Jump to content

Толстый и тонкий

Featured Replies

ali je glavni pokazatelj izlaznost, u moskvi i peterburgu oko 30%

Slijedi zakonska obaveza glasanja na sljedećim izborima, da neb neki pokvareno-truli zapadnjaneroski mondijalist reko da fali demokracka™ legitimacija™. Ako može Australija, može i Rusija, reći će RT!

• Replies 8k
  • Views 678.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jebote, godinama, brate godinama, secirate taj jedan post od Redorana. Neko bi pomislio da medju desetine hiljada drugih koje je napisao sigurno ima jos gomila onih gde velica Putina. Ja koliko se sec

• Roger Sanchez
    Roger Sanchez

Nego šta, jednom umreš pod Slobom i nije ti dosta, ubiješ onog ko ti je dao CPR i još jednom umreš pod Vučićem, ali jače.

• Generalno ne razumem ne samo Ruse nego i sve narode koji su imali velike zrtve u II svetskom ratu od strane nacista i sad imaju neo naci pokrete. To mi je bas lom mozga.

Posted Images

Ma jok, RT ce samo da izbaci clanak o tome kako je to bolja izlaznost nego na mnogim americkim izborima, recimo midterms i sl.

Ma jok, RT ce samo da izbaci clanak o tome kako je to bolja izlaznost nego na mnogim americkim izborima, recimo midterms i sl.

Valja i to...

ali je glavni pokazatelj izlaznost, u moskvi i peterburgu oko 30%

Urbani Sovjetslaveni  :fantom:

drugim recima - boljsevici

Forumski демократичари dosli na svoje  :fantom:

Samo za Erasera.

14368819_10153751582771906_8506521692196

Samo za Erasera.

14368819_10153751582771906_8506521692196

Eto cak i ja koji mislim da je Putin velika opasnost po globalnu stabilnost ne bih preterivao s ovim.

Putin velika opasnost po globalnu stabilnost

:D

Au, Putin uskoro preuzima vlast u Beloj kući

Tacno je da je Rusija sa Putinom usla u milosevicevskutm fazu: ali je takodje tacno i da za Rusiju vazi 1 geostrateski aksiom, a taj je da ona samom svojom masom i gravitacijomtm, ostale elemente kao sto su kultura, istorijsko secanje, itd, itd, i da ne pominjem, ima i mora da zastupa i brani ono sto se uobicajeno zove drzavnim/nacionalnim interesom.

Zato bi dezurni demokratoljubitm morali itekako da u obzir uzmu cinjenicu da bi se Rusija, sve da je demokratskatm koliko i 1 Svedska ili cak 1 Amerikatm, ponasala identicno kao pod Putinom, Breznjevom, Staljinom ili bilo kojim od sveruskih imperatora.

Zabluda je da bi demokratska Rusija bila prihvacena od recimo Poljske, takoreci prigljena na grud demokratsku: uostalom, demokratija i pratece pojave nisu nikakva garancija da se nece praviti sranja po svetu: ko ne veruje neka pogleda Ameriku.

Zabluda je i da je uvodjenje demokratije i zbacivanje diktatora recept za stabilnost i prosperitet, narocito kada se to radi uz podrsku sa strane, ponekad bombama i sankcijama: zapadne politicke doktrine bi morale sto pre i sto efikasnije da preispitaju definiciju podobnog/prihvatljivog diktatora i/ili populistickog vodje jer u suprotnom rizikuju mnogo vise nestabilnosti od kolicine koju su spremni, a bogami i sposobni da svare.

Da su se prema Rusiji ponasali kao prema partneru onda kad je bila na kolenima i priznala poraz umesto sto ste pisali po njima i gazili ih, ne bi sad imao iz njihove tacke gledista veoma opravdanu natofobiju i ne bi imao Putina. Sjebali ste stvar, sad kusajte, ko vas jebe kad ste debili.

ovo je 1/1 moje misljenje. zapad ako hoce da kontrolise rusiju na odgovarajucem nivou i izvlaci sirovine, kadrove i trziste treba da ih tapse po ramenu i ometa suptilno, gazenje moze da prouzrokuje samo kontraefekat. rusi su bili skroz pro-west posle raspada sssr-a (been there seen that), ali sada vise nisu jer im se zapad smucio svojim ponasanjem i predrasudama. ja ih skroz razumem sto se toga tice. oni ne vole putina u lokalu, ali kad je protiv zapada uz njega su.

lolz

Ovde se mesa demokratija i liberalisticko ponasanje Americkog SD-a izabranog ruljom demo(n)kratnih massmedijski inteligentno navodjenih korporacija.

