Jump to content
IGNORED

Толстый и тонкий

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, Redoran said:

I šta sad? Ako neko iz Srbije ne pada na zvanični zapadni narativ o Najvećem Užasu Posle Hitlera A Možda I Malo Većem Od Njega, to je samo zbog resentimana i ludačke propagande a nikako zbog toga što je dotični narativ umobolan da umobolniji ne može biti? 

Ma ne, to je glupost, a i ne znam čiji je to tačno narativ. Treba prosto reći - ovo je strašno šta rade službe čoveku koji je izgubio sve koje je izgubio. S tim režimom nešto defo nije u redu. Takav iskaz ne govori bilo šta o bilo kome drugom. Ali prosto ljudski je to konstatovati, bar sa moje take gledišta. Jer jbg, ono nije normalno. 

Posted
5 minutes ago, dillinger said:

To je zbog resantimana, i zbog istog nemaju pravo na stav.

Misljenje koje izlazi sa naslovnica Informera ne zasluzuje da se zove “stav” bilo da se radi o Vucicu ili Putinu.

Posted (edited)

dupli

Edited by MancMellow
Posted

001_zps4bldeswl.jpg 

Речлаг, Vorkuta, pocetak 50-ih, Heroja Sovjetskog Saveza, pilot lovac sa vise od 10 pobeda.

002_potvrda.jpg \

Dakle, Щиров, Сергей Сергеевич, seljacko dete, radnik, aeroklub, rat od samog pocetka.

Zvezda Heroja SSSR, zasluzena: covek poprilicno na svoju ruku, godina 1942, pocetak, dakle sale nema, Zvezda mu izmice, zamenjuje je Orden Lenjina - razlog svojeglavost i nedisciplina, ali vec krajem iste godine vise ne mogu da ga preskoce sa Zvezdom.

003_Scirov.jpg 

Heroj SSSR koji dolazi 1943. u Moskvu da spiska mesecnu platu sa sve pripadajucim premijama i smrtno se zaljubljuje - sve do zenidbe, momentalno, jer ljubav je slepa - u 1 prestonicku lepoticu.

1 idila.

004_scirov.png

Zajeban lik: zapalo mu da obavi i 1 let, osetljiv i tehnicki i politicki i svakojako - da sa jednog ostrva na plavom Jadranu u Moskvu preveze jednog pravog pravcatog Marsala.

Zapalo mu i da sazna da mu je snasa ljubavnica Lavrentija Berije.

Onog Berije.

Zapalo mu i da poveruje da je to onako, desava se, pa mu zapalo i da pokusa da spase brak - vec je posleratno vreme - i to tako sto ce da isposluje prekomandu u daleku Jermeniju.

Vec je i pukovnik.

Ima doduse jedva 31 godinu. 

Zapalo mu da sazna i da ono sa zenom mu lepoticom i Berijom nije tek onako, desava se: u daleku Jermeniji, u mesto sluzbovanja, jednog dana stize specijalni  avion koji ce zenu mu prestonicku lepoticu da odveze kod Lavrentija koji se nalazi tu blizu, u Gruziji, u obilasku zavicaja.

Da bi onda puk'o i oterao sve u pizdu materinu.

Ukjucujuci i samog Beriju, neki kazu licno.

I da bi ga uhvatili dok je pokusavao da ilegalno predje tursku granicu.

Kod njega su, prilikom pretresa, nasli ukupno 31 predmet ukljucujuci i delove odece i rublje.

Od tog broja bilo je 17 koje medalja koje odlikovanja.

Ratnih.

Medju njima i jugoslovenska Partizanska zvezda, zlatna ili tako nekako* i Medalja za oslobodjenje Beograda.

Zapalo mu je, uredno, i obaveznih 25 godina robije.

Lisavanje cina i oduzimanje svih odlikovanja se podrazumeva.

Oslobodjen odmah posle Berijine smrti, posto je odradio 5 godina.

U Vorkuti.

Radi kao fotograf u rodnom selu.

