Jump to content
IGNORED

Толстый и тонкий

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted
On 3/28/2018 at 11:13 PM, Simon said:

Има ли каквих конкретних доказа? Или још увијек је чапри, ми мислимо, највјероватније и тако ближе и тако даље. Све док не постоји ниједан конкретан доказ ова хајка дјелује врло некоректно. 

Najbolji dokaz koji je trenutno u ponudi kaže da ako se 30tm zemalja složilo da je Putin lično naredio napad nervnim gasom na teritoriji UK, onda ne može da bude drugačije nego tako. Mislim, ne bi nas te vlade lagale, može li neko da se seti da su nas ikada lagale o nečemu?

Ako sam dobro ispratio, istraga je sada došla do toga da su ono dvoje otrovani u svojoj kući. Dakle, u svojoj kući su napadnuti nervnim gasom koji je deset puta jači od VX gasa i toliko je smrtonosan da je mogao biti razvijen samo u mračnim laboratorijama jedne beznačajne države u kojoj nema ni ekonomije, ni nauke, ni napretka, ni bilo čega.

Ako neko pita kako su onda pronađeni živi na klupi u parku reći ćemo da se 30 zemalja složilo da je savršeno logično da su najpre preživeli napad tim i takvim nervnim gasom, nakon čega su iskulirali kod kuće nekoliko sati bez želje da pozovu bilo koga u pomoć, da bi nakon toga otišli da prošetaju po parku gde im se najzad slošilo.

Priča je zapravo toliko retardirana da nije čudo što se složnost 30 zemalja oko proterivanja diplomata navodi kao najbolji dokaztm.

Posted
22 minutes ago, Redoran said:

Tog jadnika bi i država i svi ostali dušebriznici mogli da malkice ostave na miru. Kada se prvi put požalio preko društvenih mreža, dežurni borci za slobodu i demokratiju su mu u roku od tri minuta iskopali neki stari post u kojem je podržao pravo Krimljanatm na samoopredeljenje pa su zaguslali u fazonu: "Izgubio si porodicu ali podržavaš Putina - sad idi pa se njemu žali". 

U Rusiji je na snazi autoritarni sistem vladavine i mislim da je krajnje vreme da se pomirite sa tim i prežalite činjenicu da za naših života nećemo biti u prilici da zaplačemo od sreće zbog toga što je i u taj deo sveta došla demokratija.

dobro, ti su paćenici definitivno. 

ali jbt, čovek izgubi SVE u deset minuta...pa pustite mu bar da može u tom trenutku da kaže šta mu padne na pamet, nije to sloboda i demokratija, nego elementarna, najelementarnija ljudskost

Posted

Kada krene čuveno "zbijanje redova" ostaje sve manje prostora za ljudskost. 

U drugim vestima, granična policija na LHR upala u avion Aeroflota nakon što su se putnici iskrcali i pretražila ga bez prisustva posade.

Posted
2 hours ago, Redoran said:

u mračnim laboratorijama jedne beznačajne države u kojoj nema ni ekonomije, ni nauke, ni napretka, ni bilo čega.

A da me preskocis sa ovim Seselj metodama ucitavanja. Nije tesko da razumes ono sto sam napisao posto ovo nisam.

Posted
21 hours ago, MancMellow said:

Ne daj bože da kažete nešto o onom jadniku što je izgubio sve koga čovek može teoretski da izgubi ali mu to opet nije dalo za pravo da ima slobodu govora. 

Tesko je, forumski dusebriznicitm na stranu, ovo podvesti pod slobodu govora: sloboda govora bi bila, uprosceno, da svi ruski mediji bez prestanka rade na slucaju, isteruju ga na cistac, analiziraju, sto sve poprilicno tesko ide i u daleko razvijenijim drustvima sa kudikamo jacom tradicijom slobode govora.

Ovde je pre u pitanju - ali se bojim da mi pravi izraz nemamo - korupcija, mehanizmi koji coveka mogu da nateraju da se sam sebi...

Pretnje, manje ili vise diskretne, pare, ali i pozivanje na opste dobro: nisam ironican, ali mi prelako zaboravljamo da imamo posla sa kulturom/civilizacijom u kojoj su najvisi drzavni rukovodioci, ljudi dokazanog integriteta i hrabrosti, javno, na javnim sudjenjima, priznavali da su od rodjenja agenti svih mogucih i nemogucih stranih sila, od Estonije, do Japana i LIberije, da ne nabrajam dalje...

Sve u svemu, 1 iskustvo sa kojim se, kao drustvo, srecom nismo imali prilike da u praksi srecemo i na koje, skoro sigurno, reagujemo mnogo drugacije nego takozvani prosecan Rus.