O Ruskoj demokratiji koja isplivava iz budjavih mozgova istih korpo(pe)rativaca nema smisla ni govoriti.

:gimmeabreak:

...poslato sa prinudnog...

Jebem mu mater, ako je 2016. opozicija Putinu Grigorij Javlinski i Jabloko, onda stvarno u kurac. Gde su i šta rade Jegor Gajdar i Analolij Čubais?

Čubais je predsjednik uprave nekad državne korporacije, a sada ОАО «Роснано» i uglavnom ga boli tuki, a Gajdara isto boli tuki pošto je pokojni skoro pa 7 godina.

Edited by apostata

• 3 weeks later...

U očekivanju Nobelove nagrade za književnost, dobitnica prošlogodišnje nagrade, bjeloruska novinarka i spisateljica Svetlana Aleksijevič za RSE govori o jačanju militarizma u Rusiji, stanju u svijetu, te svojim novim projektima.

Kao i velika većina svjetske javnosti, Svetlana Alekijevič sa užasom promatra strahote rata u Siriji.

"Za umjetnika je to nepodnošljivo spektakl", kaže ona.

Aleksijevič je Nobelovu nagradu 2015. osvojila za "polifono pisanje" u kojem je "istraživala traume u Sovjetskom Savezu nakon Drugog svjetskog rata. Njeno pisanje, istaknuo je Nobelov komitet, je spomenik patnje i hrabrosti u našem vremenu.

Sada je ona posebno uznemirena jer vidi da Rusi slave svoju vladu i hvale je zbog njene agresivne vanjske politike.

"Imamo militarističku kulturu. Mi smo ratnici. Nemamo nikakvu drugu povijest. Ili smo se pripremali za rat ili smo ratovali. I tako je taj militarizam otkočio sve naše psihološke kočnice", kazala je.

Ruska aneksije ukrajinskog Krima i otvorena podrška separatistima u istočnoj Ukrajini je neshvatljiva, kaže književnica, jer "bez Ukrajine Rusija ne postoji u onom carskom, imperijalnom smislu na koji se stalno poziva".

Njen odnos prema "ratu u Ukrajini" je jasan i nedvosmislen.

"Ja sam na ukrajinskoj strani, to je okupacija jasno i glasno", poručuje cijenjena bjeloruska književnica.

Sirija je, međutim, "negdje daleko i ljudi to apsolutno ne razumiju".

"Neshvatljivo je čak i za mene, koja sam pročitala (Lava) Tolstoja i (Fjodora) Dostojevskog i također (Ericha Mariu) Remarka i koja prati politiku i koja je izučavala sovjetski narod i njihovu povijest posljednjih trideset godina. Sada je u Rusiji zastrašujuće upaliti televiziju. Ili ćeš vidjeti neki novi ratni brod, neki novi tenk ili novi avion", riječi su Svetlane Aleksijevič.

Aleksijevič vidi oštru razliku između današnje Ukrajine i Rusije. Ukrajina, kaže ona, "gleda prema budućnosti, a "Rusija, se naprotiv, koprca u svojoj prošlosti".

Povijesno gledano, Rusi su čeznuli za "velikom idejom" koja im odvlači pogled od siromaštva i čini ih da se osjećaju dijelom nečega velikog. Potraga za takvom idejom davi današanju Rusiju i to je vrlo opasno.

"Vrlo je važno da cijeli svijet prihvati ideju koja je vama toliko potrebna. Ideju možete ubijati, ali ljude ne. Nadam se i uvijek ponavljam da nas mržnja neće spasiti. Samo ljubav. Razgovor jednih s drugima", ističe književnica.

Aleksijevič ovih dana mnogo razmišlja upravo o ljubavi.

"Sada pripremam dvije knjige. Jedna od njih je o ljubavi, u kojoj muškarci i žene govore o ljubavi. Druga je o starosti i smrti, kada osoba napušta ovaj život, o čemu razmišlja? Te stvari me sada zanimaju", kaže Svetlana Aleksijevič.