Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Toliko sam besan na ono od danas popodne, da cu ti odgovoriti da je mozda prepoznata dobra situacija da se ostvari jedan sitan cilj koji im vec neko vreme izmice

To je vec preterana spekulacija ali me nimalo ne bi zacudilo da to bude jedan od side efekata citavog ovog fijaska sa dovlacenjem ljudi iz svih krajeva Srbije a onda njihovo prepustanje totalnoj stihiji. Kome posle onog Vucicevog nastupa danas nije jasno da je on covek sa vrlo ozbiljnim poremecajem taj ludaka u zivotu nije video.

Mene od ovog ludaka i njegove kamarile nista ne iznenadjuje i verujem harpere da si u pravu. Mali side effect zasto da ne ucare kad im se vec "namestilo".

Posted (edited)

Sad mi (tek) pade na pamet, Obrenovac se sad zapravo puni direkt tokom Kolubare, kao tacna. Voda nema gde da ode, jer je unutra drze savski nasipi. Punice se dok se voda ne vrati iza dolmi, a onda... nista. Ispumpavanje ooogromne kolicine vode i isparavanje - to ce da traje mesecima :ph34r:

Sto rece Phillipenko, New Orleans.

Drugo, a to jos nije isplivalo u prvi plan, oko obrenovca ima nekoliko romskih karton naselja, sa prilicnim brojem ljudi - sta je sa njima - ne smem ni da pomislim.

Edited by Skyhighatrist
Posted

U sremskoj mitrovici je sns valjda na vlasti.

Inace, na sastanku gradskog štaba, koji je iz čudnih razloga zakazan za 6 ujutru, je potpredsednik opštine lazarevac iz sns krenuo da napada predsednika opštine iz sps kako je on na bolovanju duže vreme i da histeriše. Mali je prekinuo to. Onda je neko iz grocke počeo da priča kako je predsednik na godišnjem odmoru, pa je andreja mladenović rekao, nemojte ljudi čovek je sinoć bio sa nama. 

Inače sastanka je bio uveče u 21 i dogovor je bio da se opet održi u 10 sledećeg dana. Onda su ljudi zvani telefonom u 2, da se sastanak zakazuje za 6.

Sastanku je na početku prisustvovao i Vučić, i bilo je slično kao i ono na tv.

Posted (edited)

A kako da organizuje? Dodje ti 5.000 ljudi a ti nemas dzakove, nemas alat, nemas opremu, cak nemas ni potrebu za tolikim brojem ljudi jer ne znas gde ces s njima, kako i cime ces da ih nahranis, gde ces da ih smestis da se odmore, osuse, presvuku. Za svako pomeranje tolikog broja ljudi ti treba logistika koja ce da ih opskrbi. Zato se ovakve stvari planiraju, predvidjaju, organizuju i tek kad se sve pripremi onda pravis javni poziv, sa satnicom, rasporedom, spiskom opreme koju treba poneti, tacnim zaduzenjima, hijerarhijom. Za razliku od nekih drugih mesta za Sabac je imalo vremena da se sve pripremi i organizuje kako treba.

I zamisli sad da ti razocarani ljudi dignu ruke i krenu nazad kuci a za dan ili dva dana stigne plimni talas iz Hrvatske i napravi picvajz. Ko ce od tih koji su zapljunuli Sabac i vratili se ponovo da potegne nazad? Samo se nadam da nece biti potrebe za tim jer ovo je vec sada ozbiljan fijasko.

ako je to ispplanirano da bude tako covek je tezak bolesnik

ne znam..

nego kakav je vodostaj, ima podataka?

oticicu za oko sat da vidim jel sava raste il stoji ovde

u sm je na vlasit neka meshavina, dss (ludilo), neka lokalna stranka - krilo dss-a, i sns, manjim udelom. mozda i sps. neka nebuloza ali nema to veze. bio je taj rukovodilac komunalnog, ljudi se poredjali na par punktova duz celog nasipa, dzakove pass this on i naredjali to za sat-dva

Edited by InvisibleLight
Posted

pa cekaj, kako misli da sakrije da smitrovica nije poplavljena?