Puk'o i umro 1955. godine na psihijatrijskom odeljenju bolnice u Kazanju, nepunih 40 godina star.

Ukazom Gorbacova, neka 1987, vraceno mu zvanje Heroja SSSR, ukaz iz nekih razloga obnarodovantm tek 2000. godine.

*) po negde ga broje i u Narodne heroje Jugoslavije.

Posted
2 minutes ago, slow said:

Ja nemam resantiman, mrzim otvoreno i svesno.

:samogilja:

ti spadaš u onih 5% :happy: doduše...nije bila reč o "mržnji" :fantom:

Posted
3 minutes ago, Eraserhead said:

Misljenje koje izlazi sa naslovnica Informera ne zasluzuje da se zove “stav” bilo da se radi o Vucicu ili Putinu.

Ne znam kakve to veze ima sa bilo čim, fabrikovane najave daljeg produbljivanja saradnje Putina sa ovdašnjim vlastima.

Ali i to ti govori o nekoj ukorenjenoj filiji: Informer legitimiše ovdašnju vlast preko - Putina.

Posted (edited)
5 minutes ago, dillinger said:

Ne znam kakve to veze ima sa bilo čim, fabrikovane najave daljeg produbljivanja saradnje Putina sa ovdašnjim vlastima.

Ali i to ti govori o nekoj ukorenjenoj filiji: Informer legitimiše ovdašnju vlast preko - Putina.

Ma kakvi. To je jedino zato što u Srbiji i poslednji slepac zna da smo dobili po nosu, pa je direktno, da budem fin, pravljenje važnim - dezavuisano.

E, ali Rusija...to kad pošalje raketu, avione, kamione... Ili Kina, Kinezi braća! Isti ljudi koji su govorili o 500 hiljada Kineza, sad su ushićeni Kinezima. Ma mi smo crtani film.

Edited by MancMellow
Posted
Ma mi smo crtani film.

Jea. Onaj Mile iz Žagubice je inače veoma senzibilisan da razume svu suptilnost međunarodne politike i shvati da se veoma često tu moraju praviti kompromisi, makar i truli. Pa da mu se popišamo na teleću glavu još jedaaared, kao što običaj nalaže.

Meni eto izmiče varijanta po kojoj prosečni Srbin treba da se okrene licem ka Zapadu, rano zorom kad izgreje sunce, pomoli se i triput prekrsti kano što mu i bob zapoveda. Posle svega taj odnos još duuugo neće biti nekakav odnos međusobnog poverenja, jer se ni taj zapad nije bog zna kako potrudio da to liči na nešto. Da su se bar otvorili finansijski s nekakvim neomaršalovim planom, pa da se to lakše svari. Ovako, duplo golo.

A Miletov glas u jednačini vredi koliko i svačiji, živela demokratija.
Posted (edited)
28 minutes ago, MancMellow said:

Ma ne, to je glupost, a i ne znam čiji je to tačno narativ. Treba prosto reći - ovo je strašno šta rade službe čoveku koji je izgubio sve koje je izgubio. S tim režimom nešto defo nije u redu. Takav iskaz ne govori bilo šta o bilo kome drugom. Ali prosto ljudski je to konstatovati, bar sa moje take gledišta. Jer jbg, ono nije normalno. 

Dobro, koliko još puta ćete prozivati forumaše za neizrečeno? Niko nijednom rečju nije nalazio opravdanje za tu svinjariju samo što vas Redoran i namenski malo upozoravaju da prikočite sa novom turom sankcija i antagonizacije. Jer valjda ljudi vide dokle su dosadašnje slične akcije dovele - Putin na 75%, nacija nikad homogenizovanija, samim tim i službe raspojasanije.

No ako ćemo procenjivati stav forumaša na osnovu ćutanja, znači li to da vas nekolicina podržavate napade dronovima? Saradnju sa Al Kaidom? I stotine drugih svinjarija koju Demokratije vrše drugima. Pa eto, i proterivanje diplomata na osnovu nedokazanih optužbi. I to ne bilo kojih već i diplomata pri UN. Potkopavanje te institucije - nema veze, u pravu su Ameri i u tome, de im je pamet bila onomad da na Ist Riveru ucmekaju i Kastra  i Gadafija i Hruščova?