Ne radi se ovde ni o elementarnoj humanosti, ni o kolicinitm demokratije:  radi se o 1 pogledu na svet koji se fundamentalno razlikuje ne samo od srpskog sa sve poprilicno ogranicenim iskustvima glede klasicne demokratije i njenih tekovina, nego i od zapadnog pogleda koji je - kao i nebrojeno puta do sada - pokazao da mu je strano ne samo elementarno razumevanje Rusije, nego cak i iole dobronameran pokusaj razumevanja.

Andurilski pokusaji da se stvari prikazu kao nastojanje da se u Rusiju ulije malo pomalo dovoljno demokratije su upravo primer takvog pristupa, pristupa od koga vajde nema ni za Ruse, a ni za one - iz nekog razloga retke - koji bi da sa Rusijom zive.

Posted
4 minutes ago, namenski said:

Tesko je, forumski dusebriznicitm na stranu, ovo podvesti pod slobodu govora: sloboda govora bi bila, uprosceno, da svi ruski mediji bez prestanka rade na slucaju, isteruju ga na cistac, analiziraju, sto sve poprilicno tesko ide i u daleko razvijenijim drustvima sa kudikamo jacom tradicijom slobode govora.

Ovde je pre u pitanju - ali se bojim da mi pravi izraz nemamo - korupcija, mehanizmi koji coveka mogu da nateraju da se sam sebi...

Pretnje, manje ili vise diskretne, pare, ali i pozivanje na opste dobro: nisam ironican, ali mi prelako zaboravljamo da imamo posla sa kulturom/civilizacijom u kojoj su najvisi drzavni rukovodioci, ljudi dokazanog integriteta i hrabrosti, javno, na javnim sudjenjima, priznavali da su od rodjenja agenti svih mogucih i nemogucih stranih sila, od Estonije, do Japana i LIberije, da ne nabrajam dalje...

Sve u svemu, 1 iskustvo sa kojim se, kao drustvo, srecom nismo imali prilike da u praksi srecemo i na koje, skoro sigurno, reagujemo mnogo drugacije nego takozvani prosecan Rus.

Ne radi se ovde ni o elementarnoj humanosti, ni o kolicinitm demokratije:  radi se o 1 pogledu na svet koji se fundamentalno razlikuje ne samo od srpskog sa sve poprilicno ogranicenim iskustvima glede klasicne demokratije i njenih tekovina, nego i od zapadnog pogleda koji je - kao i nebrojeno puta do sada - pokazao da mu je strano ne samo elementarno razumevanje Rusije, nego cak i iole dobronameran pokusaj razumevanja.

Andurilski pokusaji da se stvari prikazu kao nastojanje da se u Rusiju ulije malo pomalo dovoljno demokratije su upravo primer takvog pristupa, pristupa od koga vajde nema ni za Ruse, a ni za one - iz nekog razloga retke - koji bi da sa Rusijom zive.

Ahahahahhahaha liku izgorela zena i troje dece, eh ah vi ne razumete to , stavljanje opsteg dobra iznad licnog 
pa nije vratio stan jer ima kucu u socijalizmu  pa da se to propagandno objasnjava pogledom na svet, eh svetonazorom takoreci, izgorela mu porodica  jebote 

Posted

Ne, jbg ja sam stvarno citao razna rusija proseravanja u svom zivotu, al ovo je bas jako 
Ovo je jaci lvl patosa nego u filmovima zlatnog doba holivuda :4_joy: tacno vidim kako ti suza svetluca u oku dok pises ovo namenski, i to ona muska, najtvrdja , i onda uz enter pada na tastaturu

Posted
24 minutes ago, namenski said:

Al priznajem da je ovo mozda i suptilni trol(samo je pitanje koga,posto niko drugi na temi nije toliko retardiran hmm) pa se pravi paralela izmedju mucenjem i pretnjama iznudjenih izjava u staljinistickom procesu protiv 21 i izjave ovog nesrecnog coveka. U tom slucaju stvarno naklon :hail:

Posted

hariton01.jpg

Hariton, Julij Borisovic
Юpий Борисович Харитoн 

Odgovorni tata sovjetske atomske bombe.

hariton05.jpg?w=680

Od majke glumice MHAT-a i oca, uglednog predrevolucionarnog novinara: oboje napustili Rusiju posle Revolucije, majka Berlin, otac Estonija, tu blizu.

Junosa pohadja gimnaziju ali i radi od malih nogu – to potvrdjuju i postsovjetski izvori, zaradjuje kao monter, bibliotekar..
1919. pokusava da upise fakultet, odbijaju ga zbog godina.
1920 – 1925 upisuje i studira Politehniku u Petrogradu koji jos nije postao Lenjingrad – smer elektro pa danas bi se reklo fizicka hemija ili tako nekako.

hariton04.jpg

1926. na preporuku Jofea, Kapice i Semjonova odlazi na studije u Kembridz, pravo kod Raderforda.
Doktorira.
Vraca se u CCCP.

