које погађају наш регион.

EDIT

http://youtu.be/06dMU5rRNwo

jebene Kursadžije

Edited by Dr Arslanagić
Posted

Ako se iko pita zašto je pokrenut puč u Šapcu, neka samo prati tok novca. Kad se sva ova voda povuče, prelazi se na raščišćavanje terena, saniranje poljoprivrednog zemljišta, izgradnja infrastrukture i novih domova. U lokalni budžet će se sliti ogromne pare, a onaj ko drži šapu na njima može dobro da se omasti i da utiče na prioritete tokom ulaganja. 

Takvo zlo koje se sprema je milion puta gore od svih ovih jajara što prodaju hleb, vodu i gumene čizme po duplo većim cenama.

Hint: poplave u Banatu, zemljotresi u Mionici i Kraljevu.

Posted

delom su ih prepustili sebi. odseceni su putem, nemaju mostove, struju, telefon, vodu.

veceras uspeo da se cujem sa bratom, kazu da se sad malo smirilo divljanje vode. odnela im je dva placa sa maslinjakom, pun kokosinjac, pojela dvoriste i pocela da podriva kucu. brdo preko puta njih je 'skliznulo' i unistilo nekoliko kuca. kaze da je desetine kuca u krupnju odnela voda.

Sta je sa ljudima iz tih kuca?

Posted

Čiji je inter cop?

Posted

Ako se iko pita zašto je pokrenut puč u Šapcu, neka samo prati tok novca. Kad se sva ova voda povuče, prelazi se na raščišćavanje terena, saniranje poljoprivrednog zemljišta, izgradnja infrastrukture i novih domova. U lokalni budžet će se sliti ogromne pare, a onaj ko drži šapu na njima može dobro da se omasti i da utiče na prioritete tokom ulaganja. 

Takvo zlo koje se sprema je milion puta gore od svih ovih jajara što prodaju hleb, vodu i gumene čizme po duplo većim cenama.

Hint: poplave u Banatu, zemljotresi u Mionici i Kraljevu.

Da, sve ovo sluti na epsku krađu.

Posted

sad kad znam da drug glintic drzi stvari pod kontrolom, morem na spavanje!

konjara nece pasti!

Kompletna plaza je pala jos odavno, mrka kapa od pokazivanja zmijskog tela ovog leta :(

Posted

безбедносним 

iznova dobijem žoa d vivr kad pročitam ovu reč

Posted

Čiji je inter cop?

jednog cike iz nekad deesa

Posted

jednog cike iz nekad deesa

A čika je sad blizak kome?

Posted

Kompletna plaza je pala jos odavno, mrka kapa od pokazivanja zmijskog tela ovog leta :(

ne sekiraj se zli, izgradicemo stariju i lepsu, milfare ce ponovo padati!

Posted (edited)

A čika je sad blizak kome?

...

Edited by Dr Arslanagić