Krošek Posted December 14, 2018 Posted December 14, 2018 28 minutes ago, I*m with the pilots said: Bacila sam sav taj brokoli ipak. @Krošek Nisam uspela da izguglam nista o stetnosti u ljudskoj ishrani, svi rezultati su vezani za same biljke. https://extension.umd.edu/hgic/downy-mildew-basil "... It is safe to eat leaves from infected plants- the disease does not harm people. ..."
ivy Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 12 hours ago, El Guapo said: Još bolje, kupiti svež, dobro oprati, pa zamrznuti. Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока pa nije bolje jer kucni zamrzivaci sporo zamrzavaju na nizim temp. i u tom procesu se stvaraju kristali leda koji kao nozevi razaraju tkivo povrca i voda u celijama se sporo zamrzava pa celije pucaju... dok industrijski imaju sprave za trenutno zamrzavanje kod kojeg se ne ostecuje tkivo povrca
mlatko Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 a i skracuje se vreme koje povrce provede nesmrznuto u transportu itd. Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
El Guapo Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 9 hours ago, ivy said: pa nije bolje jer kucni zamrzivaci sporo zamrzavaju na nizim temp. i u tom procesu se stvaraju kristali leda koji kao nozevi razaraju tkivo povrca i voda u celijama se sporo zamrzava pa celije pucaju... dok industrijski imaju sprave za trenutno zamrzavanje kod kojeg se ne ostecuje tkivo povrca To više važi za meso. Najveće pitanje je da li i kako peru to povrće pre zamrzavanja.
ivy Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 to nije logicno jer povrce ima vise vode u sebi nego meso..
kobni zelaya Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 On 14.12.2018. at 20:25, mlatko said: Pa zagrej ga nekako Reveal hidden contents Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
ToniAdams Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 pre jedno da meseca, prvi put samoinicijativno u svom zivotu, kupim na pijaci jedno 2 kile sargarepe (mrkve, za crnogorce i bosance. i pokatolicene srbe). ne znam zasto, mislim da mi se stvarno jela, a prodavacica je fakat imala jako lep osmeh. elem, pojedem par sirovih, i potpuno zaboravim na sargarepu (mrkvu, za bosance, crnogorce i pokatolicene srbe). nadjem je malocas u frizideru, i deluje sasvim ok. cvrsta, obla i socna, ko noge kim besinger u prvom betmenu. jel ima sanse da se pokvarila? dizedem il bacim?
renne Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Nije se pokvarilaMrkva može i pola godine da stoji
mlatko Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Jel se samo meni smezuri, izduva i omeksa?Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
Čutura Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 i meni sargarepa propada u frizideru, al to je do frizidera a govno nikako da crkne..
renne Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Jeste, valja neki No frost, ili sličnu kategoriju imati, sa grejačima
ToniAdams Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 fala svima, koljem, jedem, nista joj ne fali
slepa živana Posted December 17, 2018 Posted December 17, 2018 mi smo u selu preko zime držali šargarepu u podrumu, u velikim posudama sa peskom. tako su mogle da stoje celu zimu.
Recommended Posts