Rat i sve sto uz to ide, stvari se desavaju kako se desavaju, tek – procurelo je da se u Americi nesto radi sa uranom i oko urana.
Dovoljno da 28. septembra 1942. godine (Staljigradska bitka se zalaufala i akcije CCCP stoje veoma, veoma lose) Glavni komitet odbrane (GKO ili ГКО ko vise voli), sve i sva komande nad komandama, donese neredbu numerisanu brojem 2352 i nazvanu O organizaciji rada sa uranom.
Nekoliko meseci kasnije, 11. februara 1943. kada stvari stoje kudikamo bolje, GKO novim naredjenjem osniva Laboratoriju broj 2. Akademije nauka CCCP sa zadatkom da se bavi izucavanjem atomske energije.
Rukovodi Igor Vasiljevic Kurcatov, desna ruka je ovaj covek.

Radi se i ovako i onako sve do avgusta 1945. kada je – Amerika je vec pucala iz dve atomske bombe – CCCP dobija urgentno osnovani Specijalni komitet pri GKO i za sefa – sale vise nema – licno Beriju.
Lavrentija.

Ima samo 1 kvaka: pomenute 1942, kada je donesena pomenuta naredba broj 2352 i zapoceo rad na Bombi, u nekom sibirskom logoru umire otac Julija Borisovica Haritona, Boris Osipovic Hariton: docepali su ga se kada je CCCP okupirao balticke zemlje, 1940. bese...

9. aprila 1946. Savet ministara CCCP i novo naredjenje, broj 806-327, o formiranju pri Laboratoriji broj 2 specijalnog Konstruktorskog biroa za izradu atomskog oruzja.
Biro dobija sekretnu oznaku KB-11 i glavnog konstruktora - Jurija Borisovica Haritona.

Mesto izvodjenja radova grad Serov, samo sto se to tada nije tako zvalo.
Zvalo se Arzamas 16, Gorkovska iliti Niznjegorodska oblast.
I danas je tamo, mislim na ruski Federalni atomski centar (Российский Федеральный Ядерный Центр – ВНИИЭФ)
I – tu bi prica o Haritonu mogla da se zavrsi.
Clan Partije postao je 1956.

U nekoliko saziva je deputat Vrhovnog sovjeta.
Ucestvuje, tesko zamislivo za CCCP, u potpisivanju cuvenog Pisma tri stotine.

U postsovjetska vremena putuje u Ameriku da mu tamosnji cika doktori pogledaju oci; cutanje pred novinarima objasnjavao je staroscu sto mu nije smetalo da po povratku postane pojava omrazena medju nostalgicarima svih fela, boja, mirisa i ukusa – Soros aktivista.

Posted

Uf jos jedna jaka paralela koja ce da nam objasni da su rusi pa manje vise druga rasa, cuj rasa, vanzemaljski entitet sa nama stranim i neshvatljivim drustvenim normama, i koji ce da nas ubedi da je ona svinjarija od pre par dana zapravo cin Rusa sa velikim R, coveka koji je zemlju stavio iznad svoje licne tragedije, cim je posle par dana razmislio o svemu hladne glave a ne dokaz kako sluzbe kada hoce mogu da slome i ucene bilo koga, pa i coveka koji je (naizgled) izgubio sve, kao sto su vec radile u ne tako dalekoj proslosti 

43 minutes ago, namenski said:

Radi se i ovako i onako sve do avgusta 1945. kada je – Amerika je vec pucala iz dve atomske bombe – CCCP dobija urgentno osnovani Specijalni komitet pri GKO i za sefa – sale vise nema – licno Beriju.
Lavrentija.

Kako se staracka mudasca stegnu kada se pise o velikom uzoru, pa jos ovako ozbiljno, sa tackom i dramskom pauzom, licno ON, Berija. Lavrentije. dok diskretno divljenje ka njegovom liku i delu curi izmedju reci

Posted

I urnebesno mi je smesno kako sve ovo promice oku ppp pucanstva i moderacije, tako ornim da skoce da je neko drugi napisao post slicne sadrzine, ali umesto jednog masovnog ubice i sadiste poput berije, stavio drugog, npr mladica 

Umrecu a necu nauciti tu vestinu namernog slepila 

Posted
4 hours ago, namenski said:

Ja samo da ti kažem da se nekada pričalo kako - katoličke zemlje? Ne ne ne, ne mogu katoličke zemlje demokratiju... Toliko. 

Posted
1 hour ago, MancMellow said:

Ja samo da ti kažem da se nekada pričalo kako - katoličke zemlje? Ne ne ne, ne mogu katoličke zemlje demokratiju... Toliko. 

Jes vala, kako sam to mogao da smetnem sa uma, 1 paralelnost takoreci :fantom: 

Posted
1 hour ago, namenski said:

Jes vala, kako sam to mogao da smetnem sa uma, 1 paralelnost takoreci :fantom: 

Nije paralelnost, nego svako može da uredi zemlju. Pitanje je sve ostalo, ali da li može - može. 

• Create New...