Jump to content
IGNORED

Ljuto-slatko-kiseli sosovi

Turnbull

Recommended Posts

Posted

Pcekivao sam mnogo vise od Heintovog habanera. Vise je kiseo nego ljut a duplo skuplji od Ancha i ekipe.

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока

Posted (edited)

Hajncov halapenjo je lep. Surprise ingredient - spanac

Edited by katamaran
Posted

Svi hajcovi su više kuseli nego ljuti, sve sam ih isprobao

Posted

Cak i "los" sos moze fino da legne. Pomenuti fuego mi bio pri ruci pa sam ga stavio na sendvice (tost hleb, pavlaka, pileca prsa, crni luk i paradajz) i sjajno se uklopio :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Ovaj iz recepta ko moj kum : Ljuti sos ne moze da se pokvari jer je ljut !  :lolol:

Edited by Haralampije
Posted

Meni se jos ne pokvari :)

Neki slatko ljuti su izvesno dobacili i do dve godine jer sam to pravio ko blesav pa mi se pomesale tegle

Posted

Jel Sirarcha ima rok trajanja? Ostala mi cela flaša od litar u selu zaboravio sam na nju.

Posted

Ima i odavno je istekao. Posalji meni da je bezbedno unistim.

Zvanicno ima al se meni jos nije pokvario ljuti sos. Slazem se sa Haralampijevim kumom :)

Posted

nije sos, ali je ljuto i opasno dobro 

preporuka!

20130828-snyders-pretzel-pieces-jalapeno

Posted (edited)

Evo slajbe. Zena zagrizla I ispljunula, kaze nejestivo ljuto. Lici na mutirani halapenjo, s tim sto je jedan preziveo dodatni tretman nukleidima pa je izdzigljao u mamut papricicu.

8da0c12f7280cf71f9c4ce688b49e1db.jpg

7b40d032cbc547657dfda2327493dbc4.jpg

284f1b4bb51aef3f1774cacd92da63ec.jpg

Jurim recept za neki cili sos sto sam u nekom trenutku postovao (pravim eggrolls) pa naleteh na ovu pricu sa laznim halapenjom. U medjuvremenu sam postao veliki znalac  :cool: pa samo da izjavim za tv dnevnik da sam skoro siguran da su ovo pimientos de padron

https://www.google.com/search?q=pimiento+de+padron&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9w4HOgoXNAhUEvxQKHR7lDJ4Q_AUIBygB&biw=1024&bih=513

specificne po tome sto uglavnom nisu previse ljute al otprilike svaka deseta bude zesce ljuta.

Edited by katamaran
Posted (edited)

Nisam uspeo da nadjem gde sam kacio recept al ga srecom nadjoh ponovo na yt. Nece da skodi da se ponovi.

edit: za ovo treba BAS ljuta paprika. Preporuka za kinesku iz one radnje na spratu u bloku 70.

Edited by katamaran
Posted

Dajte neki dobar recept za ljutenicu. Dopala mi saka neka prava sa sela pa sam se podsetio koliko je volim  :wub:

Imam negde u kuci odlican recept al da li cu ga naci...

Posted

Sad sam probao nesto drugo iz ove ture sa sela i ovo je isto bruka. Krupnije mleven paradajz i dominira kiselo a usput je zdravo ljuto. Posle par sekundi ostaje fenomenalni aftertejst i bride usta  :wub:

Zauvek izgubljen kontakt sa zenom koja je to pravila  :frust:

Nisam do sad ovakve stvari kupovao od seljaka na pijaci al cu sad da zaredjam dok ne nadjem nesto slicno. 

• 3 weeks later...
Posted

Resio da probam drugi recept za vecu kolicinu

Naleteo na jeftine zelene ljute pa cu da probam da napravim par tegli.