Jump to content
IGNORED

Ljuto-slatko-kiseli sosovi

Turnbull

Recommended Posts

Posted

Vidis to nisam nikad pravio...

probacu ovih dana

Posted

mislim da im je kimci u toj kafani bio slab u odnosu na ono sto ja volim,

plus jaje bilo sprzeno skroz (verovatno vecina ljudi ne voli rovito)

mada, meni je i dalje bolji przeni kimci

Posted

A o kojoj kafani pricate? Ja sam inace svoj kimci poklonio svojim nekim drugarima iz Beckereka koji su genetski nabazdareni na ljuto i kiselo, malo je reci da su odlepili. Morao sam da im saljem jos jednu turu brzom postom, jednom je zena zabranila da ga jede kada su za stolom malji deca jer stipa za oci, drugi je srecom samac pa nema takve trivijalne porodicne probleme.

Posted

Bese i tvoj sa onom paprikom iz bloka 70? Zlo kako je ljuta :) Ja jos sunuo dve pune kese u prvu turu kimcija.

Posted

Zlo, zlo. Ja turio jednu punu kesu pa pomesao sa nekom domacom koja je mozda jos i bila gora od nje. Posle sam odvojeno fermentisao jos par glavica kupusa i dodavao da ga dovedem u kakvo takvo jestivo stanje. Posle mi drugarica dala original korejski, al to nisam jos koristio.

Posted (edited)

Bhut jolokia ce mi biti prva superhot u arsenalu. Uzimam pocetkom aprila 5 razlicitih vrsta za dvoriste plus neke dve za drugara.

Kakva je situacija sa gajenjem u zgradi? Jel dobace gore(sedmi sprat) insekti il ce drugar morati da glumi pcelu?

Za sebe cu uzeti jolokiu crvenu, zuti fatali, tabasko, bolivian rainbow (prosle godine mi stiglo nesto drugo umesto nje) i peter (penis)

Edited by katamaran
Posted (edited)

Ako ima terasu - sve ok insekti stizu svuda :) ako ne malo vetra i promaje + nezan dodir .Ja sam od 12 sorti presejavao 2 ,bas fatali i habanero brown.Ostale sorte super napreduju,videcemo uskoro hoce li nici i ove dve ili je seme bilo mrtvo

Edited by Haralampije
Posted (edited)

Hvala puno :)

Ja sam prosle sezone naucio neku foru sa cetkicom. umocis u cvet jedne pa ides redom.

Meni odlicno klija seme koje sam sam ostavljao osim jedne vrste (zuta kubana). Posle ovoliko vremena prilicno sam siguran da nema nista od njih. Srecom prezivela mi je sama biljka.

Proklijalo i seme od bishops crown sto sam uzeo na pijaci prosle godine. Cak mislim da su bile i zamrznute pre nego sto sam izvadio seme. To je super papricica da se jede sveza. Nije previse ljuta a ima mnogo lep ukus.

Edited by katamaran
Posted

Jel za superhots pravilo da im treba strasno dugo do zrenja? Verovatno cu odustati od jolokie zbog toga.

Posted

ja sam napravio monstruozan kondiment od paprike.

bhut jolokiya x 2

suvi jalapeno, kafena kašičica

djumbir, oko 10 gr

biber u zrnu

kora limuna

so

ulje

u teglicu, zatvorio čvrsto, i potopio u kipuću vodu na 15 min, da pasterizujem.

mesec dana kasnije, u teglici je apsolutni pakao.

Posted

de ćeš tolko đumbe? mnogo

inače sve 5

Posted

Jel za superhots pravilo da im treba strasno dugo do zrenja? Verovatno cu odustati od jolokie zbog toga.

Kazu iskusni 100 -120 dana.Na sajtu chilipapricice imas ponaosob skoro za svaku sortu osnovne podatke pa i vreme vegetacije

Posted (edited)

ja sam napravio monstruozan kondiment od paprike.

bhut jolokiya x 2

suvi jalapeno, kafena kašičica

djumbir, oko 10 gr

biber u zrnu

kora limuna

so

ulje

u teglicu, zatvorio čvrsto, i potopio u kipuću vodu na 15 min, da pasterizujem.

mesec dana kasnije, u teglici je apsolutni pakao.

Sta god radio NE kipuca voda,vec topla (oko 70-75 C)>To je dovoljno za pasterizaciju

Edited by Haralampije
Posted

jel? pojma nisam imao, hvala, primeniću savet u sledećoj turi.

a što je frka ako je temperatura viša?