stajebrebilo Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Probao Ancho od Pemy family. Jaci od Chili sosa, fino papri i cena je ok. slučajno poslato sa TT
katamaran Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 (edited) Nigde na netu da tako nesto postoji :) Maxi, Idea? Edited April 6, 2016 by katamaran
stajebrebilo Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 (edited) Roda Meksikanac sa sombrerom na etiketi, ambalaza ista kao za cili sos. slučajno poslato sa TT Edited April 6, 2016 by vookela
Zverilla Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 kupio neki socko cayene pepper (50ak g za evro) iako je socko, odlican je. lep ukus paprike i dobro ljut
katamaran Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 (edited) Jos ne nadjoh famozni pemy ancho. Jedno vece sam cak planski obisao Rodu na Trerazijama i Maxi na Cvetnom i nista :( Mnogo mi se svidja ljutenica iz Priloga (Palilulska pijaca) al me redovno posle zeza stomak. Juce sam prvo jeo leskovacku pljesku i stavio ljutenicu kao prilog (zajebano ljut kombo) pa uvece picu i opet zveknuo ljutenicu preko :) Moram da ga nagovorim da mi proda teglicu il da mi da recept. Lici mi na onaj koncentrat paradajza samo necim opasno zaljucen. Edited April 23, 2016 by katamaran
katamaran Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 A Chili Paste Primer http://food52.com/blog/12484-a-chili-paste-primer?utm_source=Facebook&utm_medium=SocialMarketing&utm_campaign=Social
katamaran Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 (edited) Jos ne nadjoh famozni pemy ancho.... +1 Nema ni u velikoj Idei ispod Usca. Da ga nisam video na maxi shop online ne bih verovao da postoji. Lokalni Maksiji nemaju ni obican pemy. edit: https://shop.maxi.rs/online-market/ancho-hot-sos-pemy-285ml/7286563.html Javljajte gde ima. Nije bilo na Cvetnom trgu pre desetak dana a u Cika Ljubinu nikako da naletim. Edited May 4, 2016 by katamaran
stajebrebilo Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Meni Chilito nista posebno, Ancho je ozbiljan. Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
katamaran Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 (edited) Kupio da se proba Dva meseca ga jurim i ne mogu da ga iskopam. Neki dan odem u Cika Ljubinu specijalno zbog njega a oni renoviraju... Chilito slatko ljuti je korektnog ukusa ali odvratno tecan. Ovaj ljuti jos nisam uzimao al ga stavljaju na moje omiljene tortilje sa ljutom piletinom u Papasu pa cu mu jednom dati sansu. Ancho me izludjuje edit: Mozda odem danas do Alonsa (ili kako se vec zove ono blizu Kalisa) Lokalni minimaksici nisu nizasta i nikad nista nemaju a Cvetni trg sam vec probao. Edited May 15, 2016 by katamaran
stajebrebilo Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Moj kum koji inace voli ljuto kao ja kaze da je Ancho bas bas ljut. Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
katamaran Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 A nazvali ga po paprici koja nikako nije poznata po ljutini :) https://en.wikipedia.org/wiki/Poblano
renne Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Probao Ancho upravo. Odličan, meni ne preljut, mada ja i nisam neki reper, ali ostavlja odličan after taste i ukusa i ljutine
katamaran Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Dobih ovaj iz Dojcland i nije mi se svideo. Kiselo ljut a dominira kiselo. Slicno kao Hajncov habanero Skoro sam u Idei ispod Beogradjanke video neki njihov providni (habanero valjda) al nisam uzeo.
Recommended Posts