Ma i to malo balansa i međunarodnih istitucija treba potkopati i rasformirati u ime - slobode pojedin(a)ca!

Edited by dillinger
Posted
1 minute ago, Tribun_Populi said:

Jea. Onaj Mile iz Žagubice je inače veoma senzibilisan da razume svu suptilnost međunarodne politike i shvati da se veoma često tu moraju praviti kompromisi, makar i truli. Pa da mu se popišamo na teleću glavu još jedaaared, kao što običaj nalaže.

Nemam pojma o čemu ti pričaš, ja recimo imam na umu jedan konkretan primer sa Novog Beograda, nikakve Žagubice. 

Meni eto izmiče varijanta po kojoj prosečni Srbin treba da se okrene licem ka Zapadu, rano zorom kad izgreje sunce, pomoli se i triput prekrsti kano što mu i bob zapoveda. Posle svega taj odnos još duuugo neće biti nekakav odnos međusobnog poverenja, jer se ni taj zapad nije bog zna kako potrudio da to liči na nešto. Da su se bar otvorili finansijski s nekakvim neomaršalovim planom, pa da se to lakše svari. Ovako, duplo golo.

A Miletov glas u jednačini vredi koliko i svačiji, živela demokratija.

Nit sam o tome pričao, a i znam da neće. 

Posted
Just now, dillinger said:

Dobro, koliko još puta ćete prozivati forumaše za neizrečeno? Niko nijednom rečju nije nalazio opravdanje za tu svinjariju samo što vas Redoran i namenski malo upozoravaju da prikočite sa novom turom sankcija i antagonizacije. Jer valjda ljudi vide dokle su dosadašnje slične akcije dovele - Putin na 75%, nacija nikad homogenizovanija, samim tim i službe raspojasanije.

No ako ćemo procenjivati stav forumaša na osnovu ćutanja, znači li to da vas nekolicina podržavate napade dronovima? Saradnju sa Al Kaidom? I stotine drugih svinjarija koju Demokratije vrše drugima. Pa eto, i proterivanje diplomata na osnovu nedokazanih optužbi. I to ne bilo kojih već i diplomata pri UN. Potkopavanje te institucije - nema veze, u pravu su Ameri i u tome, de im je pamet bila onomad da na Ist Riveru ucmekaju i Kastra  i Gadafija i Hruščova?

Ja sam samo primetio da neki prosto ćute. A obično ne ćute. 

Nećeš mi valjda reći da ako neko kritikuje Putina na PPP da to njemu diže rejting?

Što se mene lično tiče mislim da nema zemlje čiju politiku nisam, i to prilično žestoko, kritikovao na forumu. Nemačka, Amerika, UK, Franuska...you name it. Nisam jedino ono što nisam ni čitao na forumu ili uopšte. 

Posted

Nit sam o tome pričao, a i znam da neće. 

Isti đavo, i taj Novi Beograd ti je 80% iz pičke materine došao u doba treće petoletke. A drugo, ja ne znam o čemu si pričao onda, budući da se informerovsko javno mnenije naslanja na resantiman koji opisuješ.
Posted
Just now, Tribun_Populi said:

Isti đavo, i taj Novi Beograd ti je 80% iz pičke materine došao u doba treće petoletke. A drugo, ja ne znam o čemu si pričao onda, budući da se informerovsko javno mnenije naslanja na resantiman koji opisuješ.

Pričao sam zapravo upravo o tome da se NEĆE okrenuti NIGDE, osim utilitarno, ako nema da leči neku traumu. I to čak nije ni tako loše. 

Posted

At Dilinger

Ne, ok, ima zemlja za koju nalazim nekako uvek nekakva opravdanja, i, ok, za njih sam guilty as charged :(  Ali nije nikakva velika sila.

Posted
I to čak nije ni tako loše. 

U datim okolnostima je najbolje moguće.
  • Create New...