Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Мени размере ове поплаве и трагедије надилазе размишљања о тренутној власти. Не вреди о томе сад.

Држава је управо претрпела банкрот. Дугорочно ово је тешка пропаст

to i mene muchi.

Posted

Da li se zna koliko ce biti ljudi iz Obrenovca?Kako ce svi oni doci do Beograda?

Posted

Evo vam par informacija sa lica mesta, organizacija jako slaba u Sapcu, iz Beograda došla gomila giliptera koji su ovo shvatili kao zajebanciju, nalivaju se alkoholom, došli uglavnom u patikicama. Kod Sava centra je bila borba za ulazak u autobuse, kao da dele besplatno letovanje, kao što sam rekao već uglavnom je ušla gomila diletanata, dosta ljudi za koji se vidi da su iskusni a i imaju opremu je ostalo u bgu.

Toga sam se plasio, nadam se da je ovo manjina...

Posted

hey prospero sve ok kod tebe?

Izvukao sam majku za Bg, par komsija je otislo van grada po rodbinama, neki su ostali i cekaju rasplet. Ne nam sta cu sutra, mozda se vratim za Sabac

ali mi se vec par prijatelja najavilo da ce doci kod mene u Bg ako ode sve u materinu, tako da moram i to da hendlujem.

by TT via Nokia

Posted

ako je to ispplanirano da bude tako covek je tezak bolesnik

ne znam..

nego kakav je vodostaj, ima podataka?

oticicu za oko sat da vidim jel sava raste il stoji ovde

u sm je na vlasit neka meshavina, dss (ludilo), neka lokalna stranka - krilo dss-a, i sns, manjim udelom. mozda i sps. neka nebuloza ali nema to veze. bio je taj rukovodilac komunalnog, ljudi se poredjali na par punktova duz celog nasipa, dzakove pass this on i naredjali to za sat-dva

Ma, samo se vi drzite tamo i neka sve prodje kako treba, a da je ovaj tezak bolesnik, to jeste sigurno. Imao sam tu nesrecu da sam bio u prilici da ucestvujem u organizaciji sedmodnevnog terena za bateriju od 130 ljudi. To je posao koji je bio tolikog obima i o toliko stvari je moralo da se vodi racuna da se sad smorim kad se setim. A majstor danas dosao popodne i rekao "hej, drustvo, treba mi nekih 1.500 ljudi da skokne do Sapca da dizemo nasip, idemo veceras u devet". To samo tezak idiot moze da priredi tim ljudima.

Posted

gledam na pinku, Crveni Krst na sajmu kaže da im je pun magacin odeće, hrane i lekova, ne treba tamo više nositi.

Posted (edited)

laku noć.

Za Marije Terezije u Beceju je primenjen ovaj sistem, Becej je bio mocvara, voda je sabijena, Tisa prokopana, izgradjen nasip preko 30m, sa druge strane u Banatu ostavljena takva livada. Na Becejskoj strane ne sme ni drvo da se zasadi do nasipa. Neko je o tome mislio pre 150 godina. Ukrotili reku, jedno od najvecih i najdubljih u Evropi. 

U Hrvatskoj se za to koristi Lonjsko polje (ustvari, za obranu Zagreba samo). Preko kanala Sava-Odra-Sava, 50m širok, napravljen poslije '64, uglavnom je prazan prazancijat.

Ovako izgleda kad je dovoljno visoka da se prelije.

">

Za to možemo zahvaliti Josipu Brozu.

Edited by Roger Sanchez
Posted

Izvukao sam majku za Bg, par komsija je otislo van grada po rodbinama, neki su ostali i cekaju rasplet. Ne nam sta cu sutra, mozda se vratim za Sabac

ali mi se vec par prijatelja najavilo da ce doci kod mene u Bg ako ode sve u materinu, tako da moram i to da hendlujem.

by TT via Nokia

hajde drzi se i trazi pomoc ako treba.

Posted

tw:

o cemu pricamo? retvitovala 1 normalna osoba.ko ce hoce nek proverava, al prema tw je mitrovica vec odavno poplavljena, tamo je vise dezimformacija nego korisnih stvari

VODA U NOVOM SADU JE ZAGAĐENA JAVILI IZ INSTITUTA A NE SMEJU DA OBJAVE PROŠIRITE SVIMA!

Posted

Nisu baš propisno parkirali, sve nešto nakrivo...

vrhunski vic

Posted

602 bio u 22h, 598 u 20h

uh

Posted

tw:

o cemu pricamo? retvitovala 1 normalna osoba.ko ce hoce nek proverava, al prema tw je mitrovica vec odavno poplavljena, tamo je vise dezimformacija nego korisnih stvari

VODA U NOVOM SADU JE ZAGAĐENA JAVILI IZ INSTITUTA A NE SMEJU DA OBJAVE PROŠIRITE SVIMA!

Da,moja žena je dobila 4-5 SMS-ova večeras sa tom sadržinom.

Još da znam zašto bi koji andrak u NS voda bila zagađena... :isuse:

Ljudi paničare i onda tu paniku šire internetom misleći da rade nešto pametno i važno.

Posted (edited)

ja sam svakog ko mi je to veceras poslao izbrisao iz kontakata.

Edit: poruka je bila za bgd.

Edited by ikar
Posted

tw:

"Dobila informaciju od poznanice iz hydro instituta da je voda puna bakterije Echehoria koli. Ne piti vodu iz česme dok se voda od poplava ne povuče. Preneti poruku!" ...dobila sms-om od poznanice od struke

Nezvvanični insajd info (bez namere da širim paniku)-u BG za sat vremena nestaju i voda i struja.Pripremite se na vreme!

Drugari , ozbiljna informacija od prijatelja sa terena i nije sala , za sat , max sat i po se iskljucuje TE obrenovac sto znaci da Novi Bgd i Zemun odmah ostaju bez struje i vode , ne bi bilo lose da javite prihateljima bar neku vodu da kupe , necemo da panicimo , ali treba se spremiti .

boles