Pa za sad mu je za takve poduhvate bila dovoljna galama koju pravi. I mediji koje kontrolise, naravno. 

Posted

U sremskoj mitrovici je sns valjda na vlasti.

Inace, na sastanku gradskog štaba, koji je iz čudnih razloga zakazan za 6 ujutru, je potpredsednik opštine lazarevac iz sns krenuo da napada predsednika opštine iz sps kako je on na bolovanju duže vreme i da histeriše. Mali je prekinuo to. Onda je neko iz grocke počeo da priča kako je predsednik na godišnjem odmoru, pa je andreja mladenović rekao, nemojte ljudi čovek je sinoć bio sa nama. 

Inače sastanka je bio uveče u 21 i dogovor je bio da se opet održi u 10 sledećeg dana. Onda su ljudi zvani telefonom u 2, da se sastanak zakazuje za 6.

Sastanku je na početku prisustvovao i Vučić, i bilo je slično kao i ono na tv.

pa to, daj da vidimo ko nije došao na posao u 7:30, jebo vanredno stanje i spasavanje ljudi.

Posted

Meni najjaci utisak da jos uvek ima ljudi koji nece iz kuca...
Jedan kaze:
Neka ja cu na sprat nece toliko samo da mi neko dotura vodu i hranu  :isuse:  :isuse:  :isuse:

Posted

Meni najjaci utisak da jos uvek ima ljudi koji nece iz kuca...

Jedan kaze:

Neka ja cu na sprat nece toliko samo da mi neko dotura vodu i hranu  :isuse:  :isuse:  :isuse:

jel kaže zašto? 

Posted

Evo vam par informacija sa lica mesta, organizacija jako slaba u Sapcu, iz Beograda došla gomila giliptera koji su ovo shvatili kao zajebanciju, nalivaju se alkoholom, došli uglavnom u patikicama. Kod Sava centra je bila borba za ulazak u autobuse, kao da dele besplatno letovanje, kao što sam rekao već uglavnom je ušla gomila diletanata, dosta ljudi za koji se vidi da su iskusni a i imaju opremu je ostalo u bgu.

Posted

bila je jednom emisija na nekoj TV o holandskoj odbrani od poplava. sa sve onom čuvenom roterdamskom branom. elem, postoji tamo polje/livada/teren, rezervisan da primi vodu ako rajna nadođe. ništa ne sme da se gradi/sadi, samo trava i stoka da pase. ako se desi, da se zna gde će.to ne zahteva novac. smo mozak koji isplanira/predvidi. u ovoj zemlji nema mozga. nisam siguran ni koliko ga je bilo ranije.

laku noć.

Za Marije Terezije u Beceju je primenjen ovaj sistem, Becej je bio mocvara, voda je sabijena, Tisa prokopana, izgradjen nasip preko 30m, sa druge strane u Banatu ostavljena takva livada. Na Becejskoj strane ne sme ni drvo da se zasadi do nasipa. Neko je o tome mislio pre 150 godina. Ukrotili reku, jedno od najvecih i najdubljih u Evropi. 

Posted

Marko Ladavac @Svipke 19m
Ugrozeni mogu dobiti smestaj u hotelu Moskva na Terazijama i hotelu' M" na Vozdovcu.Sirite dalje!

Posted

Мени размере ове поплаве и трагедије надилазе размишљања о тренутној власти. Не вреди о томе сад.

Држава је управо претрпела банкрот. Дугорочно ово је тешка пропаст

Posted

pre par minuta

Posted

ako je to ispplanirano da bude tako covek je tezak bolesnik

ne znam..

nego kakav je vodostaj, ima podataka?

602 bio u 22h, 598 u 20h