ivy Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 ahahaha pa mozda ih zato i ne vidjam a ko ce ih sve pohvatati..koliko puta su promenili ime firme i brending frizidera jbt..davno su bili Delta sladoledi,pa Nestle pa sad ovo..
JozoMujica Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 56 minutes ago, ivy said: ahahaha pa mozda ih zato i ne vidjam a ko ce ih sve pohvatati..koliko puta su promenili ime firme i brending frizidera jbt..davno su bili Delta sladoledi,pa Nestle pa sad ovo.. Sve je to za mene Pekabela. I zato sam i pitao koja konkurencija jer mi svi frižideri deluju isto a industrijski sladoled ionako ne jedem pa nisam obratio pažnju, možda ima više od jedne firme...
Jeremija Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 27 minutes ago, slepa živana said: karagenan Ljudi često vole da pričaju o onome što im nedostaje...
ajgor Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 1 hour ago, darling said: karagenana ima svuda. kupi obicnu slatku pavlaku, sastav: slatka pavlaka i karagenan. svuda je. a i ne znam ko je konkurencija frikomu u srbiji. frikom je monopolista na trzistu, ne znam ni da ima drugog sladoleda, ne secam se kad sam videla ulicni frizider da nije frikomov. Ima i do toga gde je kada bilo javno nadmetanje za postavljanje uličnih frižidera - u Požeškoj je i dalje naizmence po jedan Frikom i jedan Nestle, a tetama kraj Nestleovih škrinja još nisu menjali radne kecelje, i dalje su iste sa Nestleovim logotipom. Nego, jesu li i dalje po Adi frižideri časnoga nam Kradoljuba Draškovića?
ultra plasticni Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 I kad misle da mi krenu da daju fiskalne racune. To sam jednom pisao Politici, niko iz Min finansija se nije udostojio da mi odgovori
slepa živana Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 10 hours ago, Jeremija said: Ljudi često vole da pričaju o onome što im nedostaje... nemoj da se zajebavaš nego smanji unos sladoleda. jel vidiš da ne valja
Ras Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 10 hours ago, ajgor said: Ima i do toga gde je kada bilo javno nadmetanje za postavljanje uličnih frižidera - u Požeškoj je i dalje naizmence po jedan Frikom i jedan Nestle, a tetama kraj Nestleovih škrinja još nisu menjali radne kecelje, i dalje su iste sa Nestleovim logotipom. Nego, jesu li i dalje po Adi frižideri časnoga nam Kradoljuba Draškovića? Mislim da je ta priča trajala samo jedno leto, a da su se problemi nastavili (prošle, ili pretprošle godine?) zbog previsoke cene zakupa na koju distributeri nisu odgovarali, pa je tender ponavljan više puta.
cmrlj Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 je l neko iz ovog aloa guglao malo? e407 se dobija od algi, zelatin za vegane, a ni eu se ne buni. https://www.food.gov.uk/business-guidance/eu-approved-additives-and-e-numbers
Jeremija Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 4 minutes ago, cmrlj said: je l neko iz ovog aloa guglao malo? e407 se dobija od algi, zelatin za vegane, a ni eu se ne buni. https://www.food.gov.uk/business-guidance/eu-approved-additives-and-e-numbers Naravno, zato sam i "zezao" Živanu - as a rule of thumb, nikad ne verujem našim budalama.
Krošek Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 pejstovacu ovaj post sa redita o karagenanu pa nek se neko ko je skolovao osvrne: Carrageenan was given "generally regarded as safe" regulatory status because its a major compound (55% dry wt) of the seaweed Irish moss and traditional foods made with it. However, carrageenan is used extensively in the laboratory to induce inflammation (via implantation or injection), animal feeding trials with carrageenan cause intestinal inflammation, ulceration, and cancers, and similar mechanisms are seen in human intestinal epithelial cells. 53,600 Google Scholar results for "carrageenan" and "inflammation" 440 Google Scholar results for "carrageenan" and "inflammation" in the title Tobacman, 2001. Review of harmful gastrointestinal effects of carrageenan in animal experiments. , 109(10), p.983. Choi et al, 2012. Pro-inflammatory NF-κB and early growth response gene 1 regulate epithelial barrier disruption by food additive carrageenan in human intestinal epithelial cells. Toxicology letters, 211(3), pp.289-295.
mlatko Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Sve je to kancerogeno kad nema kolko-tolko ravnoteze u ishrani. Na potrosacima je da sprece koriscenje jeftinih aditiva u hrani koju jedu a na proizvodjacima da smanje profitnu marzu.Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
Krošek Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 pitanje je da li s obzirom na kolicine koje se nalaze u npr sladoledu, ima veze da li se prejedas sladoledom, ili cak ni to nema veze
mlatko Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Mislim da je normalno da nece stavljati opasne kolicine opasnih aditiva jer bi to stavilo katanac na kompaniju...Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
Recommended Posts